i5 10400 veya (F) vs R5 3600

Eğer gelecekte upgrade edecekseniz Ryzen 5 3600 çünkü o işlemci RTX 2080 Ti bile darboğaz yapmadan çalıştırabilecek güçte. Bende Ryzen 5 3600 kullanıyorum.

Kullandığım PC'yi 2013'de aldım ve RAM harıc bir upgrade yapmadım ve her yeni cıkan oyunu deneyeceğim demiyorum bu yüzden upgrade düşünmüyorum bu herhalde son PCm olur. Ama hayat ne gösterir onu bilemem. Katıldığın icin teşekkürler

Intel Z serisi anakartlarda ve i7-i9 dışında işlemcilerde RAM frekansını limitliyor. 10400'e Z serisi anakart almak saçma olacaktır. Zaten RAM frekansını arttırmayacak.
i5 işlemci ile 2600 MHz üstü RAM kullanamıyor yani değil mi? Ben sadece anakart ile alakalı diye biliyordum daha kötüymüş.

Kullandığım PC'yi 2013'de aldım ve RAM harıc bir upgrade yapmadım ve her yeni cıkan oyunu deneyeceğim demiyorum bu yüzden upgrade düşünmüyorum bu herhalde son PCM olur. Ama hayat ne gösterir onu bilemem. Katıldığın icin teşekkürler.

Bende eskiden çok eski bilgisayarıma bir daha upgrade etmem diyordum ama ettim işte. Hemde kasa dahil her şeyi değiştirdim. O yüzden Ryzen 5 3600 alırsan ileride darboğaz yaşama ihtimalin düşer ve darboğaz yaşarsan bir sıvı soğutma alarak O.C ile bütün darboğazı rahatlıkla ortadan kaldırabilirsin. Ama başarılı bir overclock.

i5 işlemci ile 2600 MHz üstü RAM kullanamıyor yani değil mi? Ben sadece anakart ile alakalı diye biliyordum daha kötüymüş.
Kullanabiliyor ama Z serisi bir anakart lazım. İnternetteki testlerde performans farkı ise herkesin Z490 serisi anakart ile karşılaştırma yapmasından kaynaklanıyor. B veya H serisi anakartlarda RAM hızı limitli olduğu için performans %5-10 farkediyor.

Maalesef kullanılamıyor. Intel yine Intelliğini yapmış.
Kullanabiliyor ama Z serisi bir anakart lazım. İnternetteki testlerde performans farkı ise herkesin Z490 serisi anakart ile karşılaştırma yapmasından kaynaklanıyor. B veya H serisi anakartlarda RAM hızı limitli olduğu için performans %5-10 farkediyor.
Hayır. Z serisi anakart bile olsa i7 veya i9 kullanmıyorsanız 2600MHz hayal.

Yıl sonuna kadar demişsiniz 1 hafta sonra ne olcağı bile belli değilken bu kadar geniş zaman diliminde çok değişen şey olabilir 🤷🏻‍♂️ almaya yakın karar verirseniz donanımları daha doğru olur sizin için. B550 Ryzen 4000 serisi vb daha değişebilecek bir sürü şey.

Doğru ama PC çok eskıdı artık neredeyse hiçbir oyundan hazz alamaz oldum o yüzden para denkleşırse hemen almak isterim (

Maalesef kullanılamıyor. Intel yine Intelliğini yapmış.

Hayır. Z serisi anakart bile olsa i7 veya i9 kullanmıyorsanız 2600MHz hayal.
Kullanılabiliyor hatta bunun hakkında videolar bile var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kullanılabiliyor hatta bunun hakkında videolar bile var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linus tam tersini dedi ama.
Neyse hocam. Ben 3600+ soğutucu veya 3600X önerip çıkıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı