i5 2410M GT525m sistem için Linux vs Windows

eaalp34

Centipat
Daha fazla  
Merhaba sorum biraz garip ama yine de bilgili abilerimden bir yanıt bekliyorum.
i5 2410M @2.30
10GB RAM.
225GB 500/500 SSD.
NVIDIA GeForce GT 525m.

Özellikli bir laptopum var. İçinde Windows 10 modlu yüklü olmasına rağmen işlemci boş duruken bile %50 %100 arası gidip geliyor bunu Windows uygulamalarına bağlıyorum.

Acaba bu sisteme Linux işletim sistemi kursam piyasadaki 2009 öncesinde çıkmış şu an satılmayan örneğin Need for Speed Underground gibi oyunları oynatabilecek bir duruma sokabilir miyim?

Ana sistemim bu laptop değil ama RTX'e geçene kadar bu sistem beni idare etti bağlılık gibi bir şey var içimde. Kısaca Linux'a geçsem bu sistemi kurtarabilir miyim yoksa Windows 7'e mi geçeyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Desteği bitmiş işletim sistemleri kullanılmamalı. Hem güvenli değil hem de güncel program desteği alamazsınız. Çok da kötü bir sistemin yok. Linux Mint XFCE kullanabilirsin. Alternatif olarak Q4OS kullanabilirsin. Boşta 120 MB tüketen fazlasıyla stabil bir işletim sistemi.

Acaba bu sisteme Linux işletim sistemi kursam piyasadaki 2009 öncesinde çıkmış şu an satılmayan örneğin Need for Speed Underground gibi oyunları oynatabilecek bir duruma sokabilir miyim?
Rahat oynarsın. Ben hem eski hem yeni oyunları dualshock 4 ile sorunsuzca oynuyorum.

Desteği bitmiş işletim sistemleri kullanılmamalı. Hem güvenli değil hem de güncel program desteği alamazsınız. Çok da kötü bir sistemin yok. Linux Mint Xfce kullanabilirsin. Alternatif olarak Q4OS kullanabilirsin. Boşta 120 MB tüketen fazlasıyla stabil bir işletim sistemi.

Rahat oynarsın. Ben hem eski hem yeni oyunları DualShock 4 ile sorunsuzca oynuyorum.

Ben Linux Mint Xfce dediğiniz şeyi araştırıp bir deneyeyim o zaman.

Merhaba sorum biraz garip ama yine de bilgili abilerimden bir yanıt bekliyorum.
i5 2410M @2.30
10GB RAM.
225GB 500/500 SSD.
NVIDIA GeForce GT 525m.

Özellikli bir laptopum var. İçinde Windows 10 modlu yüklü olmasına rağmen işlemci boş duruken bile %50 %100 arası gidip geliyor bunu Windows uygulamalarına bağlıyorum.

Ana sistemim bu laptop değil ama RTX'e geçene kadar bu sistem beni idare etti bağlılık gibi bir şey var içimde. Kısaca Linux'a geçsem bu sistemi kurtarabilir miyim yoksa Windows 7'e mi geçeyim?

Sisteme Linux Mint Xfce veya Debian tabanlı Pardus kurabilirsiniz.

Windows 7 şu dönem ve ilerisinde asla kullanılmaz.
Windows 7 gibi desteklenmeyen sürümleri kullanacağına destekli Linux dağıtımları senin için daha iyi olacaktır.

Sisteme Linux Mint Xfce veya Debian tabanlı Pardus kurabilirsiniz.

Windows 7 şu dönem ve ilerisinde asla kullanılmaz.
Windows 7 gibi desteklenmeyen sürümleri kullanacağına destekli Linux dağıtımları senin için daha iyi.

Linux'un Mint Xfce sürümünü kuracağımda acaba LoL oynayabilir miyim o sürümde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı