i3 8100 ve GTX1050 Darboğaz sorunu

Makaleler
1
Sistemim :
-i3 8100
-8GB Corsair Vengeance LPX 2400Mhz
-Gıgabyte B360M D2V 2666Mhz anakart
-GTX1050 Aero ITX

Far Cry 5 ve NFS Payback oyunlarında işlemci kullanımı %100 oluyor orta ayarlarda. Yüksek ayarlarda oynuyorum Far Cry’i. Fakat Payback’te Sadece yüksek ayarlarda oynayabiliyorum. O da bazen 30 FPS altına düşüyor şehirde vs. Ultrada kasıyor. Mediumda da aşırı drop yiyorum. Sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle çözünürlüğünüz nedir? 1080P çözünürlükte darboğaz olması çok zor bir ikili. Arka planda çalışan uygulama olabilir. Bellek yetersizliği belki olabilir. MSI Afterburner aracıyla bize detayları sunar mısın?
MSI Global
1920x1080 çözünürlükte. Bende beklemiyordum darboğaz. Şu an dışarıdayım eve geçince mutlaka atarım detayları atarım.

Allah allah.Bende i3 8100'un yanına 1050 Tİ koymayı planlıyorum.Bir sıkıntı çıkmaz umarım.Bence 1050 ile birlikte darboğazdan farklı bir sorun olabilir.
Resim atacaktım atamadım bir türlü. Ekran görüntüsü sürekli 4mb. Düşmüyor boyutu. 4-5 saniyede bir işlemci kullanımı %100 oluyor ondan 1-2 saniye sonra ekran kartı kullanımı %100 oluyor. Çözemedim bir türlü. Ekran kartı belleği 2GB diye sanırım. Korkmayın sizde takın 1050ti sıkıntı çıkmaz.

Custom ayarlar yapmanız lazım. Sebebi ise ekran kartınız. Ayarlarınız optimumda oynadıysanız sisteminize uygun ayarlarda açmıştır ilk etapda. Daha sonra ayarları değiştirince şimdi bu sorunları yaşıyorsunuz. GPU kullanımı düşmediği sürece sıkıntı yok zaten %100 olması gerekiyor. Droplarınızın sebebide VRAM yetersizliği. Darboğaz sorunu değil. Doku paketini düşürmeyi deneyin. Oynadığınız oyunlarda 2 GB VRAM yetersiz gelmekte oynadığınız ayarlarda.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı