Çözüldü i5-10300H undervolt nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
@Fleau merhaba.

Öncelikle her sistem düşük voltaj için uygun olmuyor. Undervolt ederken bu yüzden değerler sadeve denemeye dayanıyor. Eğer uygunsuz bir deneme yapmış olursak sistem donar veya Mavi ekran verir. Paniğe gerek yok. Sisteminizi Power tuşundan basılı tutarak kapatın. Ardından yeniden açın.

FIVR sekmesinin orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'e gelin ve hemen altındaki "Unlock Adjustable Voltages" kutusunu işaretleyin. Ardından altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın ve CPU Cache'i -125 ayarlayın. Apply'a basın. Ardından IccMax'ı göreceksiniz aynı yerde. IccMax değerimi maksimum değerine yükseltin ve Apply'a basın.

Aynı şekilde ekranın orta üst kısmından CPU Core'u seçin. Ardından yine o kutuyu tikleyin ve Offset Voltage'i -140 ayarlayın. Apply'a basın. Ardından yine IccMax değerini maksimuma alıp Apply'a basın.

Aynı şekilde İntel GPU ve İGPU Unslice'ı da -60 ayarlayın ve Apply'a basın. Yine IccMax değerini en yüksek değere çekin ikisinide. Apply'a basın.

System Agent'i de -40 ayarlayın. Apply'a basın. IccMax değerini maksimuma çıkarın. Apply'a basın.

Şimdilik bunları bir yapın. Sorun yaşamaz iseniz müthiş şeyler yapacağız. Bu 1.eşik. 2. Eşiğe çıkar isek sistem buz gibi çalışmaya başlayacak.
Aynı model değil hocam 16X16. Bu forumda ki bir arkadaş önerisiyle aldım 2. Kingston Ram'i ve uyumlu olduğunu söyledi.
Eki Görüntüle 2238993

İşaretledim hocam. Şimdi geziniyorum hocam aynı zamanda bir yerde gördüm C7% değerleri 99 küsur adamın mesela, Stage Locked kısmında da C7 vardı.
C-State çözmedi değil mi sorunu?

Çözmez tabi. Şu RAM'lerin aynısından almayı millete bir öğretemedim. En büyük çabamı ona verdim yine de başaramadım. Kusura bakmayın canım sıkılıyor bu olaya. Aynı olmayan hiçbir RAM birbirine uyumlu değildir.

RAM dışında format atmayı düşünebilirsiniz. Format attıktan sonra GameBar ve NVIDIA Discord oyun içi arayüzlerini kapatmayı düşünebilirsiniz. Önerilerim bu kadar. CPU düzgün çalışıyor. Donanımsal olarak RAM'den başka sebep kalmadı.

RAM kapasitesini arttırın ve aynı 2 tane RAM alın. Çoğu sorununuz çözülecektir. Hatta çözülmezse sorunlarınız bizzat Remote bağlanıp çözmeye çalışacağım. Ban yersem de yerim. O derece emin diyorum.

C-state çözmedi değil mi sorunu?

Çözmez tabii. Şu RAM'lerin aynısından almayı millete bir öğretemedim. En büyük çabamı ona verdim yine de başaramadım. Kusura bakmayın canım sıkılıyor bu olaya. Aynı olmayan hiçbir RAM birbirine uyumlu değildir.

RAM dışında format atmayı düşünebilirsiniz. Format attıktan sonra gamebar ve NVIDIA Discord oyun içi arayüzlerini kapatmayı düşünebilirsiniz. Önerilerim bu kadar. CPU düzgün çalışıyor. Donanımsal olarak RAM'den başka sebep kalmadı.

RAM kapasitesini arttırın ve aynı 2 tane RAM alın. Çoğu sorununuz çözülecektir. Hatta çözülmezse sorunlarınız bizzat remote bağlanıp çözmeye çalışacağım. Ban yersem de yerim. O derece emin diyorum.

Şu alta bıraktığım konuya 5-10 saniye ayırırsın dostum konuşmalara bir bakmanı istedim.

Defalarca kez araştırdım. Forumda tecrübeli, birkaç konusunu gördüğüm, yüksek oranda mesajlara sahip olan hatta ünvanı falan olan kişiler konuma gelmişti şansıma benim de rahat rahat içime sindi ve direkt bir sorun olmadığına dair konuşunca ve öneri olarak da şu anki RAM önerisini alınca aldım olay bundan ibaret ne gibi bir sorun yaşıyorum farkında değilim ama uyum sorunu olduğunu söylüyorsun sanırım.

Neyse sorunum ortada C- state ayarlarından veya başka bir ayar yapabileceğimiz kalmadı sanırım RAM almam mı gerekiyor.
Bu arada şu ekranı da bırakmak istiyorum alta Acer'i aldığımda ilk takılı slotta Dual yerine Single yazıyor sebebi ne acaba ekranı atıyorum hocam belki burada bir sorun vardır ve yazıyordur.

1719909951229.png

1719909932263.png

Bu arada Memtest yaptım ama zamanım yeterli olmadığı için 3 döngüye girdikten sonra erken bitirdim testi sonuçları atıyorum.
1719918393220.png

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2238772

Şu an bir sorun yok ama performans istediğim seviyede değil artış da yok düşüşte yok birkaç ayarı kafama göre yaptım.
Mesela tpl sekmesinden Speedshift'i 35-40 arası ayarladım 8-40 falandı galiba önceden performans eskisine döndü gibi diyebilirim ama hala tatmin edici değil sanki eskiden daha iyiydi gibi hatırlıyorum ama tam emin değilim.

@erengore dostum bir bakar mısın seni 3-4 kez etiketledim, uğraşmak mı istemiyorsun yoksa anlattığın ama atladığım bir yer olduğu için kızdın mı?

Hocam Eren bey yardim etmis zatende cihaz hangi model merak ettim sıcaklıklardan okdr sorun yasamamaniz gerek gibime geldi LoL'de 60 dereceler laptop icin inanilmaz ben throttle yiyorum sabitleme yapmadim mi islemci 4.3GHz 90 derecelere kadar uçuyor :D senin cihazın sogutmasi fena degilmiş normale gore.

Hocam Eren bey yardim etmis zatende cihaz hangi model merak ettim sıcaklıklardan okdr sorun yasamamaniz gerek gibime geldi LoL'de 60 dereceler laptop icin inanilmaz ben throttle yiyorum sabitleme yapmadim mi islemci 4.3GHz 90 derecelere kadar uçuyor :D senin cihazın sogutmasi fena degilmiş normale gore.

Acer Nitro 5 sistem yazıyor imzada dostum ama FPS anlık drop sorunu çözemedik maalesef o moralimi bozdu zamanı gelince RAM almayı düşünüyorum belki kendiliğinden çözülür ne yapalım.

Throttle'dan tpl sekmesinde speeshift ayarı yaparsan sıcaklık gerçekten düşer.

Acer Nitro 5 sistem yazıyor imzada dostum ama FPS anlık drop sorunu çözemedik maalesef o moralimi bozdu zamanı gelince RAM almayı düşünüyorum belki kendiliğinden çözülür ne yapalım.

Throttle'dan tpl sekmesinde speeshift ayarı yaparsan sıcaklık gerçekten düşer.

Denerim bu arada bende farkli marka RAM kullanıyorum ucuza geldi 500TL 1.5 sene oncesine göre hiç sorun yasamadim mobilden bakinca gormedim Acer Nitro'nun sogutmasi gayet iyiymiş F15 patates malum :D tek bakır boru var. Her işte hayir vardir hocam tecrübe oldu en azından oyle düşün.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı