i5 13600K için undervolt işlemi problem olur mu?

Arkadaşlar Intel baseline profile olan BIOS güncellemesini yükleyip o baseline profili anakartınızdan açın eğer BIOS'ta o profili açmazsanız 240mm veya çok iyi bir hava soğutma ve hatta 360mm sıvı soğutmaya ihtiyaç duyabilirsiniz DeepCool AK620 ile kullanıyorum 80leri falan gözümde normal yaptım mos sıcaklıkları zaten hak getire sistem kararlı çalışıyor bir de benim kasamın önüde cam çok az yerden hava alıyor çıkarmıyorum camını ona rağmen durum bu dediğim gibi baseline profili açmanız önemli UV yapmayın işlemcilerin silikon kalitesini ölçmeden böyle işlere kalkışmayın sonra üzülebilirsiniz.
Malesef öyle bir şey bulamadım kendi anakartımda ve güncellemelerinde.

Maalesef öyle bir şey bulamadım kendi anakartımda ve güncellemelerinde.

Pro serisini kullanıyorsanız ona çok zor gelir güncelleme size tavsiyem işlemcinin turbosunu BIOS'tan kapatın ve öyle kullanın ya da gidip bir ASUS anakart alın MSI bana Tofaş'ı andırıyor çok fakir bir marka esintisi veriyor şahsi görüşüm bu.

Pro serisini kullanıyorsanız ona çok zor gelir güncelleme size tavsiyem işlemcinin turbosunu BIOS'tan kapatın ve öyle kullanın ya da gidip bir ASUS anakart alın MSI bana Tofaş'ı andırıyor çok fakir bir marka esintisi veriyor şahsi görüşüm bu.
Bendeki sorun islemciden ziyade mosfet isinmasi anakart kaldirmiyor bariz uzerinde heatsink de yok vrm lerin alev alev. İslemciyi satayim mi diye dusunurken batti balik deyip derken z790 anakart siparisi verdim 😅

Arkadaşlar Intel baseline profile olan BIOS güncellemesini yükleyip o baseline profili anakartınızdan açın eğer BIOS'ta o profili açmazsanız 240mm veya çok iyi bir hava soğutma ve hatta 360mm sıvı soğutmaya ihtiyaç duyabilirsiniz DeepCool AK620 ile kullanıyorum 80leri falan gözümde normal yaptım mos sıcaklıkları zaten hak getire sistem kararlı çalışıyor bir de benim kasamın önüde cam çok az yerden hava alıyor çıkarmıyorum camını ona rağmen durum bu dediğim gibi baseline profili açmanız önemli UV yapmayın işlemcilerin silikon kalitesini ölçmeden böyle işlere kalkışmayın sonra üzülebilirsiniz.
Asus anakartlarda intel boost defult ayarda ve asus performance enchancement 3.0 kapalı , ayrıca voltaj düşürdüm çünkü hangi videoyu izlesem bunu yapın ve en sağlıklı işlem bu diyorlar, şuan voltaj düşürmenin sağlıklı olmadığını söylemeniz içime kurt düşürdü ,voltaj ayarlarını tekrar defult yapıp performans ve sıcaklık testlerini tekrar ölçücem. Açıkçası saçma sapan bir durum var bu K tipi işlemciler; sağlam sistem , sağlam soğutma ve çelik gibi sinirler istiyor. Kesinlikle standart kullanıcı işi değil, şuanki aklım olsa i5 14400 F alırdım hatta bilseydim amd alırdım ama artık çok geç.

ASUS Prime hocam, Reddit'te cok gordum B660 B760 serisinde UV izin vermemesi voltaj sorunlari diye bakalim ins iyi olur.

Hayırlısı olsun.

ASUS anakartlarda Intel Boost defult ayarda ve ASUS performance enchancement 3.0 kapalı, ayrıca voltaj düşürdüm çünkü hangi videoyu izlesem bunu yapın ve en sağlıklı işlem bu diyorlar, şu an voltaj düşürmenin sağlıklı olmadığını söylemeniz içime kurt düşürdü, voltaj ayarlarını tekrar defult yapıp performans ve sıcaklık testlerini tekrar ölçeceğim. Açıkçası saçma sapan bir durum var bu k tipi işlemciler; sağlam sistem, sağlam soğutma ve çelik gibi sinirler istiyor. Kesinlikle standart kullanıcı işi değil, şu anki aklım olsa i5 14400 F alırdım hatta bilseydim AMD alırdım ama artık çok geç.

Şimdi şunu bir özetliyim içine kurt düşmesin UV sistem kararsızken senin deneme yanılma yoluyla sistem kararlılığını artırma yöntemindir aynı zamanda işlemcinin arabada ki gibi gaz kelebeğini kısmaktır yani araba daha az benzin içer uzun yol gitmeye çalışır fakat bazen rampalar olur işte o an anlarsın ki gaz kelebeğini kısmak aslında büyük bir hatadır ben kimseye UV yapmasın demiyorum yapsın ama sürekli o işlemci rampa tırmanacaksa harareti artırmaktan başka hiçbir işe yaramaz YouTube'da ve forumda işlemcinin silikon kalitesini ölçmeyle alakalı program ve videolar var işlemciye senin yaptığın ayar gerçekten bu işi bilen uzman insanların işi biz 13900k veya 14900k kullanmıyoruz UV'ye ihtiyacımız yok bizim istediğimiz sistem kararlılığı sıcaklığı oluşturan tek şey bazen işlemcinin anlamsız anlık voltaj yüklenmeleri bu yüzden tavsiye etmiyorum ben Intel baseline profil kullanıyorum sıcaklıklar bu yaz aylarında 80 ve bazen üstünü görüyor bu normal ama sağlam bir BIOS güncellemesiyle bu sıcaklıklarda bir 5-10 derece daha düşüş göreceğime inanıyorum frekansını ve hızını korurken.

Son düzenleme:
Hayırlısı olsun.

Şimdi şunu bir özetliyim içine kurt düşmesin UV sistem kararsızken senin deneme yanılma yoluyla sistem kararlılığını artırma yöntemindir aynı zamanda işlemcinin arabada ki gibi gaz kelebeğini kısmaktır yani araba daha az benzin içer uzun yol gitmeye çalışır fakat bazen rampalar olur işte o an anlarsın ki gaz kelebeğini kısmak aslında büyük bir hatadır ben kimseye UV yapmasın demiyorum yapsın ama sürekli o işlemci rampa tırmanacaksa harareti artırmaktan başka hiçbir işe yaramaz YouTube'da ve forumda işlemcinin silikon kalitesini ölçmeyle alakalı program ve videolar var işlemciye senin yaptığın ayar gerçekten bu işi bilen uzman insanların işi biz 13900k veya 14900k kullanmıyoruz UV'ye ihtiyacımız yok bizim istediğimiz sistem kararlılığı sıcaklığı oluşturan tek şey bazen işlemcinin anlamsız anlık voltaj yüklenmeleri bu yüzden tavsiye etmiyorum ben Intel baseline profil kullanıyorum sıcaklıklar bu yaz aylarında 80 ve bazen üstünü görüyor bu normal ama sağlam bir BIOS güncellemesiyle bu sıcaklıklarda bir 5-10 derece daha düşüş göreceğime inanıyorum frekansını ve hızını korurken.
Merhaba tekrardan , intel K tipi işlemcilerdeki voltaj sorununu kabul etti ve ağustos ayında bios güncellenecekmiş , konuyu kapatmayalım yeni bios geldiğinde tekrar burada deneyimleri mi aktarıcam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba tekrardan, Intel k tipi işlemcilerdeki voltaj sorununu kabul etti ve ağustos ayında BIOS güncellenecekmiş, konuyu kapatmayalım yeni BIOS geldiğinde tekrar burada deneyimleri mi aktaracağım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Takipteyim bu konuyu okay.

evet hocam durum nedir mikro kod güncellemesi geldi yaptınız mı sonuçlar nasıl sıcaklıklar arttı mı.

Son düzenleme:
Bu konuya o kadar şey yazdım redditte çözümler aradım en son windows da kurulmadı ne şans meğer işlemci sorunluymuş servis değişim yaptı. Bakalım bunu henüz test etmedim biosa bir güncelleme var ama K serisi olmayan işlemci microcode diyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı