i5 11400H laptopta FPS düşmesi

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Benim küçük bir sorunum var. Oyun oynarken FPS düşmesi yiyorum ve genelde LoL, Valorant, CS:GO gibi Online oyunlarda oluyor. Oyunun ilk başlarinda herhangi bir sıkıntı olmuyor ama bir 10 dakika sonra falan drop girmeye başlıyor. 130 FPS'den 60'lara kadar iniyor. Sorunu anlayamadim. Bana yardim eder misiniz? Bu arada bütün driverlerim güncel, BIOS falan hepsi de... Servise gönderdim, gene sorun devam ediyor. Sıcaklık değerleri normal. Hepsini kontrol ettim. Yardım eder misiniz?

Sistem özellikleri: i5 11400H 16 GB RAM RTX 3050 Ti 500 GB SSD.

Sıcaklık ve kullanım yanlış kartı, entegre gpuyu gösteriyor. Yani isimlerinin farklı olmasından yola çıkarak bu kanıya varılıyor. "GPU1" değil "GPU"'yu seçmelisin ayarlarda. Benim laptopta mesela GPU1 entegre GPU2 nvidia kart msi afterburnerda.

GPU ve GPU1 olması lazım iki ayrı. 1485Mhz yazdığına göre senin 3050Ti GPU olan olmalı.
Hocam bazen GPU1 GPU2 olarakta gösteriliyor GPU1 asıl ekran kartı oluyor. GPU2 de İşlemci ekran kartı oluyor.
Ama dediğiniz gibi ikisininde isimleri farklı arkadaşın ayarlara girip biraz karıştırması lazım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar aslında doğru galiba karıştırdım biraz işaretledim hatta kendiside GPU1 olarak 3050 Ti gösteriyor galiba sorun frekansı düşük geliyor nasıl yapacağız şimdi.

Ekran Görüntüsü (9).png
@lyciaa_0 @Critical mass

Arkadaşlar aslında doğru galiba karıştırdım biraz işaretledim hatta kendiside GPU1 olarak 3050 Ti gösteriyor galiba sorun frekansı düşük geliyor nasıl yapacağız şimdi.

Eki Görüntüle 1645033 @lyciaa_0 @Critical mass
Oyun oynarken batarya durumunuz nedir? Pil yüzdesi hep %100 lerde mi yoksa düşük mü? Büyük ihtimalle laptop bataryası bilgisayarınıza gerekli gücü veremiyor bundan dolayıda fps bir anda düşüp drop giriyor doğru mudur?

Oyun oynarken batarya durumunuz nedir? Pil yüzdesi hep %100'lerde mi yoksa düşük mü? Büyük ihtimalle laptop bataryası bilgisayarınıza gerekli gücü veremiyor bundan dolayı da FPS bir anda düşüp drop giriyor doğru mudur?

Evet bunu fark ettim hep 100 de 100 batarya güç mü kesiyor acaba diye düşünmüştüm.
Oyunda hani boyle bir 15 dk rahat oynanabiliyor ondan sonra droplar girmeye başlıyor 140 olan FPS 70'e 60'a düşüyor sonra 80 90 arası da bir yükselme oluyor böyle.

Evet bunu fark ettim hep 100 de 100 batarya güç mü kesiyor acaba diye düşünmüştüm.
Oyunda hani boyle bir 15 dk rahat oynanabiliyor ondan sonra droplar girmeye başlıyor 140 olan FPS 70'e 60'a düşüyor sonra 80 90 arası da bir yükselme oluyor böyle.

Ekran kartının ısısını göremiyoruz. Oyundan çıkıp tekrar girince veya ALT+TAB yapıp masaüstüne gelip 20-30Sn bekleyince, oyuna tekrar girdiğinde düzeliyormu fPS.

Ekran kartının ısısını göremiyoruz. Oyundan çıkıp tekrar girince veya Alt+Tab yapıp masaüstüne gelip 20-30Sn bekleyince, oyuna tekrar girdiğinde düzeliyor mu FPS.

Hayır düzelmiyor hocam hatta alt tabdan sonra fps düşüşü bile oluyor GPU sıcaklığı 48 50 derece arasında geziyor görsellerde olması lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı