i5 1035G1 işlemci %40 kullanımı geçmiyor

doguzkaan

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2019
Mesajlar
248
Makaleler
1
Yer
Lefinat
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Grafiker
Güç ayarları yüksek performansa ayarlanmış olmasına rağmen işlemci oyunlarda %40 falan kullanılıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Capture.PNG
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    23,1 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm seçeneklere dikkatlice baktınız mı? Şu an kullandığınız MSI Afterburner'ı kaldırıp buradan indirir misiniz? Beta yazanın üstündekini indireceksiniz.
Yok hocam da bunun bir soğutma protokolü gibi bir şey olduğunu düşünmeye başladım. Oyunda olmasının sebebi de daha kolay ısınması oyundayken.
 
Aynı işlemci ve sorun bende de var oyunlarda işlemci dengesiz çalışıyor GHz dalgalanması yaşıyorum. CS:GO'da 120 fps civarından 20 lere kadar düşüyor, 5 dakikada 100 derece sıcaklığa ulaşıyor daha önceden böyle bir sıkıntım yoktu. ThrottleStop'da işlemci hızını sabitlemeyi denedim fakat çalışmadı.
 
Bu sorunun nedeni laptopun ısınması ısınınca laptop kendini soğutmak için ekran kartının hızını düşürüyor bu da çok büyük fps kayıpları anlamına geliyor. Soğutmak için 6 fanlı 2500 RPM soğutucu satın aldım ama hala bu sorunu yaşıyorum. Ama soğutucu ve vantilatör ile sonunda soğutabildim ve 2 saat boyunca düşmeden oyun oynayabildim. Buradan da sorunun tamamen ısınmada olduğunu anlıyoruz.
 
Siz sanırım olayı yanlış anlamışsınız. Eğer işlemci %100 kullanılıyor ise o zaman işlemci frekansı yükseltmek işe yarar ama şu an işlemciniz %40 kendini kullanarak sizin yaptığınız işlemleri karşılayabilmekte. Yani siz işlemci hızını turbo hızına sabitlerseniz kullanım daha da düşecek. Ek olarak şarj ömrü daha kısa olacak. Yani eğer işlemciniz %100 kullanılıp ekran kartınız %40 olsa idi o zaman işlemci ekran kartına yetişemiyor olacaktı. Ama şu an %40 gücü ile yaptığınız işleme yetişebilmekte.
işlemci hızı nasıl turbo hıza sabitlenir söylermisiniz çünkü aynı işlemci bendede var i5 1035g1 1.2ghz temel hızı turbo ile 3.6 1ghz ye sabitleyince fps drop yiyorum turbo açıkkende birden düşüyor bazen yine fps drop yiyorum turbo ile 2.2 ghz ye fln sabitlesem sıkıntı olmayacak gibi
 
işlemci hızı nasıl turbo hıza sabitlenir söylermisiniz çünkü aynı işlemci bendede var i5 1035g1 1.2ghz temel hızı turbo ile 3.6 1ghz ye sabitleyince fps drop yiyorum turbo açıkkende birden düşüyor bazen yine fps drop yiyorum turbo ile 2.2 ghz ye fln sabitlesem sıkıntı olmayacak gibi
Hocam ben 2 ay boyunca düzeltmeye uğraştım, eğer aldığınızdan 15 gün geömediyse hemen iade etmenizi öneririm. Ben şu an tüketici hakem heyetine başvurdum HP iade vermeyince.
 
1035g1 mx230 lu dell cihazım var gta5 csgo vs son gayet güzel performansı var sizin cihazınız harici ekrankartını kullanmıyor öncelik sorununuz bu. arama çubuğuna "grafik ayarları" yazın orada oynadığınız oyunu "gözat" sekmesinden seçip yüksek performanslı grafik ayarlarına alın daha sonra oyun oynarken sıkıntı yaşarsanız yazın buradan yardımcı olurum.
Not: cihazınız 10. nesil ve henüz windows bu cihazlara uygun yazılımlar geliştiremedi veya geliştirmedi ama bazı ayarlamaları manuel yapmak mümkün.
 
Dostum dediğini yapıyorum ama cinebench de falan 1.9ghz sabitliyor oynamıyor hiç. Sende bu şekilde bir sorun yok mu kaç skor alıyorsun ?
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    95,8 KB · Görüntüleme: 43

Geri
Yukarı