i5 12400F İşlemci çekirdekleri 80 dereceye çıkıyor

CyHan_Atalay

Yoctopat
Katılım
18 Nisan 2024
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Corsair 16GB (modelin ismini tam bilmiyorum) 2113 mhz (stok ayarlarda çalışıyor. Normalde 3200 mhz gibi yüksek değerler normal çalışma hızı aslında.
Ekran kartı
Nvidia RTX 2060 (düz versiyon [super, ti deği])
Anakart
PRIME H610M-K D4
İşlemci
İntel İ5 12400F
2 gün önce Fornite oynamak istedim. Oyunun lobisine girdim ve birkaç şeye baktım. Hiçbir sorun yoktu. Sonra maça girmek istedim, maç hemen başlamadan önce oyunun bizi ışınladığı yer - hazırlık lobisine - ışınladıktan sonra, asıl maça girmek için diğer "yükleme" ekranında daha öncesinde bekletmediği kadar bekletti ve en sonunda haritanın sonuna gelmişim (oyun gerekenden çok geç başladı). Ve karakter otomatikman iniş yapmak zorunda kalmış.

Hataya kuzenim ile baktım (işlemci sıcaklığı gösteren bir uygulama indirdik) ve birdenbire işlemcimdeki çekirdeklerin bazıları, Fornite'ta maça girmeye çalıştığımda/girdiğim de %100 - %90 arası kullanıma ve 86 dereceye de çıkıyor fakat kritik sıcaklık değeri olarak da 90 dereceye daha fazla da yaklaşmıyor. İşin garip kısmı bilgisayarıma 1 ay önce değişiklik yaptım. O da eski oyunlarımı (HDD'ye) Steam üzerinden - hiçbir korsan oyunum yok- yüklemem ile sınırlı kaldı. Bunun haricinde başka hiçbir ciddi değişiklik yapmadım/hatırlamıyorum. ama ne var ki daha öncesinde hiç sorun yaşamadığım, 1 yıllık oyuncusu olduğum Fortnite "nedense" işlemcimi durduk yerde çok daha zorlamaya başladı. Bunun ana sebebi bilgisayarın 6 aydır tozlardan arınmaması olabilir mi?

*Ek olarak ben 2 3 hafta önce Assetto Corsa'ya mod yüklerken %99 işlemci kullanımı uyarısı almıştım ve ilk kez işlemcimi o kadar zorlamıştım. Bu işlemcime bir hasar vermiş olabilir mi?
*Boştayken işlemci çekirdeklerinin sıcaklık değerleri maksimum 55'e kadar çıkıyor ve bazıları da minimum 48 dereceye kadar düşüyor.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı