i5 3470 Sistem çoğu oyunda donuyor

İşletim sistemi
Windows 10
SSD sıcaklığını bilmiyorum. Isınıyorsa sıkıntı yaratabilir ama zaten sorun komple SSD model ve markasında :D. Yani soğutsanız işe yaramaz :D.
Hocam ben Hikvision markasını araştırdım herkes önerdi (yakın arkadaşlarımda dahil) ona göre aldım.

Windows'a yüklü olan disk bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    22,9 KB · Görüntüleme: 40
Hocam ben Hikvision markasını araştırdım herkes önerdi (yakın arkadaşlarımda dahil) ona göre aldım.

Windows'a yüklü olan disk bu şekilde.
Hocam onerilere cok guvenmemek lazim. Ben de onerilere guvenip James Donkey SSD almistim, bir sure sonra sistem bayagi sikinti cikarmaya basladi. Masaustunde yavaslamalar vs. Su anda farkli bir SSD kullaniyorum, sorunlar gitti. Eger dediginiz gibi onceden sikinti yoksa ve sorunlar simdi basladiysa ondan olabilir.
Ek olarak oyunlarda GPU, CPU kullanimini, sicakligini vs. olcerseniz de iyi olur.

Hocam onerilere cok guvenmemek lazim. Ben de onerilere guvenip James Donkey SSD almistim, bir sure sonra sistem bayagi sikinti cikarmaya basladi. Masaustunde yavaslamalar vs. Su anda farkli bir SSD kullaniyorum, sorunlar gitti. Eger dediginiz gibi onceden sorun yoksa simdi basladiysa sorunlar ondan olabilir.
Ek olarak oyunlarda GPU, CPU kullanimini, sicakligini vs. olcerseniz de iyi olur.
Hocam Windows'a Yüklü olan SSD'nin okuma/yazma hızını test edip buraya paylaşsam yardımcı olur musunuz ?

Hocam Windows'a Yüklü olan SSD'nin okuma/yazma hızını test edip buraya paylaşsam yardımcı olur musunuz ?
Ben test yaparken James Donkey'de olmasi gereken hizi gosteriyordu ama cihaz sorunluydu. Yani hiz testi sorunu tam gostermeyebilir.

SSD'leri tamamen devre disi birakarak isletim sistemini ve oyunlari Toshiba'ya kurup deneyin bir bakin. Eger iyilesme varsa sorun SSD'dir. Tabii Toshiba HDD oldugu icin biraz daha yavas olacak ama drop olacagini sanmiyorum eger sorun oysa.

Ben test yaparken James Donkey'de olmasi gereken hizi gosteriyordu ama cihaz sorunluydu. Yani hiz testi sorunu tam gostermeyebilir.

Sistemi ve oyunlari Toshiba'ya kurup deneyin bir bakin. Eger iyilesme varsa sorun SSD'dir. Tabii Toshiba HDD oldugu icin biraz daha yavas olacak ama drop olacagini sanmiyorum eger sorun oysa.
Hocam ben gene de buraya bırakıyorum SSD nin hızını :)

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    18,2 KB · Görüntüleme: 35

Technopat Haberler

Geri
Yukarı