i5 13400F - RTX 4060 vs R5 7500F - RTX 3060

Ryzen 5 7500F sistemi alıp ileride 4070 takmak daha mantıklı değil mi siz ne diyorsunuz 4060 bana 1 2 sene iyi performans vermez mi?
Hangi oyunda kullanacağınıza göre bakın. 7500f olan sistemdeki anakart çok sade. Hani hiçbir albenisi yok. Sadece oyun oynayacağım,işlemci yükseltme niyetim yok derseniz göz yumulabilir bir anakart. Ramlerin ise frekansı ddr5 bir rame göre düşük ve gecikmesi ortalama.

Performans konusuna şuradan oyunlara ve çözünürlüğe göre bakabilirsiniz :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hangi oyunda kullanacağınıza göre bakın. 7500f olan sistemdeki anakart çok sade. Hani hiçbir albenisi yok. Sadece oyun oynayacağım,işlemci yükseltme niyetim yok derseniz göz yumulabilir bir anakart. Ramlerin ise frekansı ddr5 bir rame göre düşük ve gecikmesi ortalama.
Hero 7A-RTX4000 - Game Garaj 27.4k Hero 5A 7000 - Game Garaj bunun fiyatı da 30.6k attığım yükseltmeler ile. Yükseltmeleri yaptıktan sonra vade farkına bak, uygunsa ya da değilse birkaç şey değiştiririz.
Hocam ne kadar bütçe varsa ona göre sistem atıyoruz. Her şeyi kaliteli ve iyi seçmek için yeterli bir bütçe yok. Kaldı ki bir şeylerden kısmazsan 40k'ya kadar istediğin sistemi toplayamazsın. Mesela attığım kasalarda özelleştirmeleri en f/p yapınca biri 35k'yı geçiyor, diğeri de 33-34k arası gidip de ama 35k'ya 4070 varken bunları almazsın; 4070'te özelleştirme yapamayacak olsan bile. En iyisi ekran kartı dışında her şeyi tek tek toplayıp ekran kartını 2.el temiz bir şey almak. Hazır sistemlerdeki parça kalitesi genel olarak rezalet.

Hocam ne kadar bütçe varsa ona göre sistem atıyoruz. Her şeyi kaliteli ve iyi seçmek için yeterli bir bütçe yok. Kaldı ki bir şeylerden kısmazsan 40K'ya kadar istediğin sistemi toplayamazsın. Mesela attığım kasalarda özelleştirmeleri en F/P yapınca biri 35K'yı geçiyor, diğeri de 33-34K arası gidip de ama 35K'ya 4070 varken bunları almazsın; 4070'te özelleştirme yapamayacak olsan bile. En iyisi ekran kartı dışında her şeyi tek tek toplayıp ekran kartını 2.el temiz bir şey almak. Hazır sistemlerdeki parça kalitesi genel olarak rezalet.

Cooler Master Hyper 212 X Dou fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bu soğutucu nasıldır acaba Ryzen 5 7500F için bir de bu soğutmalar güç kaynağından fazla bir watt tüketiyor mu acaba?

Yok onun için demedim hani vatandan almak zorunda kalırsam orada alırken direk taktırayım diye sordum bu soğutma olmaz mı? Ben takmayı bilmiyorumda ondan😀
Takması zor değil. Sanalda demonte halde gönderiyorlar genelde soğutucuları, vatanda öyle mi bilmiyorum. Bence alınmaz. Daha düşük bütçede bundan daha iyi çok fazla soğutucu var. Kötü mü derseniz değil ama muadili daha düşük bütçede var, f/p değil.

Takması zor değil. Sanalda demonte halde gönderiyorlar genelde soğutucuları, vatan da öyle mi bilmiyorum. Bence alınmaz. Daha düşük bütçede bundan daha iyi çok fazla soğutucu var. Kötü mü derseniz değil ama muadili daha düşük bütçede var, F/P değil.

INTEL I5 13400F - RTX 4060 TI 8G - PRIME H610M-R D4 - 500GB SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da hocam şöyle bir sistem gelmiş vatana kasayı da 650W yapabiliyoruz bunun parçalarına ne diyorsunuz?

DDR4 için konuşmuştum, DDR5 için Dual channel muhabbeti geçerli değil.

Kral bu sistemi alacağım ileride işlemciyi 13400F yapmayı planlıyorum ama kasanın Power Boost olması canımı sıkıyor ama PSU Thermaltake bir sıkıntı çıkarır mı sence?

Kral bu sistemi alacağım ileride işlemciyi 13400F yapmayı planlıyorum ama kasanın Power Boost olması canımı sıkıyor ama PSU Thermaltake bir sıkıntı çıkarır mı sence?
İş görür, parayı bulunca değiştirirsin.
DDR5 geçişinde de düzgün anakart almayı ihmal etme.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı