T
Timurozer
Ziyaretçi
Kendi Fanboylarım tarafından linç edilmekte bir garipParan varsa Intel, yoksa AMD.
Kendi Fanboylarım tarafından linç edilmekte bir garipParan varsa Intel, yoksa AMD.
Eğer gelecekte upgrade edecekseniz Ryzen 5 3600 çünkü o işlemci RTX 2080 Ti bile darboğaz yapmadan çalıştırabilecek güçte. Bende Ryzen 5 3600 kullanıyorum.
i5 işlemci ile 2600 MHz üstü RAM kullanamıyor yani değil mi? Ben sadece anakart ile alakalı diye biliyordum daha kötüymüş.Intel Z serisi anakartlarda ve i7-i9 dışında işlemcilerde RAM frekansını limitliyor. 10400'e Z serisi anakart almak saçma olacaktır. Zaten RAM frekansını arttırmayacak.
Kullandığım PC'yi 2013'de aldım ve RAM harıc bir upgrade yapmadım ve her yeni cıkan oyunu deneyeceğim demiyorum bu yüzden upgrade düşünmüyorum bu herhalde son PCM olur. Ama hayat ne gösterir onu bilemem. Katıldığın icin teşekkürler.
Kullanabiliyor ama Z serisi bir anakart lazım. İnternetteki testlerde performans farkı ise herkesin Z490 serisi anakart ile karşılaştırma yapmasından kaynaklanıyor. B veya H serisi anakartlarda RAM hızı limitli olduğu için performans %5-10 farkediyor.i5 işlemci ile 2600 MHz üstü RAM kullanamıyor yani değil mi? Ben sadece anakart ile alakalı diye biliyordum daha kötüymüş.
Maalesef kullanılamıyor. Intel yine Intelliğini yapmış.i5 işlemci ile 2600 MHz üstü RAM kullanamıyor yani değil mi? Ben sadece anakart ile alakalı diye biliyordum daha kötüymüş.
Hayır. Z serisi anakart bile olsa i7 veya i9 kullanmıyorsanız 2600MHz hayal.Kullanabiliyor ama Z serisi bir anakart lazım. İnternetteki testlerde performans farkı ise herkesin Z490 serisi anakart ile karşılaştırma yapmasından kaynaklanıyor. B veya H serisi anakartlarda RAM hızı limitli olduğu için performans %5-10 farkediyor.
Yıl sonuna kadar demişsiniz 1 hafta sonra ne olcağı bile belli değilken bu kadar geniş zaman diliminde çok değişen şey olabiliralmaya yakın karar verirseniz donanımları daha doğru olur sizin için. B550 Ryzen 4000 serisi vb daha değişebilecek bir sürü şey.
Kullanılabiliyor hatta bunun hakkında videolar bile var.Maalesef kullanılamıyor. Intel yine Intelliğini yapmış.
Hayır. Z serisi anakart bile olsa i7 veya i9 kullanmıyorsanız 2600MHz hayal.
Kullanılabiliyor hatta bunun hakkında videolar bile var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.