Getsukai
Kilopat
Daha fazla
Merhabalar, son iki - üç aydır sistemimde anlayamadığım bir arıza var, paylaştığım resimde göründüğü gibi ekran aniden karıncalanıyor ancak pc'ye reset atınca düzeliyor. İlk defasında oyun esnasında olmuştu monitördendir dedim pek önemsemedim. Daha sonra zamanla bu hatayı sık sık vermeye başladı, ne zaman hatayı alsam diyelim ki o an film izliyorum, sistem durmuyor arkada film devam ediyor. Ama bugün ilk kez bu hata ile sistem de durdu.
Daha önceleri kasadan kısa devre yapıyor olabilir dedim ve uzay modunda çalıştırdım bi sorun olmadı, iki üç hafta kasanın kapağı açık kullandım ama en sonunda yine aldım hatayı. Bu sefer de ısınıyordur dedim fanların devrini arttırdım yine aynı iki-üç gün dayandı en fazla. En son işte bu gece sistem de hata ile beraber durduğunda bios'a girip tüm yaptıklarımı (overclock, ayarlar vs) sıfırladım. Anakartın üstündeki TPU'yu da (stok fan kullanıyorum kasanın fotoğrafı da aşağıda) bir derece düşürdüm. Şu anlık bir sorun yok ama tekrar etme olasılığı yüksek. Parçaların halen garantisi varken arızanın nerden olduğunu bulabilirsem benim için çok iyi olacak, yardım edebilir misiniz?
Sistem;
Daha önceleri kasadan kısa devre yapıyor olabilir dedim ve uzay modunda çalıştırdım bi sorun olmadı, iki üç hafta kasanın kapağı açık kullandım ama en sonunda yine aldım hatayı. Bu sefer de ısınıyordur dedim fanların devrini arttırdım yine aynı iki-üç gün dayandı en fazla. En son işte bu gece sistem de hata ile beraber durduğunda bios'a girip tüm yaptıklarımı (overclock, ayarlar vs) sıfırladım. Anakartın üstündeki TPU'yu da (stok fan kullanıyorum kasanın fotoğrafı da aşağıda) bir derece düşürdüm. Şu anlık bir sorun yok ama tekrar etme olasılığı yüksek. Parçaların halen garantisi varken arızanın nerden olduğunu bulabilirsem benim için çok iyi olacak, yardım edebilir misiniz?
Sistem;
- Intel i5 4440 İşlemci
- Asus Z87-A Anakart
- G.Skill RipjawsX 8GB - 1600MHz CL9 Ram
- Samsung 300GB + Seagate 250GB HDD
- Cooler Master GX 650W 80+ Power Supply
- Thermaltake Armor+ MX Kasa
Son düzenleyen: Moderatör: