Çözüldü i5 11400F işlemci oyunlarda düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
İşlemcim i5 11400F. Örnek verirsek Fortnite oyununa girdim. Bir yakınım ile aynı ayarları yaptım. Onda da 5600X var. Benzer işlemciler bildiğiniz üzere. Fakat ben 80-150FPS arası alırken o 200-250FPS alıyor. Nedeni nedir? İşlemcim stok soğutucu da çalışmakta. RAM frekansı 2900MHz. Not: Grafik düşük ayarda.
@Recep Baltaş

Çözüm
@Sir Benjamin Test bitti. Sorun çözüldü. Sadece şu grafikleri destansı yapıp diğer her şeyi kapatınca ekran kartı tam frekans verdi. Minimum 1600MHz değerine düştü. Ortalama 2400-2600. En düşük ayarlar sadece görüş uzaklığı destansı şekilde, birde her şey destansı şeklinde teste soktum. Aşağıya fotoğraf bırakıyorum. Elle grafik düşük olsa bile ekran kartının frekansının +2000MHz değerinde çalışmasını nasıl sağlayabilirim? En düşük grafikli oyun görselini benden kaynaklı yükleyemedim ama ekran kartı 1000MHz civarında geziyor, bu bilgiyi versem yeterli sanırım.
@kino, Çözdüm sorunu, teşekkürler.
@Sir Benjamin, @midgardian, @BerkayZ87, merhabalar mesela ekran kartı frekansı ve RAM'in frekansı düşük. Tamam işlemcide sorun yok fakat bunlarda sorun var şimdi. Gta 5 oyun. Dying Light'a giriyorum, oyundan atıyor. O ayrı konu.
Şu sorunlar bir eksilmedi başımdan. Donanımsal bir sorundan çıktı gibi artık bu, farklı bir sorun var.

Dosya Ekleri

• IMG_20220310_104304_324.jpg
    IMG_20220310_104304_324.jpg
    139,6 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
OCCT VRAM testi yapar mısın 20 dakika? Hangi ayarlarda bir de oyun?

Mesela şuan Dying Light'ı açtım. Çökme sorununu çözdüm. Ekran kartı gayet iyi çalışıyor. Bazı oyunlarda böyle yapması saçma.
OCCT VRAM testi yapar mısın 20 dakika? Hangi ayarlarda bir de oyun?
En yüksek grafikler. Testi yapıyorum hemen.

Mesela şuan Dying Light'ı açtım. Çökme sorununu çözdüm. Ekran kartı gayet iyi çalışıyor. Bazı oyunlarda böyle yapması saçma.

Bu bir sürücü sorunu mu acaba? Oyun Steam'de ise dosyaları doğrulama yapabilir misin? Bir de sürücü WHQL sürümde miydi?

Bu bir sürücü sorunu mu acaba? Oyun Steam'de ise dosyaları doğrulama yapabilir misin? Bir de sürücü WHQL sürümde miydi?
Doğrulamayı yapmayı deneyeceğim. Bende şuan adrenalin 22.2.3 var. Optional diyor. AMD'nin sitesine girdiğimde WHQL olarak 10/25/2021 tarihine ait adrenalin 21.10.2 var.

Doğrulamayı yapmayı deneyeceğim. Bende şuan adrenalin 22.2.3 var. Optional diyor. AMD'nin sitesine girdiğimde WHQL olarak 10/25/2021 tarihine ait adrenalin 21.10.2 var.

Optional olan WHQL değil zaten, WHQL'de kalalım n'olur n'olmaz.

Optional olan WHQL değil zaten, WHQL'de kalalım n'olur n'olmaz.
OCCT'de VRAM testine soktum, PC epey dondu. Sonra kapattım.
Şöyle bir hata da aldım. Sürücüyü silip, WQHL olanı mı kursam bilemedim. En güncel olan her zaman daha iyi performans verir diye en son sürümü yüklemiştim.

Dosya Ekleri

• IMG_20220310_111009_679.jpg
    IMG_20220310_111009_679.jpg
    228,1 KB · Görüntüleme: 32
Eveeeet, aldık hatayı.

WHQL sürücü ile mi yaşandı bu?

Memory Clock değerini Radeon Software'dan biraz düşür, sonra bir daha teste sok.

Bu kadar sıkıntının kaynağı VRAM miydi acaba? 🤔 VRAM sıcaklığı nasıl kartta?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı