i5-13400F RTX 4070 Super sistem oyunlarda Micro stutter yapıyor

İşletim sistemi
Windows 10
%1 ve %0.1 FPS değerleriniz ne durumda?
Afterburner'dan onları açmayı denedim de açamadım hocam

Rekabetçi oyunlarda sync teknolojisini kapatman gerekiyor. Monitörün nedir? Hangi çözünürlükte, kaç hz ve grafik ayarlarında oynuyorsun? Bahsettiğin problem internet bağlantınla alakalı da olabilir? anlık ping yükselmen var mı kontrol et. Son olarak tüm driverlarını güncelle

adam 13. işlemci için RTX 4070 beslemez demiş. laksjdlkasdjlşkasjdas
Monitörüm ASUS TUF GAMING VG247Q1A, 1920x1080 165 Hz'de oynuyorum. Grafik ayarlarım Orta-Düşük. Anlık ping yükselmem yok. Ekran kartı driverim güncel, diğerlerini bilmiyorum.

Afterburner'ı kapat sorunun düzelir.
Afterburner kapalıydı normalde hocam

Hocam indirirken Local'e bastım fakat indirmedi. MSI Afterburner'da bu şekilde Bilgi Ekranında Göster dedim fakat göstermiyor.

1720081307646.png

Hocam indirirken Local'e bastım fakat indirmedi. MSI Afterburner'da bu şekilde Bilgi Ekranında Göster dedim fakat göstermiyor.

Eki Görüntüle 2241429

Neden olmadığını bilmiyorum, isterseniz yeni konu açıp bilgili arkadaşlardan yardım alabilirsiniz. Ayrıca diğer oyunlarda da oluyor mu yoksa sadece Valorant'a mı özgü?

Afterburner'dan onları açmayı denedim de açamadım hocam

Monitörüm ASUS TUF GAMING VG247Q1A, 1920x1080 165 Hz'de oynuyorum. Grafik ayarlarım Orta-Düşük. Anlık ping yükselmem yok. Ekran kartı driverim güncel, diğerlerini bilmiyorum.

Afterburner kapalıydı normalde hocam
Grafikleri fulle çek ekran kartını neden kısıtlıyorsun?

Grafikleri fulle çek ekran kartını neden kısıtlıyorsun?
Hocam rekabetçi oyun olduğu için düşük grafiklerde rakibi daha rahat görüyorum. Hikayeli oyunlarda tabii ki grafikleri Ultra'ya çekiyorum.

Neden olmadığını bilmiyorum, isterseniz yeni konu açıp bilgili arkadaşlardan yardım alabilirsiniz. Ayrıca diğer oyunlarda da oluyor mu yoksa sadece Valorant'a mı özgü?
Hocam farklı oyunlarda da deneyip size yazacağım. HWINFO'yu indiremedim. İndirmeyi başlatmıyor.

Micro stutter illet bir olaydır, tüm kasayı + evin elektriğine kadar yenileyip ancak çözeni de gördüm monitörden ya da RAM'den çıktığınıda. Ne desek boş açıkçası. AMD kart olsa NVIDIA geç derdim ama NVIDIA'da bu sorunu yaşıyorsan ya monitör ya da elektrik tesisatında sıkıntı vardır.
Farklı monitörde, farklı uzatma ve prizle falan denemen lazım. Güç kaynağı, RAM, ve anakartada bakmak lazım. Anakartın pce 4.0 destekliyor ve ekran kartında pce 4.0 anakarttan ve RAM'den kaynaklandığını düşünmüyorum. Deneme imkanın varsa farklı PSU ekran kartı monitör ile dene.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı