i5-11400F & RTX 3060 sistemde düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 11
Video kırık. Hiç oynamadınız mı ekran kartı gerektiren oyun falan özellikle grafiklere önem veren rekabetçi olmayan oyun olabilir.

Yeni format attığım için herhangi bir oyun yok şu an bilgisayarımda ama Assassin's Creed Valhalla da 80 100 120 FPS arası oynuyordum yüksek ayarlarda akıcılık hissi yoktu fakat.

Yeni format attığım için herhangi bir oyun yok şu an bilgisayarımda ama Assassin's Creed Valhalla da 80 100 120 FPS arası oynuyordum yüksek ayarlarda akıcılık hissi yoktu fakat.
İşlemci tabanlı oyunlarda dar boğaz oluşuyor.Onu geçtim FiveM da böyle sorun yaşayan çok var. Oyun sunucularından da olabilir.

işlemcisi zayıf ekran kartına göre. İşlemci tabanlı oyunlarda sıkıntı böyle değerler alması normal. İnternette gerçeğe yakın ölçen siteler var.
Tamamda zaten her sistemde darboğaz var. Çoğu bunu bütün sistemi sat baştan diz gibi gösteriyor. Ayrıca gerçeğe yakın ölçen sitelerdeki küçük bir değer değişimi senin sistemi satmana mal olacaksa saçma.

Tamamda zaten her sistemde darboğaz var. Çoğu bunu bütün sistemi sat baştan diz gibi gösteriyor. Ayrıca gerçeğe yakın ölçen sitelerdeki küçük bir değer değişimi senin sistemi satmana mal olacaksa saçma.
Hocam darboğaz olması gereken bir şey tabiki. Arkadaşın işlemcisi baya zayıfki. 4 siteden baktım %25 civarlarında. Bu normalden fazla. bu sadece işlemci tabanlı oyunlarda geçerli. Yoğun ekran kartı gerektiren oyunlarda ekran kartı zaten işi hallediyor.

GTA 5 ekran kartını daha fazla kullanıyor diye biliyorum ama fazla bir bilgim yok benim sonuç olarak işlemcimi mi yükseltmem gerekiyor.
Oynadığınız sunucudan da kaynaklı olabilir.

Hangi sunucuda oynuyorsunuz FiveM da?

Hayır dostum sandığın kadar büyük bir darboğaz yok sisteminde. Arkadaş abartıyor. Sana etki edecek bir darboğaz yok.

@kino

Yok darboğazdan dolayı değil istediğim performansı almak için 100 120 FPS'lerde akıcı bir şekilde oynayabilmek için soruyorum RAM falan almam gerekiyor mu veya 2x16 şeklinde.

Hocam darboğaz olması gereken bir şey tabii ki. Arkadaşın işlemcisi bayağı zayıfki. 4 siteden baktım %25 civarlarında. Bu normalden fazla. Bu sadece işlemci tabanlı oyunlarda geçerli. Yoğun ekran kartı gerektiren oyunlarda ekran kartı zaten işi hallediyor.

Oynadığınız sunucudan da kaynaklı olabilir.

Hangi sunucuda oynuyorsunuz FiveM da?

Letrarp de oynuyorum arkadaşımda INTEL-i5 13400F işlemci ve ASUS GeForce RTX 4060 Ti Dual OC 8 GB ekran kartı var ve 170 150 FPS değerleri arasında oynuyor.

FiveM ve diğer oyunlar dahil olmak üzere hepsinde akıcı oynamak istiyorum.

Video kırık. Hiç oynamadınız mı ekran kartı gerektiren oyun falan özellikle grafiklere önem veren rekabetçi olmayan oyun olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
düzelttim videoyu

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı