i3-9100F sistem için 3600 MHz RAM performans düşüşü yaratır mı?

fearmem

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair vengeance 8gb 3000mhz
SSD veya HDD modeli
western digital 1tb harddisk
Ekran kartı
rx580 4gb
Anakart
h310
İşlemci
i3 9100f
Selam. Benim sistem i3-9100F RX580 4 GB 2 adet yeni RAM almayı düşünüyorum şu anda Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz RAM var. Onun yerine TUF Gaming'in 2×8 16 GB 3600MHz RAM almak istiyorum. Herhangi bir performans düşüşü yaşar mıyım acaba?

Yaşamazsın. Ama yüksek mhz li ram almanın pek bir anlamı yok ( ilerde güncellemeyeceksen ). İşlemcin 2400mhz de çalıştıracak zaten o ramleri.

Ekstra masraf yapmana gerek yok elindeki RAM'in aynısından yanına alıp takman yeterli.

Şöyle ki benim 3000MHz'likten bulunmuyor hiçbir yerde bende hazır param varken benim 8 GB'liği satayım. O satılırken de diğerleri kargodan gelir zaten. Önerin için sağ ol dostum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşamazsın. Ama yüksek MHz'li RAM almanın pek bir anlamı yok ( ileride güncellemeyeceksen ). İşlemcin 2400MHz de çalıştıracak zaten o RAM'leri.

Anladım teşekkürler ederim ilgilendiğin için.

Yaşamazsın. Ama yüksek MHz'li RAM almanın pek bir anlamı yok ( ileride güncellemeyeceksen ). İşlemcin 2400MHz de çalıştıracak zaten o RAM'leri.

Aklıma takıldı da bir sorun olmaz değil mi yüksek MHz almam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, yüksek MHz RAM kullanmanızın bir mahsuru yok. İşlemci o RAM'leri 2933 MHz ayarında çalıştıracaktır en fazla. Sistemde yükseltme düşünmüyorsanız bu RAM'leri almaya gerek yok. Ama zararı da yok.

Selam. Benim sistem i3-9100F RX580 4 GB 2 adet yeni RAM almayı düşünüyorum şu anda Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz RAM var. Onun yerine TUF Gaming'in 2×8 16 GB 3600MHz RAM almak istiyorum. Herhangi bir performans düşüşü yaşar mıyım acaba?
Düşük cl değerleri daha önemli 3200 cl 14 3600 cl 18 den daha iyi olabiliyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı