i3-9100F 1660S sistem CS:GO FPS değerleri düşük

Atilla1

Centipat
Hocalarım öncelikle sistemimi yazayım:
Intel i3-9100F
XPG 3000 MHz 16 GB Dual Channel RAM.
MSI h-310M Pro.
Gigabyte 1660S 6 GB OC.
Seagate 1TB 7200 RPM 64MB HDD.
WD Blue 500GB 5400 RPM 32MB HDD.
Netac 120GB SSD.

Sistemimde şöyle bir sıkıntı var. FPS değerleri olması gerektiğinden çok düşük. Örneğin; CS:GO'da 1080 Ultra da 300'e yakın FPS değerleri almam gerekirken 150-180 FPS değerleri alıyorum. 2K Ultra'ya alıyorum. 200'lere çıkıyor. 4K ya alıyorum 150 160 FPS değerlerine düşüyor. LoL'de de durum aynı Ultra'da 170'in üstüne çıkamıyorum. Testlere bakıyorum. Misal a oyununda 300 almam gerekirken ben 100 FPS civarı daha altı alıyorum. Ekran kartım güncel. İşlemcim sürekli %100 oluyor. Görev yöneticisini açıyorum ilk 3 4 saniye %100 oluyor sonra 50'lere düşüyor acaba virüs vs. olabilir mi? Ya da format bu durumu düzeltir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Her AAA oyunda sorun olmuyor yine, Days Gone veya Borderlands 3 tarzı bir oyunda tam besleyebiliyor mesela, keza R6'da yine 1650S ile düşük ayarlarda 220-250 FPS alabilenler olduğu gibi BF1 & BF5 serilerinde sabit 1080p@100-120 FPS deneyimi elde edilebilecek kadar performans sunabiliyor, tabii pürüzsüz bir oyun deneyimi açısından beklenti çok üst seviyedeyse tekli çekirdek performansı daha iyi bir işlemci şart. Bunun dışında spesifik olarak söz konusu AC: Odyssey tarzı psikopatik düzeyde işlemciye eş zamanlı olarak seri komut gönderen bazı optimizasyonu düzgün olmayan oyunların belli başlı senaryolarında işlemcinin çekirdek sayısı ve gücü devreye girebiliyor dediğin doğru, kendim de sırf hem bu gibi oyunların gelecekte yoğunlaşması olasılığı üzerine hem de Windows 11'in kaymağını tam olarak yiyebilmek için sağlam bir 8/16 işlemciye geçmeyi düşünüyorum ama burada bahsedilen 9100F'te kart GTX 750 Ti veya 1050 Ti da olsa o Odyssey gibi sayısı şimdilik az olan oyunlarda darboğaz yine olacak, olay ekran kartını besleyememesi değil de daha çok oyunun temel işlemci ihtiyacını tam olarak karşılayamaması olarak değerlendiriyorum.

Arkadaşı galiba 150-180 -
200 FPS doyurmuyor, en basitinden 9400F yerine bence stabil bir frame-time tablosu için tekli çekirdek performansı daha güçlü bir model tercih etsin, CS:GO, R6 gibi 5 v 5 tarzı rekabetçi oyunlarda işlemcinin 4/4 olması sorun yaratmıyor zaten.

Hocam konuyu tam anlayamamışsınız sanırım. 200 FPS ya da 144 FPS beni doyurmuyor değil zaten ekranım 144 Hz 150 FPS benim için yeterli. Benim sıkıntım işlemcim ve ekran kartımla almam gerekenden daha az FPS almam. YouTube videolarından da araştırdığım üzere anakarta kadar neredeyse aynı sistemimiz olmasına rağmen 2 3 videoda da rastladığım gibi onların 300'e yakın alması benim 200'e bile yaklaşamamam yani bu 100 FPS'lik kaybı nasıl gidereceğimi arıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı