i5 10600KF sistemde CS:GO CPU ve GPU kullanımı düşük

koray60

Decapat
Daha fazla  
Sistemi 2 senedir kullanıyorum 2 gündür böyle olmaya başladı.
Hareket edinde FPS 400'den 10-20'ye düşüyor.
Sistem özellikleri.
i5 10600KF.
BIOSTAR Z490a Silver.
Crucial ballisiks 8+8
INNO3D ichill 3060.
240mm sıvı soğutucu
Sadece csgo da oluyor diğer oyunlarda problem yok.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    1,7 MB · Görüntüleme: 35
  • Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    1,5 MB · Görüntüleme: 31
Sistemi 2 senedir kullanıyorum 2 gündür böyle olmaya başladı.
Hareket edinde FPS 400'den 10-20'ye düşüyor.
Sistem özellikleri.
i5 10600KF.
BIOSTAR Z490a Silver.
Crucial ballisiks 8+8
INNO3D ichill 3060.
240mm sıvı soğutucu
Sadece csgo da oluyor diğer oyunlarda problem yok.
optimizasyonda bir sıkıntı olabilir oyundaki tüm grafik ayarlarını sıfırla düzelmez ise sil yükle yap düzelecektir büyük ihtimalle bu oyunu test ederken afterburner den de sıcaklıkları ve kaç çekirdek kullanıyor izle ayrıca Win+R kısmına Msconfig yaz önyükleme kısmına gel gelişmiş özelikler de ordan işlemci sayısını maksimum a çek bununla beraber güç ayarlarınıda soğuma ilkesi açık ve güç kullanımını her daim %95%80 olarak ayarla bu hem aldığın fps i yükseltir hemde sabit fps sağlar dropları engeller

Optimizasyonda bir sıkıntı olabilir oyundaki tüm grafik ayarlarını sıfırla düzelmez ise sil yükle yap düzelecektir büyük ihtimalle bu oyunu test ederken Afterburner'den de sıcaklıkları ve kaç çekirdek kullanıyor izle ayrıca Win+r kısmına MSConfig yaz önyükleme kısmına gel gelişmiş özelikler de oradan işlemci sayısını maksimum a çek bununla beraber güç ayarlarınıda soğuma ilkesi açık ve güç kullanımını her daim %95%80 olarak ayarla bu hem aldığın FPS'i yükseltir hem de sabit FPS sağlar dropları engeller.

GeForce Experience indirdim temiz kurulum yaptım düzeldi şu an sürücü ile alakalı bir problemmiş galiba teşekkür ederim cevabın için. Soğutma ilkesi ve güç kullanımı %80 falan nasıl yapacağız? Masaüstü benim PC.

Şimdi buldum en düşük te 100 de en yüksek de 100 de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geforce eperience indirdim temiz kurulum yaptım düzeldi şuan sürücü ile alakalı bi problemmiş galiba teşekkür ederim cevabın için. Soğutma ilkesi ve güç kullanımı %80 fln nasıl yapacaz masaüstü benim pc
masaüstü olsun her windows ta pil işareti olur sağ tarafta alta yoksa orda ok var ona tıklaman gerekiyor pile sağ tıkla güç seçenekleri de açılan sekme de yeni güç planı oluştur de herşeyi performans seç ve onayla sonra oluşturduğun planın içindeki gelişmiş güç ayarlarını değiştir e tıkla ordan işlemci güç yönetimine gel en düşük işlemci durumunun ikisinide %80 yap ve en yüksek işlemci durumunuda %95 yap ikisinide %100 de yapabilirsin ama işlemcinin ömrünü biraz kısaltır ve olduğundan fazla ısınır bu şekilde dengeli olur ama tam performans istiyorsan %100 yap ve sistem soğuma ilkelerini etkin yap ugula ve çık yeniden başlatma isteyecektir istemese bile yeniden başlat

GeForce Experience indirdim temiz kurulum yaptım düzeldi şu an sürücü ile alakalı bir problemmiş galiba teşekkür ederim cevabın için. Soğutma ilkesi ve güç kullanımı %80 falan nasıl yapacağız? Masaüstü benim PC.

Şimdi buldum en düşük te 100 de en yüksek de 100 de.
tamamdır dediğim gibi yaparsanız hem fps i dengeler siniz fanlarınız iyi ise 100%95 yapın bir problem çıkacağını sanmam

Technopat Haberler

Geri
Yukarı