i5-4200U ve GeForce 840M laptopa performanslı Windows sürümü önerisi

murty0

Hectopat
  • İşlemci: i5-4200U 1.60GHz
  • RAM: 8 GB.
  • Ekran kartı: GeForce 840M 2 GB.
  • Depolama: 240GB SSD.

Bu sisteme hangi işletim sistemini önerirsiniz?

Genel olarak günlük işler (dizi-film izleme) de kullanıyorum. Tek oynadığım oyun ise Valorant. Olmazsa olmaz şey ise Bluetooth (USB Bluetooth mevcut). İşletim sisteminin Türkçe olması önceliğimdir. Şu an Windows 10 Ognitorenks kullanıyorum.

• İşlemci: i5-4200U 1.60GHz
  • RAM: 8 GB.
  • Ekran kartı: GeForce 840M 2 GB.
  • Depolama: 240GB SSD.

Bu sisteme hangi işletim sistemini önerirsiniz?

Genel olarak günlük işler (dizi-film izleme) de kullanıyorum. Tek oynadığım oyun ise Valorant. Olmazsa olmaz şey ise Bluetooth (USB Bluetooth mevcut). İşletim sisteminin Türkçe olması önceliğimdir. Şu an Windows 10 Ognitorenks kullanıyorum.

ReviOS10 ve AtlasOS bakabilirsiniz.

ReviOS10 kullanıyorum kendi sistemimde. İlk kurulduğunda İngilizce geldi ama ayarlar>dil kısmından Türkçeyi indirdim ve çok güzel bir şekilde Türkçe çalışıyor sistem.

ReviOS10 kullanıyorum kendi sistemimde. İlk kurulduğunda İngilizce geldi ama ayarlar>dil kısmından Türkçeyi indirdim ve çok güzel bir şekilde Türkçe çalışıyor sistem.
AtlasOS pek iyi değil, fazla hızlı olmaya çalışıyor ve sorunları çıkıyor. Ghost Spectre öneririm.

Bu sistem şu an Valorant oynatıyorsa bırakın böyle kalsın.
Hocam rekabetçide anlık 40'lara düşüyor bazen. Sabit 60 alsa mükemmel olacak benim için. Birde değişikliği seviyorum o yüzdende farklı işletim sistemleri denemek istiyorum.
AtlasOS pek iyi değil, fazla hızlı olmaya çalışıyor ve sorunları çıkıyor. Ghost Spectre öneririm.
RekOS,AtlasOS,ReviOS,Ghost Spectre,FoxOS önerilerini gördüm farklı konularda. Hangisinde karar kılmalıyım onu bilmiyorum henüz. Diğer arkadaşların da tavsiyelerini bekliyor olacağım.

Hocam rekabetçide anlık 40'lara düşüyor bazen. Sabit 60 alsa mükemmel olacak benim için. Bir de değişikliği seviyorum o yüzdende farklı işletim sistemleri denemek istiyorum.

RekOS, AtlasOS, ReviOS, Ghost Spectre, FoxOS önerilerini gördüm farklı konularda. Hangisinde karar kılmalıyım onu bilmiyorum henüz. Diğer arkadaşların da tavsiyelerini bekliyor olacağım.

Hocam Custom ISO'lar araında yer yer performans farkları olsa da bunlar uçuk seviyelerde olmaz. O yüzden pek umutlanmayın derim. Valorant oynamıyor olsaydınız Linux dağıtımları önerecektim lakin Valorant Linux'ta oynanamadığından Custom ISO'lar hariç bir seçeneğiniz yok.

Eğer Valorant yerine CS:GO gibi Linux desteği olan oyunlara yönelinerseniz bu oyunlar Linux'ta genelde çok daha performanslı çalışıyorlar. Üstelik daha az kaynak tükettiği için günlük deneyim daha akıcı hale gelebiliyor.

Hocam Custom ISO'lar araında yer yer performans farkları olsa da bunlar uçuk seviyelerde olmaz. O yüzden pek umutlanmayın derim. Valorant oynamıyor olsaydınız Linux dağıtımları önerecektim lakin Valorant Linux'ta oynanamadığından Custom ISO'lar hariç bir seçeneğiniz yok.

Eğer Valorant yerine CS:GO gibi Linux desteği olan oyunlara yönelinerseniz bu oyunlar Linux'ta genelde çok daha performanslı çalışıyorlar. Üstelik daha az kaynak tükettiği için günlük deneyim daha akıcı hale gelebiliyor.
Hocam oynadığım dediğimde arada sıkılınca girip 1-2 el ölüm maçı atıp çıkıyorum aslında, oynamasam da olur :D CS 2'ye yönelik hangi işletim sistemini önerirsiniz peki?
Bende i3 6100 r7 240 sistem varken valo indirmiştim fakat eğitimde bile fena kasıyordu. Hayran kaldım yani oynatmasına.
CS:GO'da 70,80 FPS veriyor hocam. Oyun ayarları, nvidia ayarları, işletim sistemi ayarları ne varsa en düşüğe alıyorum :D

Hocam oynadığım dediğimde arada sıkılınca girip 1-2 el ölüm maçı atıp çıkıyorum aslında, oynamasam da olur :D CS 2'ye yönelik hangi işletim sistemini önerirsiniz peki?

CS:GO'da 70,80 FPS veriyor hocam. Oyun ayarları, NVIDIA ayarları, işletim sistemi ayarları ne varsa en düşüğe alıyorum :D

CS2'nin daha Linux sürümü yayınlanmadı ama CS:GO'ya benzer bir durum olacaktır diye düşünüyorum. Eğer oyun sizin için çok önemli değilse Linux Mint geçin derim.

CS2'nin daha Linux sürümü yayınlanmadı ama CS:GO'ya benzer bir durum olacaktır diye düşünüyorum. Eğer oyun sizin için çok önemli değilse Linux Mint geçin derim.
Custom olarak ReviOS
Linux olarakta Linux Mint diyorsunuz.
Teşekkür ederim Linux'u araştıracağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı