i3-9100F 1660S sistem CS:GO FPS değerleri düşük

Atilla1

Centipat
Hocalarım öncelikle sistemimi yazayım:
Intel i3-9100F
XPG 3000 MHz 16 GB Dual Channel RAM.
MSI h-310M Pro.
Gigabyte 1660S 6 GB OC.
Seagate 1TB 7200 RPM 64MB HDD.
WD Blue 500GB 5400 RPM 32MB HDD.
Netac 120GB SSD.

Sistemimde şöyle bir sıkıntı var. FPS değerleri olması gerektiğinden çok düşük. Örneğin; CS:GO'da 1080 Ultra da 300'e yakın FPS değerleri almam gerekirken 150-180 FPS değerleri alıyorum. 2K Ultra'ya alıyorum. 200'lere çıkıyor. 4K ya alıyorum 150 160 FPS değerlerine düşüyor. LoL'de de durum aynı Ultra'da 170'in üstüne çıkamıyorum. Testlere bakıyorum. Misal a oyununda 300 almam gerekirken ben 100 FPS civarı daha altı alıyorum. Ekran kartım güncel. İşlemcim sürekli %100 oluyor. Görev yöneticisini açıyorum ilk 3 4 saniye %100 oluyor sonra 50'lere düşüyor acaba virüs vs. olabilir mi? Ya da format bu durumu düzeltir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

@Atilla1 doğru OC olmuyor yeni işlemci alınca kendime 1 haftadır onun frekansları ve voltajıyla uğraşıyorum kafam gitmiş. Aslında işlemciden kısmak her zaman iyi olmuyor çünkü çok kısmışsın, 1660 Super tam performansını veremeyince de güçlü kartın anlamı kalmıyor. Formatını at, C diskini biçimlendirerek yeni Windows'u kur. Sonra sırasıyla Windows'u aktif et kendisini güncellesin, eksik sürücüleri yükle oradan da oyunları test et. İşlemci sıcaklığını da kontrol ediyorsundur umarım çok ısınıyorsa performansı düşebilir bu arada.
Sıkıntı yok hocam :D Hocam durum birazda hazır sistemden kaynaklıydı. Cafesi olan bir abimiz firmadan ayırtmıştı bu sistemi 1 hafta sonra benim alma imkanım oldu fakat kurdan 1000 TL fazlaya gelicekti. Birazda bu nedenle kabul etmek zorunda kaldım. Peki hocam tavsiye ettiğiniz bir rehber var mı ? eski sürücüleri yüklemek açısından.

Şuan için yok ama olunca geçerim umarım. Birde hocam bu ana karta 1600 AF uyumlu oluyor mu ?
Kesinlikle ama kesinlikle HAYIR! 1600 AF AM4 soket bir işlemci A320,B450,B550,X570 gibi anakartlarda kullanılabilyor. Sizin anakartınız H310 çip ve bu anakarta sadece 8. ve 9. nesil Intel işlemci takabilirsiniz.

Hocam Forza dan atıyor. Ama ayarlar 4K ultrada daha üstü kalmadı. Yinede atıyor.
Steamden oynuyorsanız Forza Horizon Steam'de optimizasyon sorunu var bu sorunu herkes yaşıyor size özel değil yani endişe etmeyin. 32GB RAM bile Steam Forza Horizon 4'de takılma yapıyor.

@Atilla1 formattan sonra ilk işin Windows'u (10) etkileştirmek olsun oradan güncellemelere gir yüklesin dursun. Sen de o sırada NVIDIA sürücüsünü indirirsin. O anakarta takacağın en iyi işlemci 9400F olur. AMD ve Intel 10. nesil için yeni anakart alman lazım o kadar masrafa gerek yok.

