i5-11400F ve HDD'li sistemde Windows 11 kullanmak sorun çıkarır mı?

Bilgisayarın açılma süresi, oyunların açılma süresi gibi şeyler. Bilgisayar olması gerekenden yavaş çalışır.

Anakartınız nedir?
Asus PRIME H510M-E.

HDD FPS etkilemez. Oyunların yüklenme süresini etkiler. Loading ekranında bekleme süresi SSD'ye göre fazla olur.
Loading ekranı çok önemli değil gibi yani mesela 160 gb 60MB download da SSD de daha hızlı iner gibimi?

Asus PRIME H510M-E.

Bütçenizi 2.000 ₺ olarak düşünüyorum.

Bunu alabilirsiniz. Tabii arkadaşlar daha iyi SSD önerebilir.

Bütçenizi 2.000 ₺ olarak düşünüyorum.

Bunları alabilirsiniz. Tabii arkadaşlar daha iyi SSD önerebilir.
Mümkünse birde 1000 tl olarak paylaşırmısınız annemin ekmek büfesinden aylık gelen para üzerinden 5800 olarak düşünün düşünüyorum benim başta belirttiklerimin fiyatı 4.523,5 TL HDD çıkarırsak 3900 lere düşüyor sanırsam.

Son düzenleme:
Mümkünse birde 1000 tl olarak paylaşırmısınız annemin ekmek büfesinden aylık gelen para üzerinden 5800 olarak düşünün düşünüyorum benim başta belirttiklerimin fiyatı 4.523,5 TL HDD çıkarırsak 3900 lere düşüyor sanırsam.

Hocam 1000 liraya 1TB M2 SSD bulmanız çok zor. Kaliteli bir 512 GB M2 SSD bile 1.500-2000 lira civarında oluyor.

Hocam 1000 liraya 1TB M2 SSD bulmanız çok zor. Kaliteli bir 512 GB M2 SSD bile 1.500-2000 lira civarında oluyor.
1.821,5 tl bütcem var demeyelim de 1600 TL falan diyelim.

1.821,5 tl bütcem var demeyelim de 1600 TL falan diyelim.

512 GB olarak bunlar var.

Ama unutmayın bunlar PCİ-e 3.0. Sizin anakartınız PCI-e 4.0 destekliyor. 3.0 Destekleyen SSD'ler kullanmak zarar vermez ama bence parayı elinizde tutup biriktirip daha iyi M2 SSD'ler alabilirsiniz.

Ama unutmayın bunlar PCİ-e 3.0. Sizin anakartınız PCI-e 4.0 destekliyor. 3.0 Destekleyen SSD'ler kullanmak zarar vermez ama bence parayı elinizde tutup biriktirip daha iyi M2 SSD'ler alabilirsiniz.
Şuanki SSD miş bu arada baktımda 222 gb diyor 152 gb mıne yer bırakıyor ilerde boyutlar artacak ve sağlam ssd gerek.

2. el 1tb ssd alacam 0 dan işimiz zor gibi 2. el almak olumlumudur?

Dediğinizi anlamadım hocam.
222gb SSD kullanıyormuşum dikkatlice bakmamıştım. Siz bu işlerden anlıyor gibisiniz başta belirttiğim gibi ekran kartını,ram leri 2. el alıyorum hep bu sorun yaratırmı ayrıca elimdeki GT730,8GB ram x2 mi bilmiyorum ve bu eski ssd yi 2. el niyetine satabilirmiyim?

Dediğinizi anlamadım hocam.
Şuanki bütceyle bunlarmı alınıyo hocam 1tb imkansızmı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı