i5 12400F sıcaklık değerleri normal mi?

Arkadaşlar işlemciyi yeni aldım. Boşta iken 32-33 derecelerde geziniyor maksimum ise 50 derece görmüş. Stok fan kullanıyorum bu Intel'in yeni stok fanları herkeste böyle sesli mi? Sıcaklığı henüz bir oyunda test etme fırsatı bulamadım ama ona da bakacağım. Anakartım Gigabyte H610M h.

Stok fan ile 75-80°C’ye kadar çıkar, normal bu sıcaklıklar. Ama 90°C’yi geçerse yeni bir soğutucu düşünmenizi tavsiye ederim.

i5-12400F çok güçlü bir işlemci. Stok fanın yetersiz gelmesi normal.
Bu arada, kasanın Aerocool Battlehawk olduğunu söylemişsin. O kasanın hava akışı çok kötü. Hatta o kadar kötü ki tam yükte bilgisayarın kapanmasına yetecek kadar sıcak bir ortam oluşabilir. Yani, o kasa ile hangi soğutucuyu alırsan al yetersiz gelecektir. Kasayı da değiştirmen gerekiyor.

Kasa için şunu öneririm:

Soğutucu olarak da bunu:

Bütçe belirtirsen bütçene uygun ürünler de önerebilirim.

Son düzenleme:
i5-12400F çok güçlü bir işlemci. Stok fanın yetersiz gelmesi normal.
Bu arada, kasanın Aerocool Battlehawk olduğunu söylemişsin. O kasanın hava akışı çok kötü. Hatta o kadar kötü ki tam yükte bilgisayarın kapanmasına yetecek kadar sıcak bir ortam oluşabilir. Yani, o kasa ile hangi soğutucuyu alırsan al yetersiz gelecektir. Kasayı da değiştirmen gerekiyor.

Kasa için şunu öneririm:

Soğutucu olarak da bunu:

Bütçe belirtirsen bütçene uygun ürünler de önerebilirim.
Kasanın hava akışı evet iyi değil. Ancak ben ön ve üst fanların önünde bulunan plastikleri sökük kullanıyorum yani fanların önü açık dolasıyla hava akışı rahatlatmış şekilde kullanıyorum diyelim. Yani şuan kasa alabilecek bütçem yok maalesef sanırım id cooling ürünlerinden birini tercih edip deneyeceğim.

Arkadaşlar işlemciyi yeni aldım. Boşta iken 32-33 derecelerde geziniyor maksimum ise 50 derece görmüş. Stok fan kullanıyorum bu Intel'in yeni stok fanları herkeste böyle sesli mi? Sıcaklığı henüz bir oyunda test etme fırsatı bulamadım ama ona da bakacağım. Anakartım Gigabyte H610M h.

Normaldir kimse beğenmemiş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı