i5 4200M Yosemite Bootloader Görünmeme Sorunu

deryayaren

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle sistemim şu;
Intel Core-i5 4200M
8GB 1600 Mhz Bellek
Intel HD4600 Grafik Yongası

OS X 10.10.5 Yosemite RAW Kurulum İmajı buradaki konudan yararlanarak kurulumu gerçekleştirdim. Fakat bir kaç sorunum var;
1. Clover Bootloader'ı sisteme, konuda belirtildiği gibi kuramıyorum. Kurulumu yapmama rağmen bootloader bir türlü görünmüyor. Ben de Clover klasörünü HDD/EFI altına kopyalayarak yapıyorum bu işlemi.
2. Asıl sorun da bu, ekran kartımı ne yaptıysam aktifleştiremedim. Konuda verilen .plist dosyasını kullandım olmadı, bu iş için yapılmış kextleri yükledim olmadı, son olarak
Intel HD4200/HD4400/HD4600 için Yosemite Grafik Sorunu Çözümü bu konudaki anlatılanları yaptım ve sistem bir daha hiç açılmadı.
1.jpg

3.jpg
2.jpg

Sorunlar bunlar. Ne denediysem olmadı.

Sistemi -v dart=0 cpus=1 komutları ile açabiliyorum ancak. config.plist dosyasını alabilmek için sistemi bellekten başlatmaya çalışıyorum, onda da bilgisayar sistemi kapatıldı gibi bir hata alıyorum başta oturum açma işleminin 1 dakika içinde devam edeceği yazıyor fakat kilitleniyor sistem.

Kurulum sorunsuz tamamlandıysa sonrasında yaptığın işlemlerde bir eksiklik var. Sistemi yukarıda yazdığın bu komutlar ile USB olmadan başlatabiliyorsan USB / EFI / ClOVER / config.plist dosyasına ulaşabiliyor olman lazım.
Ve yine aynı şekilde resimlerdeki hata Grafik hatasına işaret ediyor. Laptop için olan imajı kullandığını farzediyorum? Bu noktada Intel HD4200/HD4400/HD4600 için Yosemite Grafik Sorunu Çözümü rehberde bir şeyler eksik kalmış olabilir.

@montezuma o komutlar ile başlatabiliyordum, ta ki bu hatayı alana dek.
Ve evet, dizüstü için olan imajı kullanıyorum. Size yaptıklarımı sıralasam sanırım biraz daha anlaşılabilir olacak;
1. Kurulumu başarı ile tamamlayıp masaüstüne geliyorum.
2. Bootloader'i bir şekilde olsa kuruyorum ve başlangıç belleği olmadan harddisk üzerinden açıyorum sistemi.
3. İşte burada sıkıntı başlıyor. Daha önce 10.9.2 sürümünü kurup Clover Configurator'e id girip grafik sorununu çözmüştüm. Fakat Intel HD4200/HD4400/HD4600 için Yosemite Grafik Sorunu Çözümü bu konudaki işlemlere biraz yabancıyım açıkçası. Dediğiniz gibi, burada anlatılanları yaparken bir şeyler eksik kalıyor muhtemelen. Burada anlatılanları yaparken Clover Configurator üstünden bir şey değiştiriyor muyum? Yoksa config.plist dosyasını bir şekilde açıp içinden bir şeyler mi değiştirmem gerekiyor? İkisi de aynı şey galiba ama beceremedim işte. :)

• Önce şu dosya yoluna gidip eğer varsa "libCLVMIGILPlugin.dylib" dosyasının yedeğini al.Dosya yolu:
    /System/Library/Frameworks/OpenCL.framework/Versions/Current/Libraries/libCLVMIGILPlugin.dylib.bak
  • Ardından aşağıdaki bağlantıdan indireceğin klasördeki Config.plist dosyasını senin kullandığın ile değiştir.
  • Yine aynı klasördeki kextleri kurmadan önce (bu iki kext' i daha önce kurduysan), ilk önce bunları sil. System-> Library-> Extensions-> içinden kontrol et. Sildikten sonra çöp kutusunu boşalt ve Kext Wizard ile Rebuild cache yap ve sistemi yeniden başlat.
  • Sistem yeniden başladıktan sonra, klasördeki iki kexti Kext Wizard programı kullanarak yükle. Ve ardından yine Rebuil Cache yaptıktan sonra sistemi yeniden başlat.
    Dropbox - Grafik_kext_config_montezuma.zip
    http://www.insanelymac.com/forum/topic/253395-kext-wizard-easy-to-use-kext-installer-and-more/

Cevap için çok teşekkür ederim öncelikle. Dediklerinizi deneyip yazacağım yine.

@montezuma Hocam merhabalar terkardan, sıfırdan bir kurulum yaptım, ardından EFI bölümünü HDD'ye kopyalayarak bootloaderi yükledim. Hepsinin ardından sırayla yukarıda belirtmiş olduğunuz işlemleri yaptım ama sonuç yine aynı. Grafik Kartım hala 4MB görünüyor.
açılışta -v dart=0 cpus=1 komutlarını kullanıyorum fakat sürekli kext-dev-mode=1 komutu da yazılıyor. Bununla bir alakası var mı acaba?

Hocam sorunu hallettim. Ardından batarya, ses ve ethernet sürücülerini vietnam tool ile kurdum. Ses ve batarya çalıştı fakat ethernet çalışmadı. Ben de Vietnam Tool'dan diğer ethernet sürücüsünü kurdum. Ve yine aynı yerde takıldı. İlk gönderideki hatayı alıyorum yine...

Vietnam ile kurduğun Ethernet sürücüsünü sil. Bunun için sistemi USB ile başlatıp, system/ library/ extensions içinden kexti sil. Ve multibeast içinden Ethernet kext kurulumunu yap. Ancak bunları yaptıktan sonra sistemi yeniden başlatmadan önce, kext wizard ile rebuild cache yap.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı