i5-3470 GTX 1060 3GB Düşük Performans Sorunu

YusufYavuz

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Userbenchmark Testi:
UserBenchmarks: Game 62%, Desk 51%, Work 34%
CPU: Intel Core i5-3470 - 69.8%
GPU: Nvidia GTX 1060-3GB - 69.2%
HDD: WD Blue 1TB (2012) - 90.3%
RAM: Kingston 99U5474-026.A00LF 2x4GB - 49.1%
MBD: Gigabyte GA-H61M-DS2

Kartımla darboğaz yaşadığımı biliyorum ancak sanki normalde de almam gerekenden daha düşük alıyorum gibi geldi. Yeni bir işlemciyle güç kaynağına geçtiğimde 1060 3GB sistem toplama videosundaki sonuçlar ile aynı sonuçları alabilir miyim? Başka bir problem varsa ve başka sonuçlar da atmam gerekiyorsa lütfen belirtiniz. BF1 Ultra ayarlarda 34-75 FPS arası alıyorum çok çok nadir drop oluyor ancak oyunu genelde 50-60 FPS dolaylarında oynuyorum. R6 Ultra ayarlarda sanırsam 90 FPS ortalamaydı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık işlemcinizi değiştirmenin vakti gelmiş. Monitörde alabilirsiniz 2k'da darboğaz yok denecek kadar aza iniyor bende i3 7100 ile gtx 1060 kullanıyorum. 1-2 sene sonrada işlemciyi değiştirirsiniz.

Artık işlemcinizi değiştirmenin vakti gelmiş. Monitörde alabilirsiniz 2k'da darboğaz yok denecek kadar aza iniyor bende i3 7100 ile gtx 1060 kullanıyorum. 1-2 sene sonrada işlemciyi değiştirirsiniz.
Bir süre böyle takılacağım zaten bildiğim ve araştırdığım kadarıyla darboğazın bir zararı yok yeterli miktar elime geçince yükseltmeye devam edeceğim.

Benim i5 3470 ve GTX 1050 TI var darbogaz yok. Bildigim kadariyla cok fazla olmamasi gerekiyor 1060'da. Droplarin VS. sebebi bence baska bir sey olmali ama elbette islemci degistirmeniz daha iyi olur.
GTX 1060 çok daha güçlü bir kart. Aynı işlemciler aynı perfomansı vercek diye bir şey yok. Çok kullanılmıştır.
Bir süre böyle takılacağım zaten bildiğim ve araştırdığım kadarıyla darboğazın bir zararı yok yeterli miktar elime geçince yükseltmeye devam edeceğim.
Darboğazın bir zararı yok tabikide sadece ekran kartınından tam verim alamazsınız.

Benim i5 3470 ve GTX 1050 TI var darbogaz yok. Bildigim kadariyla cok fazla olmamasi gerekiyor 1060'da. Droplarin VS. sebebi bence baska bir sey olmali ama elbette islemci degistirmeniz daha iyi olur.
1060 1050Ti'dan çok çok daha güçlü bir kart ikisini kıyaslamak yanlış olur. Darboğaz oranları doğru ancak bana nedense bir tık daha yüksek olması gerekiyor gibi gelmişti ta ki kartımın ortalama 1060'lara göre %2 daha güçlü olduğunu benchmarklar da anlayana kadar.

Size 1050 TI'de darbogaz yok diye 1060'da da olmayacak diye bir sey demedim. @Rivai @YusufYavuz
Sadece bende ayni islemci oldugu icin performansini biliyorum. Darbogaz mutlaka olacak ama bence droplarin VS. sebebi baska olabilir.
Sonuçlara baktığımda dropların nedeninin ekran kartı kullanımının bir anda düşmesi gibi gözüküyor ancak bilemiyorum başka bir sebep var mı, varsa ne henüz anlayamadım ama şuan yok gibi gözüküyor.

Sonuçlara baktığımda dropların nedeninin ekran kartı kullanımının bir anda düşmesi gibi gözüküyor ancak bilemiyorum başka bir sebep var mı, varsa ne henüz anlayamadım ama şuan yok gibi gözüküyor.
Yüksek ihtimalle darboğaz sorunu var çünkü kuzenimde i7 6700HQ ve GTX950M vardı ve oyunlarda ekran kartı kullanımı %30-40 iken %10'lara düşüyordu ve acayip drop oluyordu aynı sorun sanırım ama onunki başka bir ayardan dolayı olsa da ekran kartı kullanımıyla alakalı olduğu için aynı sorun olduğunu düşünüyorum.

eger intel i7 ve sonunda k ibaresi varsa 1070 şe kadar takiliyo tabi bu en dusuk 2 nesil overclock yapip bu kartlari takabilirsiniz

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı