i3 6100 Sistemde Windows 8.1 donuyor

Burak 50

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
HD502HJ 500 GB
Ekran kartı
Geforce 9600GT
Anakart
MSi H110M PRO-VD
İşlemci
i3 6100
Merhaba arkadaşlar. Sorunum şu bilgisayarı başlatıyorum. Normal bir şekilde başlıyor ancak biraz süre geçtikten sonra herhangi bir şey yaparken video izlerken olsun boşta beklerken olsun, oyun falan oyurken denemedim ama onda da sorun olur gibime geliyor. Donup kalıyor herhangi bir komuta yanıt vermiyor fare klavye ışıkları gidiyor reset atınca aynı şekilde başlıyor bir süre sonra aynı şekilde donup kalıyor. Farklı bir HDD'de denedim aynı sorunla karşılaştım. Anakartımda CPU RAM VGA ışıkları yanmıyor. Yanmadığı halde sorun var mıdır tam bilmiyorum sistem özelliklerim şöyle: MSI H110M Pro VD, Intel i3 6100, 8 GB DDR4 2666 CL19 RAM var ayrıca eski PC'den kalan parçalar 230W PSU Samsung 500 GB HDD ve GeForce 9600 GT isimli ekran kartı var. Bir ihtimal PSU yetersiz geliyor diye düşünüyorum. Sürücülerim BIOS sürümüm günceldir. Herhangi bir test yapmaya (sıcaklık ölçümü gibi) fırsatım olmadı. Donduğu için başına daha önce gelmiş birisi varsa veya hakkında bilgisi olan birisi yardım edersemiz çok sevinirim iyi günler diliyorum.
Ayrıca Win8.1 kullanıyorum. ISO Microsoft'tan indirildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
9600 GT kartında beslemesi olanlar var. Bunlardan ise yetersiz kalır. Denediğiniz HDD sağlamsa PSU da olabilir.

Ekran kartın güç tüketimi yüksek PSU yetersiz kalıyor olabilir veya HDD kaynaklı da olabilir.

9600 GT kartında beslemesi olanlar var. Bunlardan ise yetersiz kalır. Denediğiniz HDD sağlamsa PSU da olabilir.

Besleme dediğiniz 6 pinle güç verilen GPU'ları diyorsanız ondan değil direkt sokete takıp kullanıyorum. Denediğim HDD laptopta takılı idi sabahtan akşama kadar açıktı dün öyle bir sorunla karşılaşmadım.

Ekran kartın güç tüketimi yüksek PSU yetersiz kalıyor olabilir veya HDD kaynaklı da olabilir.

Farklı HDD denedim onda da aynı sorun peydahlandı herhangi bir yükte değildi YouTube'dan video izlerken oldu sonuncusu ve arkada çalışan bir şey yoktu. Ekran kartı ne kadar güç tüketiyor bilgin var mı kardeşim ben araştırdığımda pek bir şey bulamadım markasını da bilmiyorum (marka derken ASUS MSI Palit şu bu gibi).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…