Son düzenleme:
Oyundan atma sorununu doğrudan işlemciye bağlamak doğru olmasa da işlemci kaynaklı bir problem olması çok olası. Şayet sorununuz işlemci kullanımı ise ve grafikler zaten en üst seviyede ise benim aklıma işlemci upgrade hariç bir çözüm gelmiyor. Ama bu soruna RAM,SSD gibi bileşenler veya işlemcinin / ekran kartının aşırı ısınması sebep oluyor olabilir. Söylediğim bileşenleri ve sıcaklıkları test etmenizi öneririm.

Onlar işlemciye OC yapmış sen stok hızında kullanıyor olabilirsin bu da bir ihtimal. Ancak sistem çok dengesiz rekabetçi oynasan 9100F'in sınırı belli, AAA oynamak istesen 1660S'e darboğaz yapacak. O sokete 9400F takarsan daha sağlıklı olur. İşlemcinin %100 olması ana sorun gibi görünüyor şu anda. 3 adet depolama birimin var format için yedekleme kolay olacaktır, yedeklemeni yapıp temizden bir gir.
Her AAA oyunda sorun olmuyor yine, Days Gone veya Borderlands 3 tarzı bir oyunda tam besleyebiliyor mesela, keza R6'da yine 1650S ile düşük ayarlarda 220-250 FPS alabilenler olduğu gibi BF1 & BF5 serilerinde sabit 1080p@100-120 FPS deneyimi elde edilebilecek kadar performans sunabiliyor, tabii pürüzsüz bir oyun deneyimi açısından beklenti çok üst seviyedeyse tekli çekirdek performansı daha iyi bir işlemci şart. Bunun dışında spesifik olarak söz konusu AC:Odyssey tarzı psikopatik düzeyde işlemciye eş zamanlı olarak seri komut gönderen bazı optimizasyonu düzgün olmayan oyunların belli başlı senaryolarında işlemcinin çekirdek sayısı ve gücü devreye girebiliyor dediğin doğru, kendim de sırf hem bu gibi oyunların gelecekte yoğunlaşması olasılığı üzerine hem de Windows 11'in kaymağını tam olarak yiyebilmek için sağlam bir 8/16 işlemciye geçmeyi düşünüyorum ama burada bahsedilen 9100F'te kart GTX 750 Ti veya 1050 Ti da olsa o Odyssey gibi sayısı şimdilik az olan oyunlarda darboğaz yine olacak, olay ekran kartını besleyememesi değil de daha çok oyunun temel işlemci ihtiyacını tam olarak karşılayamaması olarak değerlendiriyorum.

Arkadaşı galiba 150-180 -
200 FPS doyurmuyor, en basitinden 9400F yerine bence stabil bir frame-time tablosu için tekli çekirdek performansı daha güçlü bir model tercih etsin, CS GO, R6 gibi 5 V 5 tarzı rekabetçi oyunlarda işlemcinin 4/4 olması sorun yaratmıyor zaten.

Son düzenleme:
@Jonathan North anakart masrafı olmasın ve AAA oyunlarda 1660 Super ile sert darboğaz yaşamasın diye düşündüm. 10100F veya 10400F'e de geçebilir ama nereden baksak en ucuz anakartla 2000 TL'ye patlar ortalama. 9400F'in sıfır fiyatları uçsa da 1000 TL civarına temiz ikinci el bulabilir kolayca.

@Jonathan North anakart masrafı olmasın ve AAA oyunlarda 1660 Super ile sert darboğaz yaşamasın diye düşündüm. 10100F veya 10400F'e de geçebilir ama nereden baksak en ucuz anakartla 2000 TL'ye patlar en azından. 9400F'ü sıfır fiyatları uçsa da 1000 TL civarına temiz ikinci el bulabilir kolayca.
Haklısın aslında, bütçe odaklı düşünüldüğünde fazla masraf yapmadan 9400F veya benzer fiyata bulunabilirse 8600 tarzı bir işlemci alternatif anlamda daha sağlıklı olur. Ayrıca önceki mesajımı aslında sana karşılık olsun diye değil, ufak bir sohbet olsun diye atmıştım, önerilerine katılıyorum zaten :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı