i3 6100 Sistem alınır mı?

Bence alma paranı biriktir geliştirebileceğin bir sistem al .
Ben her para biriktirdiğimde dolar 7 oluyor 9 oluyor bilmem kaç oluyor. Sıkıldım artık. Alacaksam ya şimdi ya hiç.
@White Chocolate Mocha, fiyatlarına bakmadım ama hiç yoktan elinizde kasa varsa ikinci el R5 1500X CPU'lu bir sistem toplasanız bile ilerleyen zamanlarda, tatmin edici performans sunabilecek R5 3600/R7 3700X gibi CPU'lara geçişiniz mevcut anakartı değiştirmeden sağlanabilir. Onun haricinde Intel tarafından bir sistem toplayacaksanız, HT destekli güçlü bir işlemci + biraz daha güncel bir platformdan tercih yapmanızın sizin açınızdan daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
1500 liraya HD6570+ Q8300 sistemler var Konyada. Hatta biraz araştırdım R5 1500x bulamadım Konyada. Cahil toplum işte...

Şu an elinde ne var? Harddisk PSU falan boş kasan var mı?
Boş kasa var PSU 230W HDD 160GB kısaca dediğini ben 20-30 kere düşündüm olmuyor. EBA sistemi diye cahilin birine ittireceğim. Olursa 1k olmazsa 800 TL. Monitör dahil.
AMD Ryzen 3 2200 g alın daha iyi.
Bulabildiğim en iyi APU sistem.
R3 2200g
Değişik bi kasa
Everestimsi ama Rampage gibi olan bi'PSU
8GB 2133 Mhz RAM
A320m anakart
2300 TL pazarlık payı yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu sisteme bakar mısın? Miss gibi bazı parçaları ikinci ele bulabilmen iyi olur. E3 1240 işlemci ve RX 570 yaparsın ileride.

@White Chocolate Mocha, aslında biraz pazarlıkla alınabilir gibi ama işte iş zamanı geldiğinde işlemci yükseltmeye gelince önünüze hiç fiyatını hak etmeyen bir sürü Intel işlemci çıkıyor. Özellikle de Skylake ve Kabylake serisi bu noktada tam bir ölüm. Kendi kullandığım sistemimdeki i5-7500'ü 3 senenin ardından i7-7700 + RTX 2060 ile güncelleyeyim dedim. Bir baktım fiyatlara, sıfır i5-10400F'lerden bile ortalama 200-300 TL fazla fiyat çekip satışa koymuşlar, açıkçası i3-10100'ün performans dengi olan bu işlemciyi 1000-1100 TL'ye denk getirebilseydim mevcut işlemciyi satıp direkt geçerdim ama ne yazık ki İstanbul'da bile uygun fiyatlı bir i7 olmayınca bu saçmalıktan şu an vazgeçmiş durumdayım. Kısacası bu zamanda geliştirmeye açık bir Intel tabanlı ikinci el sistem toplanacaksa da özellikle 7.nesil ve öncesi platformlardan uzak durmak gerekiyor. Benzer durumla ilerleyen zamanlarda siz de karşı karşıya gelmeyesiniz diye söylüyorum bunları, cimri Intel aynı LGA 1151 soketi üzerinden 8. ve 9.nesile de destek sunmuş olsaydı alın derdim, ama bu şekilde geleceği hiç parlak görünmüyor o sistemin.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu sisteme bakar mısın? Miss gibi bazı parçaları ikinci ele bulabilmen iyi olur. E3 1240 işlemci ve RX 570 yaparsın ileride.

Konyada GTX 960 800-900 TL o işlemci 400-500 TL olmaz yani keşke olsa.

@White Chocolate Mocha, aslında biraz pazarlıkla alınabilir gibi ama işte iş zamanı geldiğinde işlemci yükseltmeye gelince önünüze hiç fiyatını hak etmeyen bir sürü Intel işlemci çıkıyor. Özellikle de Skylake ve Kabylake serisi bu noktada tam bir ölüm. Kendi kullandığım sistemimdeki i5-7500'ü 3 senenin ardından i7-7700 + RTX 2060 ile güncelleyeyim dedim. Bir baktım fiyatlara, sıfır i5-10400F'lerden bile ortalama 200-300 TL fazla fiyat çekip satışa koymuşlar, açıkçası i3-10100'ün performans dengi olan bu işlemciyi 1000-1100 TL'ye denk getirebilseydim mevcut işlemciyi satıp direkt geçerdim ama ne yazık ki İstanbul'da bile uygun fiyatlı bir i7 olmayınca bu saçmalıktan şu an vazgeçmiş durumdayım. Kısacası bu zamanda geliştirmeye açık bir Intel tabanlı ikinci el sistem toplanacaksa da özellikle 7.nesil ve öncesi platformlardan uzak durmak gerekiyor. Benzer durumla ilerleyen zamanlarda siz de karşı karşıya gelmeyesiniz diye söylüyorum bunları, cimri Intel aynı LGA 1151 soketi üzerinden 8. ve 9.nesile de destek sunmuş olsaydı alın derdim, ama bu şekilde geleceği hiç parlak görünmüyor o sistemin.
Olmazsa Konya'dan toplamak için 2000 liralık bir kasa önerisi isteyeceğim bi' konu açacağım. Yoksa işin içinden çıkamayacağım.

Biraz araştırmak lazım. İlerde bir fırsat bulursun umarım.
Sistemi ya şimdi alacağım ya da hiç almayacağım. Ben para biriktirmeye başladığımda dolar 3 veya 4 liraydı. GTX 1050 Ti'lı sistemler 2k idi ve o zamanın en iyisiydi. Tam biriktirdim sayılırken dolar 5 oldu 7 oldu alamadım. Telefonumu o zaman aldım. Dolar düşünce alırım dedim. Dolar 5'e düştü biriktirmeye başladım tam biriktirdim derken şuan dolar 7.60 oldu. Kısaca ben şanssız bir adamım. Dünyada 1 tane adam hariç herkese PC dağıtılacak olsa o dağıtılmayan ben olurdum...

Olmazsa Konya'dan toplamak için 2000 liralık bir kasa önerisi isteyeceğim bi' konu açacağım. Yoksa işin içinden çıkamayacağım.

Sistemi ya şimdi alacağım ya da hiç almayacağım. Ben para biriktirmeye başladığımda dolar 3 veya 4 liraydı. GTX 1050 Ti'lı sistemler 2K idi ve o zamanın en iyisiydi. Tam biriktirdim sayılırken dolar 5 oldu 7 oldu alamadım. Telefonumu o zaman aldım. Dolar düşünce alırım dedim. Dolar 5'e düştü biriktirmeye başladım tam biriktirdim derken şu an dolar 7.60 oldu. Kısaca ben şanssız bir adamım. Dünyada 1 tane adam hariç herkese PC dağıtılacak olsa o dağıtılmayan ben olurdum...

Niye telefon aldın ya? Telefonda bir şey yok ki. İkinci el 500 TL'lik Note 4 falan alsan yeterdi sana.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı