Çözüldü i5 10300H sistem düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Termit

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da gördüğünüz gibi oyunlarda düşük FPS alıyorum. Sistemim 1650 4 GB, 16 GB RAM 2933MHz, işlemcim i5 10300H, Valorant, Minecraft GTA 5 gibi oyunlarda sürekli 40 FPS alıyorum. Sürücülerim güncel hatta program ayarlarında bile seçiyorum. Yüksek performanslı NVIDIA ekran kartı diye fakat gene 40 FPS'de sabit kalıyor v-Sync falanda açık olmuyor ve prize takılı oynuyorum.

Çözüm
Siz demeden ben diyeyim. Büyük ihtimalle tek kanal 16 GB RAM'e sahipsiniz. Geçici bir çözüm olarak monitör veya TV ile kullanabilirsiniz. Kesin çözüm ise Dual Channel RAM kullanmak.

Hayır çift kanal kullanıyorum ve laptop kullanıyorum.

MSI Afterburner ile oyun içi FPS, sıcaklık vb değerleri video olarak atabilir misiniz?

Laptop testlerine baktınız ve fark göremediyseniz gerçekten kusura bakmayın ama daha fazla konuşmaya gerek yok.

Bu laptopun testlerine baktığımda Full ayarlarda misli ile FPS aldıklarını görüyorum, kullandığım bilgisayardaki sorun nerede inan ki bende bilmiyorum.
NVIDIA erkan kartın kullanılıyor mu bak bir.
MSI Afterburner uygulamasından kontrol edebilirsin.
+ Cihazının 120 Hz ile çalıştığından emin ol, oyununun da 120 Hz'de çalıştığından emin ol.

NVIDIA ekran kartı ile çalışıyor, cihazda 120 Hz, oyunda 120 Hz ile çalışıyor. MSI Afterburner ile yaptığım test Google Drive'la Tanışın – Tüm dosyalarınız için tek bir yer
Arkadaşlar whisper mode yüzündenmiş ama yine de problemimi çözmeye çalıştığınız için teşekkürler.
Laptop testlerine baktınız ve fark göremediyseniz gerçekten kusura bakmayın ama daha fazla konuşmaya gerek yok.
Siz dual channel olunca 200 fps, single channel olunca 40fps olacağını mı sanıyorsunuz? Sistemde çok farklı bir sorun var ve aklınıza gelen ilk sorun intel bir sistemin kaç kanal ram kullandığı mı? Bence de konuşmaya gerek yok.
Konuya dönecek olursak msi afterburner ile bize ilgili değerleri atarsanız daha isabetli fikirler çıkacaktır.

Birkaç kare birim için gereksiz masrafa değmez eğee şu an AMD için konuşuyor olsaydık siz haklıydınız ama Intel.
Birkaç kare değil. Duruma göre %70'e varan farklar mevcut. Biraz araştırın derim. Bilerek video linki bırakmıyorum.

Herkes ne kadar güzel öğrenmiş kulaktan dolma bilgileri.

Aman laptop bu ısınır, bu FPS neyine yetmiyor, AMD olsa böyle olurdu, Intel olmadığı için şöyle oldu, AMD ısındı, Intel soğudu...

Bu kadar görmez olmayın gerçekten. Youtube olsun, birebir şahit olduklarım olsun dolu kaynak var çift kanal ve tek kanal RAM için.

Son olarak bu mesajdan sonra cevap vermeyeceğim.

Linki de bırakmaya karar verdim son mesaj olarak.

Bu kanal aynı anda gösteriyor. Birkaç oyun var.

Burada ise neredeyse tüm oyunlar var ve çift kanal RAM ile çekilmiş.

Aksi kanıtlar için de aynı özeliklere sahip tek kanal RAM olan laptop da bende var canlı test yapabilirim.

Dahası için 30-35 kişilik tek kanal RAM mağdurları Discord grubuna gelebilirsiniz.

Siz dual channel olunca 200 fps, single channel olunca 40fps olacağını mı sanıyorsunuz? Sistemde çok farklı bir sorun var ve aklınıza gelen ilk sorun intel bir sistemin kaç kanal ram kullandığı mı? Bence de konuşmaya gerek yok.
Konuya dönecek olursak msi afterburner ile bize ilgili değerleri atarsanız daha isabetli fikirler çıkacaktır.
Evet haklısınız, sabit 40 FPS olmasının RAM ile ilgisi yok. Ancak sorun çözüldüğü takdirde ve RAM tek kanal ise aklıma direkt Valorant geldi 200 FPS'leri göremez.

Ayrıca 40'tan 200 olmaz ama GTA 5 için konuşuyorum birebir aynı ayarlar yapıldığı takdirde 80-100 FPS alacağı yerde 50-70 arası performans alır. Bu farklar LOL, CS GO gibi E-spor oyunlarında 2-3 kata kadar çıkabilir, yeteri kadar güçlü bir GPU var ise tabii ki.

Son düzenleme:
Birkaç kare değil. Duruma göre %70'e varan farklar mevcut. Biraz araştırın derim. Bilerek video linki bırakmıyorum.

Herkes ne kadar güzel öğrenmiş kulaktan dolma bilgileri.

Aman laptop bu ısınır, bu FPS neyine yetmiyor, AMD olsa böyle olurdu, Intel olmadığı için şöyle oldu, AMD ısındı, Intel soğudu...

Bu kadar görmez olmayın gerçekten. YouTube olsun, birebir şahit olduklarım olsun dolu kaynak var çift kanal ve tek kanal RAM için.

Son olarak bu mesajdan sonra cevap vermeyeceğim.

Linki de bırakmaya karar verdim son mesaj olarak.

Bu kanal aynı anda gösteriyor. Birkaç oyun var.

Burada ise neredeyse tüm oyunlar var ve çift kanal RAM ile çekilmiş.

Aksi kanıtlar için de aynı özeliklere sahip tek kanal RAM olan laptop da bende var canlı test yapabilirim.

Dahası için 30-35 kişilik tek kanal RAM mağdurları Discord grubuna gelebilirsiniz.

Evet haklısınız, sabit 40 FPS olmasının RAM ile ilgisi yok. Ancak sorun çözüldüğü takdirde ve RAM tek kanal ise aklıma direkt Valorant geldi 200 FPS'leri göremez.

Ayrıca 40'tan 200 olmaz ama GTA 5 için konuşuyorum birebir aynı ayarlar yapıldığı takdirde 80-100 FPS alacağı yerde 50-70 arası performans alır. Bu farklar LoL, CS:GO gibi e-spor oyunlarında 2-3 kata kadar çıkabilir, yeteri kadar güçlü bir GPU var ise tabii ki.

200 FPS örneğini zaten oran orantı amacıyla verdim, Single Channel ile Dual Channel arasında elbette ki ciddi farklar var. Bizzat yaşamış ve Dual Channel RAM kullanan birisi olarak söylüyorum. İlk bakılması gereken sorun sadece RAM'ler değil, farklı bir durum sözkonusu. Verdiğiniz örnekler gayet güzeller bilmeyenler için umarım rehber olurlar.

Siz demeden ben diyeyim. Büyük ihtimalle tek kanal 16 GB RAM'e sahipsiniz. Geçici bir çözüm olarak monitör veya TV ile kullanabilirsiniz. Kesin çözüm ise Dual Channel RAM kullanmak.

Hayır çift kanal kullanıyorum ve laptop kullanıyorum.

MSI Afterburner ile oyun içi FPS, sıcaklık vb değerleri video olarak atabilir misiniz?

Bu laptopun testlerine baktığımda Full ayarlarda misli ile FPS aldıklarını görüyorum, kullandığım bilgisayardaki sorun nerede inan ki bende bilmiyorum.
NVIDIA erkan kartın kullanılıyor mu bak bir.
MSI Afterburner uygulamasından kontrol edebilirsin.
+ Cihazının 120 Hz ile çalıştığından emin ol, oyununun da 120 Hz'de çalıştığından emin ol.

NVIDIA ekran kartı ile çalışıyor, cihazda 120 Hz, oyunda 120 Hz ile çalışıyor. MSI Afterburner ile yaptığım test Google Drive'la Tanışın – Tüm dosyalarınız için tek bir yer
Arkadaşlar whisper mode yüzündenmiş ama yine de problemimi çözmeye çalıştığınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı