i5 10600K GT 1030 sistem nasıldır?

Bütçe
maksimum 10bin tl
Ekran kartını geçici olarak düşünüyorsanız veya vazgeçtiyseniz i5 11500 alın, UHD 750 var, fena işler çıkartmıyor, sizi idare edebilir 8-10 ay diye düşünüyorum. Vatan'dan kesinlikle alınmamalı, o ayrı.

Bu durumda ben desteğimi kesiyorum kolay gelsin.
Cevaplarınız için teşekkür ederim
Ekran kartını geçici olarak düşünüyorsanız veya vazgeçtiyseniz i5 11500 alın, UHD 750 var, fena işler çıkartmıyor, sizi idare edebilir 8-10 ay diye düşünüyorum. Vatan'dan kesinlikle alınmamalı, o ayrı.
Hocam Vatandan neden alınmaması gerektiğini anlamadım benim grafik takıntım yok bide şu anki Sistemimden
Bu sisteme geçmek resmen benim için çağ açıp çağ kapatmaya benzeyecek.

Hocam Vatandan neden alınmaması gerektiğini anlamadım benim grafik takıntım yok bide şu anki Sistemimden
Bu sisteme geçmek resmen benim için çağ açıp çağ kapatmaya benzeyecek.
%5-10 piyasadan daha pahalıya geleceği için. Çok kötü bir sistemden bu sisteme geçip çağ atlayıp atlamamanız mesele değil; mesele, parçaların biraz uyumsuz olmasında ve parçalara hak ettiğinden fazla para verilmesi.

10600K işlemci seçmişsiniz, yani overclock yapılabilecek bir işlemci ancak anakartınız buna müsait değil. Öyle güçlü bir işlemciye GT 1030 geçici olarak eyvallah ama anakart B460/B560 olacaksa i5 11500 alın, hem 10600K'dan daha ucuza gelir hem de oyun oynatır. Ayrıca sonu K ile bitmeyen işlemci alırsanız sıvı soğutma maliyetinden de kurtulmuş olursunuz. Yani neresini düzeltsem bilemedim, biraz karışık oldu.

UHD 750 ve GT 1030 karşılaştırmaları:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam Vatandan neden alınmaması gerektiğini anlamadım

Dostum çalışan yüzünden tüm markayı kirletmeye gerek yok birde o çalışanı işe alan arkadaşı sorgulamak lazım hangi akla hizmet maalesef birde ülkemizde adam kayırma denen illet var bunu bir türlü engelleyemiyoruz
apu apu diye 3000 tl verip 4650 almak yerine, 3600 işlemci ve gt1030 almak bence daha doğru..
Dostum haklısın ama 4650 g içindeki apu GT 1030 performansı veriyor zaten ayrıca apu daha mantıklı ama ben 1 tık Intel fanboyuyum amd hiç kullanmadım kullanmam o kadar tecrübem yok

Dostum çalışan yüzünden tüm markayı kirletmeye gerek yok birde o çalışanı işe alan arkadaşı sorgulamak lazım hangi akla hizmet maalesef birde ülkemizde adam kayırma denen illet var bunu bir türlü engelleyemiyoruz

Dostum haklısın ama 4650 g içindeki apu GT 1030 performansı veriyor zaten ayrıca apu daha mantıklı ama ben 1 tık Intel fanboyuyum amd hiç kullanmadım kullanmam o kadar tecrübem yok
4650g, GT1030 ile aynı performansı veriyorsa apu niye mantıklı olsun ki?
Madem gt 1030 aynı performans veriyorsa, 3600 veya intel 11400F işlemci alır gt 1030 ile kullanırım.
ezberlenmiş durmadan çöp te çöp, testler yukarda işte öyleyse vega 7 de uhd 750 de çöp..

Merhaba. Hocam monitör dahil dimi bütçeye? Arkadaşlar şimdi şöyle bir durum var. Evet, özellikle Vatan Bilgisayar da fiyatlar daha pahalı olabiliyor ama siz şunları atliyorsunuz. Şimdi mesela bilgisayardan çok anlamayan kişi var diyelim. Ve ileride bir zaman bilgisayarda sıkıntı çıktı, ne yapacak? İtopya gibi yerler bunun tamirini yapmadigina göre ya başka yere yaptıracak ve benzeri. Lakin sen oradan aldığın zaman bir sıkıntı çıkmayacak. Aynı zamanda siz mesela marka bilgisayar aldığınız zaman bir açıdan hizmet için para veriyorsunuz. Örnek vermem gerekirse, bende Lenovo G5 İdeacentre var. 10400F ve 1650S mevcut. Lenovo vantage uygulaması var ve bu uygulama iyi. Mesela ileride bir gün BIOS güncellemesi için işte flash bellekle veya işte onun işi ile uğraşmayacan. Tek yapman gereken dosyayı indirmek ve zaten o kendisi otomatik yapıyor mesela. Veya mesela cihazında ki parçalarda bir sıkıntı var mı? Bunun testi de mevcut. Aynı zamanda Forum da var. Lenovo'nun yani.
Şunu demek istiyorum. Marka bilgisayar veya Vatan Bilgisayar dan bir bilgisayar almak kazık degil. Siz hizmete ekstra para ödüyorsunuz. Hepsi bu.

4650G, GT1030 ile aynı performansı veriyorsa APU niye mantıklı olsun ki?
Madem GT 1030 aynı performans veriyorsa, 3600 veya Intel 11400F işlemci alır GT 1030 ile kullanırım.
Ezberlenmiş durmadan çöp te çöp, testler yukarıda işte öyleyse Vega 7 de UHD 750 de çöp.

İşlemci çekirdekleri çoklu çekirdek.
2 çekirdekli bir işlemci ile 6 çekirdekli bir işlemcinin aynı olmasını bekleyemezsin APU bu yüzden iyi zaten kısa vadede G4560 GT 1030 iyi olabilir fakat uzun vadede çöp olacak.

Sayın technopat Topluluk üyeleri
Konumda bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Bütçe konusunda yaşadığım sorunlar neticesinde farklı alternatifler düşünmeye başladım.
Artık bu konunun daha fazla uzamasını istemiyorum çünkü yukarıda yazdığım gibi maddi sıkıntım oluştu hepinize teşekkür ediyorum saygılarımla KrutFlow

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı