i5 12400F RTX 4060 Ti oyunlar donuyor

okan0671

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yeni PC topladım, ilk 10 gün FC 2024, GTA 5, e-Football vs. tüm oyunlar sorunsuz şekilde çalışıyordu. 2 gündür FC 2024'te antrenman modunda direkt atıyor hata kodu vermeden. Diğer oyunlar da donuyor hiçbir hata kodu vs. vermeden. Sistemim:
RTX 4060 Ti 16 GB.
i5 12400F.
16×2 Corsair RAM.
MSI Pro B760M-P
2 fanli sivi soğutma.
1650W Gold güç kaynağı.

Merhaba arkadaşlar, yeni PC topladım, ilk 10 gün FC 2024, GTA 5, e-Football vs. tüm oyunlar sorunsuz şekilde çalışıyordu. 2 gündür FC 2024'te antrenman modunda direkt atıyor hata kodu vermeden. Diğer oyunlar da donuyor hiçbir hata kodu vs. vermeden. Sistemim:
RTX 4060 Ti 16 GB.
i5 12400F.
16×2 Corsair RAM.
MSI Pro B760M-P
2 fanli sivi soğutma.
1650W Gold güç kaynağı.
Başka oyunda atıyor mu?

Ayrıca 1650W güç kaynağını neden o bilgisayara aldın uzay mekiği mi çalıştırıcaksın?

Açıkçası sebebini bilmiyorum ama 1650W'lık Güç kaynağını ne yapacaksın hocam :D Diyeceğim ki geleceğe yatırımlı amaçla alındı hani 5090 için falan absürt geliyor.

Sorunun sebebi; virüs olabilir, arkada çalışan ağır bir uygulama olabilir, fan yerleşimi kaynaklı ısınma olabilir, belki internet kaynaklı bile olabilir.

Tavsiye:
  • Güvenilir bir antivirüs programıyla tarama yapın. Hatta sorun olmayacaksa format atın.
  • Sürücü güncelleştirmeleri başta olmak üzere güncelleştirmeleri yapın.
  • Bilgisayarı havadar bir konuma koyup fanların doğru yönde çalıştıklarından emin olun.
  • Kullanmadığınız uygulamaları silin veya oyun oynarken kapatın.

Başka oyunda atıyor mu?

Ayrıca 1650W güç kaynağını neden o bilgisayara aldın uzay mekiği mi çalıştırıcaksın?

Fornite içerisindeki oyunlarda sorun görünmüyor. Güç kaynağı Vatan Bilgisayar çalışanın tavsiyesi üzerine, ilgilisine karşılık istemsizce aldım.

Besleme voltajlarını kontrol et.

Teşekkür ederim bu konularda acemi ve bilgisizim detaylı yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Açıkçası sebebini bilmiyorum ama 1650W'lık Güç kaynağını ne yapacaksın hocam :D Diyeceğim ki geleceğe yatırımlı amaçla alındı hani 5090 için falan absürt

Fornite içerisindeki oyunlarda sorun görünmüyor. Güç kaynağı Vatan Bilgisayar çalışanın tavsiyesi üzerine, ilgilisine karşılık istemsizce aldım.

Teşekkür ederim bu konularda acemi ve bilgisizim detaylı yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sağlam kazık atmış sana o vatan bilgisayar çalışanı.

FC'ye bir dosya doğrulaması yapıp bir daha deneyin

AIDA64 ya da HWINFO ile 3.3 5 ve 12V değerlerini gözlemlemen lazım tüm sistem yükteyken.
1717944261701.png

Açıkçası sebebini bilmiyorum ama 1650W'lık güç kaynağını ne yapacaksın hocam :D diyeceğim ki geleceğe yatırımlı amaçla alındı hani 5090 için falan absürt.
Sorunun sebebi; virüs olabilir, arkada çalışan ağır bir uygulama olabilir, fan yerleşimi kaynaklı ısınma olabilir, belki internet kaynaklı bile olabilir.

Tavsiye:
  • Güvenilir bir antivirüs programıyla tarama yapın. Hatta sorun olmayacaksa format atın.
  • Bilgisayarı havadar bir konuma koyup fanların doğru yönde çalıştıklarından emin olun.

Çok teşekkür ederim öneriniz olan bir virüs programı var mı acaba?

Açıkçası sebebini bilmiyorum ama 1650W'lık güç kaynağını ne yapacaksın hocam :D diyeceğim ki geleceğe yatırımlı amaçla alındı hani 5090 için falan absürt geliyor.

Vatan Bilgisayar çalışanın tavsiyesi üzerine istemsizce aldım.

Tavsiye:

İlginize teşekkür ederim öneriniz olan bir virüs programı var mı acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı