i5-12400F RTX 4070 Ti Sistem Marvel Spiderman Remastered'da Ani FPS Düşüşü

Asbaris

Centipat
Katılım
31 Aralık 2022
Mesajlar
127
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam, grafik ayarlarım görünüyor, işlemci kullanımı neredeyse GPU kullanımına eşit. Ara ara takılmalar ve FPS düşmesi yaşıyorum, pek fazla bilgim olmadığı için ne yapabilirim konu hakkında?
 

Dosya Ekleri

  • 1.png
    1.png
    2,2 MB · Görüntüleme: 235
  • 2.png
    2.png
    2,4 MB · Görüntüleme: 242
  • 3.png
    3.png
    2,5 MB · Görüntüleme: 233
Son düzenleyen: Moderatör:
İki şekilde sorunu çözebilirsin.

İlk çözüm olarak, NVIDIA Denetim Masası'nı kullanarak DSR (Dynamic Super Resolution) özelliğini açarak ekstra yüksek çözünürlükler elde edebilirsin. Bu ayar mevcut monitörünüzün çözünürlüğünü dijital olarak artıracaktır. Ancak, bu yüksek çözünürlüğü daha düşük çözünürlüğe sıkıştıracağı için görüntü daha bulanık görünebilir. Bu ayar FPS'de düşüşe neden olabilir, ancak işlemci yükünü azaltabilir.

İkinci çözüm olarak, oyundaki FPS'yi kısıtlayabilirsin. FPS'yi kısıtlamak için oyunun içinde FPS kısıtlama ayarı yapabilir veya NVIDIA Denetim Masası'ndan FPS'yi kısıtlayabilirsin. RivaTuner Statistics Server yazılımını kullanarak da anlık olarak kısıtlama yapabilirsin. FPS'yi ne kadar kısıtlarsan, o kadar işlemci yükünü azaltacaksın ve sıcaklık ve takılmaları azaltacaksın. FPS'yi ekranın yenileme hızı ile senkronize tutmanı öneririm. Eğer 360Hz gibi yüksek bir hızlı bir ekranın varsa, kendi değerini seçebilirsin. Kişisel olarak, benim için 120 FPS'den sonra fazlası önemli olmuyor.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı