Çözüldü i3 8100, RX 580 Mojave Kurulumda Takılma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
63
Merhabalar,
geçen açtığım konuda yaşadığım sıkıntıları hallettim diyebilirim ancak şu an tekrar BIOS'a erişebilmem için ekran kartını çıkarıp öyle kullanmam gerekecek. Yaptığım ayarlar ise Legacy+UEFI'den>UEFI'ye çektim, secure boot ve SGX yoktu kapatamadım, AHCI vs. enable'deydi, Legacy USB support da enable'deydi. Intel Virtualization açık, VT-d kapalıydı.
Tüm portlarda denedim, kernel not loaded tarzında hata alınca tekrar denedim, endrandom seed alınca tekrar denedim. Gelebildiğim en uzun yerde donuyor ve satırda yazan şey:
"Using 16384 buffer headers and 10240 cluster IO buffer headers".
Yardımlarınızı bekliyorum.
Anakartım MSI B360M PRO VD.
@blackandyellow yardımını bekliyorum hocam:p

Son düzenleyen: Moderatör:
Konusunda bulunan alternatif .efi driverları deneyebilirsiniz. Örneğin OsxAptioFixDrv-64.efi gibi.

Eğer bununla alakası yok ise durumun; BIOS sürümü ile alakalı bu durum. Güncel değil ise güncelleyiniz. Eğer tam tersi en güncel sürüm ile bu şekilde ise BIOS ayarlarınızdan emin olduktan sonra BIOS downgrade yapabilirsiniz. Bazı MSI ve özellikle Gigabyte anakartlarda yaşanıyor. Bizzat kendim ve çevremde yaşadım.

Not: USB 2 ve/veya başka portlara takarak dene.

Şu anda AMD ekran kartı takılı değil sanırım ? Öyle ise ilk olark:
Görsel paylaş. Ek olarak USB / Clover içindeki Config dosyalarının tamamını sil.
Bunu indir. Clover içindeki Config dosyalarını USB / Clover içine at ve o şekilde dene.

Şu an RX 580 takılı. Tekrar tekrar, türlü türlü config ve Clover dosyaları denedim en son:
* smcrtc:stop *'da kaldım, bazen:
* Couldn't allocate runtime area * hataları da çok geliyor.
Konusunda bulunan alternatif .efi driverları deneyebilirsiniz. Örneğin OsxAptioFixDrv-64.efi gibi.

Eğer bununla alakası yok ise durumun; BIOS sürümü ile alakalı bu durum. Güncel değil ise güncelleyiniz. Eğer tam tersi en güncel sürüm ile bu şekilde ise BIOS ayarlarınızdan emin olduktan sonra BIOS downgrade yapabilirsiniz. Bazı MSI ve özellikle Gigabyte anakartlarda yaşanıyor. Bizzat kendim ve çevremde yaşadım.

Not: USB 2 ve/veya başka portlara takarak dene.
BIOS en son sürümde. Sizin verdiğiniz alternatif dosyaları ve diğer forumlardakileri de denedim.
Downgrade deneyebilirim, BIOS ayarlarımdan eminim.

Görsel nerede? RX 580 takılı ise sadece Inject ATI işaretli olsun, diğerlerinin işaretlerini kaldırıp dene.
Telefonum yok hocam görsel ekleyemiyorum. Inject ATI işareti nerede olacak? Clover'da space basıldığında açılan yerde mi?

Verdiğiniz Config dosyalarından hangisini seçeceğim? Hani IntelPC olanı seçiyorduk ya öncesinde, bunda?

Dün gece 2-3 gibi son verdiklerinizden direkt Config ile denedim. İlk denememde direkt olarak Apple logosu geldi, yavaş yavaş doldu ve dolduktan sonra dondu. İkinci denememde ise Inject ATI'yi seçtim bu sefer ortalara doğru hızlı doldu öncekine göre, ortadan sonra yine ağırlaştı. Gece kapatmadım bilgisayarı sabah baktım yine sonunda donmuş.

USB / Clover içindeki Config dosyalarının tamamını sil. Bu dosyanın içindeki Config dosyasını USB / Clover içine atıp dene.

USB / Clover içindeki Config dosyalarının tamamını sil. Bu dosyayın içindeki Config dosyasını USB / Clover içine atıp dene.

QPEEAr.jpg

4p22kY.jpg

DOVVRy.jpg

nbVVga.jpg

Bu dört hatayı geçemiyorum. Random olarak bazen ilerliyor takılıyor bazen hiç başlamadan vs.

Inject ATI işaretli denedin mi? Ve umarım Config işlemini doğru uyguluyorsundur.
Ek olarak BIOS > Advanced kısmından harici ekran kartın ön tanımlı olduğunu kontrol et. PEG olmalı yani. Ek olarak Secure boot neden kapatamadın?

Inject ATI işaretli denedin mi? Ve umarım Config işlemini doğru uyguluyorsundur.
Ek olarak BIOS > Advanced kısmından harici ekran kartın ön tanımlı olduğunu kontrol et. PEG olmalı yani. Ek olarak Secure boot neden kapatamadın?
Secure boot ayarını bulamadım, ekran kartını çıkartmadan BIOS'a girmem mümkün değil. Ek olarak Inject ATI işaretli ve işaretsiz denedim sonuçlar sürekli rastgele ekrandakiler gibi geliyor.

Verdiğiniz config dosyalarını uyguladım. Ek olarak zaten BIOS'a tek seferlik girişimde resetlemiştim hem pil hem de Jumper ile.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı