i5 12400F stok soğutucu ile BF1'de 80 dereceyi gördü

schulz

Centipat
Daha fazla  
İşlemci
i5 12400f
Daha sistemi alalı 1 hafta olmadı, i5 12400F içerisindeki stok soğutucuyla beraber geldi. Stok soğutucuyu kullanıyorum. BF1 oyununda 80 derece ve üstünü gördü. Ne yapabilirim? Sıvı soğutucuya paramın yeteceğini sanmıyorum. Nasıl bir çözüm yolu izleyebilirim yardımcı olabilir misiniz? Daha sistemin tadını çıkartamadan ısı problemiyle kafam yoruldu.

O işlemciyi stok soğutucu ile soğutman zor. En azından başlangıç seviyesinde bir sıvı soğutma takman gerekiyor.
Kullandığın kasa nedir?

Daha sistemi alalı 1 hafta olmadı, i5 12400F içerisindeki stok soğutucuyla beraber geldi. Stok soğutucuyu kullanıyorum. BF1 oyununda 80 derece ve üstünü gördü. Ne yapabilirim? Sıvı soğutucuya paramın yeteceğini sanmıyorum. Nasıl bir çözüm yolu izleyebilirim yardımcı olabilir misiniz? Daha sistemin tadını çıkartamadan ısı problemiyle kafam yoruldu.

Sıvı soğutucuya gere yok güzel bir kule tipiyle rahat soğutursunuz.

Termal macun sürdünüz mü?

Soğutucu alana kadar CPB kapatın. Bende 5600 kullanıyorum 87 derecelere çıkıyordu kapatınca 60'ı geçmiyor ama işlemcyi base gücüne kitliyor o yüzden FPS inizde azalma yaşarsınız.

O işlemciyi stok soğutucu ile soğutman zor. En azından başlangıç seviyesinde bir sıvı soğutma takman gerekiyor.
Kullandığın kasa nedir?
Kasama sıvı soğutucu olur mu bilmiyorum. Bütçem yeter mi onu hiç bilmiyorum

GameBooster GB-W002B 650w 80+ BRONZE USB 3.0 Mesh ARGB Gaming E-ATX Kasa​

Alabilirseniz bunu alın illa sıvı soğutucu lazım değil.
Kasam bu ''GameBooster GB-W002B 650w 80+ BRONZE USB 3.0 Mesh ARGB Gaming E-ATX'' Kasa sizce uyumlu olur mu ?

AG400-SE 214XT tarzı hava soğutucular da yeterli olur, idarelik Undervolt yapabilirsin.
Nasıl yapıldığını bilmiyorum ama soğutucuya bir bakayım.

Hocam kasanın kılavuzunda kaç mm desteklediği yazar. İnternette bulamadım. Çoğu kasa 160mm destekliyor o yüzden uyumlu olacağını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı