Öncelikle herkese selam, çok fazla vaktinizi almak istemediğim için hızlı bir şekilde izninizle konuya geçmek istiyorum. Bundan yaklaşık 2-3 yıl önce babamla beraber yıllar sonunda nihayetinde Vatan Bilgisayar'dan bir masaüstü bilgisayar topladım. Bilgisayarımı aktif bir şekilde 3 yıl kullandıktan sonra elbet bilgisayarı kullanırken belli başlı "donanımsal" sorunlar yaşadım. Donanımsal sorun dediğimde herhangi bir bozulma durumunu kastetmiyorum. Bu 3 yıl içerisinde bilgisayar bir teknik servise dahi gitmedi. Çok profesyonel olmasa da bilgisayarın temizliğini ve termal macun değişimini bizzat kendim yaptım. Bilgisayarımda video edit programları (Adobe Premiere, DaVinci Resolve, Filmora 12 vb.) Programlar kullandım. Bunun yanında da bir oyuncu olduğumu söylemek isterim. Kullandığım programlar, oynadığım oyunlar bilgisayarımda sorunsuz çalışmadı. Yaklaşık bir ay sonra LGS sınavına gireceğim. Ve eğer benden istenen puanı elde edersem bilgisayarıma upgrade yapma şansını elde edeceğim. Bilgisayarlar konusunda 'bilgili" olsam dahi uzman değilim ben. Bu sebepten ötürü alanında uzman insanların bilgisayarım için neyi yükseltmem gerektiğinin bilgisini almak istiyorum. Ve bununla beraber upgrade yaparken nelere dikkat etmem gerektiğini bilmek istiyorum. Aşağı kısma bilgisayarımın özelliklerini koyuyorum. Alanında uzman veya az çok bilgi sahibi insanlardan tavsiye, ön bilgi almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim iyi günler dilerim. Ek olarak ortalama gelirli bir aile için tavsiyede bulursanız minnettar kalırım.
Bilgisayar özellikleri.
-Intel Core i5-11400 12 çekirdekli 11. nesil işlemci.
-MSI Intel motherboard H510M-A Pro lighting gen 4 anakart.
-NVIDIA GeForce GT 730 DDR3 4 GB ekran kartı.
-Crucial BX500 SATA 6Gb/s 2.5-inch 480 GB SSD.
-Crucial 8 GB 288 pin UDIMM 3000MT/s DDR4 CL5 DRx8 RAM iki adet.
Bilgisayar özellikleri.
-Intel Core i5-11400 12 çekirdekli 11. nesil işlemci.
-MSI Intel motherboard H510M-A Pro lighting gen 4 anakart.
-NVIDIA GeForce GT 730 DDR3 4 GB ekran kartı.
-Crucial BX500 SATA 6Gb/s 2.5-inch 480 GB SSD.
-Crucial 8 GB 288 pin UDIMM 3000MT/s DDR4 CL5 DRx8 RAM iki adet.