i5-10300H ve RTX 2060 sistemde düşük FPS

mertabi01

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, sistemim:
Ekran Kartı: RTX 2060
İşlemci: i5-10300H
RAM: 16 GB
SSD: 500GB
Bilgisayarı ilk aldığımda FPS'im en yüksek ayarlarda 180 civarıydı. Şu an 3 ay geçti ve FPS'im en düşük ayarlarda 120'lerde dolaşıyor. Bunun nedeni ne olabilir? Windows'u 21H1'e güncellemeden her şey normaldi. Bu güncellemeyi yaptığım sırada Valorant'a da bir güncelleme yapmıştım. İkisinden birinin etkisi olabilir mi?
Not: Cihazım Acer Predator Helios 300.

Bu sorunun birkaç nedeni olabilir. Bunlar;
Sıcaklık
Güç Planı
İşletim sistemi kararsızlığı
Sürücü kurulumu
Disk problemleri
Oyunun optimizasyonu
Oyun ayarları
Ekran kartı kullanıcı profili ve ilgili ayarlar vb.

Yeni bir sürücü kurulumu yapmadıysanız, güç planı Yüksek Performans(veya Nihai Performans) olarak seçili ise, sıcaklık değerleriniz çok yüksek değilse ve bahsettiğiniz durum Valorant'ta ise oyun optimizasyonu ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Çözünürlüğü ve ayarları yükseltmeyi deneyin. Başka oyunlarda da aynı sorun devam ediyorsa(veya sisteminiz için verilen referans FPS değerlerini alamıyorsanız) sıcaklıklara bakın derim. Bir anormallik yoksa, mevcut ekran kartı sürücünüzü DDU yazılımı ile kaldırıp en güncel WHQL sertifikalı sürücüyü kurmanızı öneririm. Ben de Windows'u güncelledim ancak herhangi bir FPS kaybı yaşamadım.

Bu sorunun birkaç nedeni olabilir. Bunlar;
Sıcaklık
Güç Planı
İşletim sistemi kararsızlığı
Sürücü kurulumu
Disk problemleri
Oyunun optimizasyonu
Oyun ayarları
Ekran kartı kullanıcı profili ve ilgili ayarlar vb.

Yeni bir sürücü kurulumu yapmadıysanız, güç planı Yüksek Performans(veya Nihai Performans) olarak seçili ise, sıcaklık değerleriniz çok yüksek değilse ve bahsettiğiniz durum Valorant'ta ise oyun optimizasyonu ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Çözünürlüğü ve ayarları yükseltmeyi deneyin. Başka oyunlarda da aynı sorun devam ediyorsa(veya sisteminiz için verilen referans FPS değerlerini alamıyorsanız) sıcaklıklara bakın derim. Bir anormallik yoksa, mevcut ekran kartı sürücünüzü DDU yazılımı ile kaldırıp en güncel WHQL sertifikalı sürücüyü kurmanızı öneririm. Ben de Windows'u güncelledim ancak herhangi bir FPS kaybı yaşamadım.
Diğer herhangi bir oyunda fps problemi yok., aynı fps'i alıyorum. Muhtemelen oyunla ilgili bir sorun.

Diğer herhangi bir oyunda fps problemi yok., aynı fps'i alıyorum. Muhtemelen oyunla ilgili bir sorun.
Valorant kaynaklıdır hocam bu durumda. 2.11 yamasında optimizasyon sorunları giderilecekti ancak hepsi sözde kaldı. Ben de tam olarak istediğim FPS değerlerini alamıyorum. Sisteminize göre 120 FPS yine de düşük. Mümkünse oyunu silip(Revo Uninstaller veya türevi bir program ile) tekrar yüklemeyi deneyin. Bazı kullanıcılar bu şekilde FPS artışı gözlemlediğini belirtmişti. Normalde 1080p Yüksek ayarlarda 180-200 FPS civarı sisteminiz için ideal diyebilirim. Belki tekrar yüklemenizin bir faydası olur.

Valorant kaynaklıdır hocam bu durumda. 2.11 yamasında optimizasyon sorunları giderilecekti ancak hepsi sözde kaldı. Ben de tam olarak istediğim FPS değerlerini alamıyorum. Sisteminize göre 120 FPS yine de düşük. Mümkünse oyunu silip(Revo Uninstaller veya türevi bir program ile) tekrar yüklemeyi deneyin. Bazı kullanıcılar bu şekilde FPS artışı gözlemlediğini belirtmişti. Normalde 1080p Yüksek ayarlarda 180-200 FPS civarı sisteminiz için ideal diyebilirim. Belki tekrar yüklemenizin bir faydası olur.
Eyvallah hocam, deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı