i5 4440 Sistemde Artifact Sorunu

Getsukai

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, son iki - üç aydır sistemimde anlayamadığım bir arıza var, paylaştığım resimde göründüğü gibi ekran aniden karıncalanıyor ancak pc'ye reset atınca düzeliyor. İlk defasında oyun esnasında olmuştu monitördendir dedim pek önemsemedim. Daha sonra zamanla bu hatayı sık sık vermeye başladı, ne zaman hatayı alsam diyelim ki o an film izliyorum, sistem durmuyor arkada film devam ediyor. Ama bugün ilk kez bu hata ile sistem de durdu.

Daha önceleri kasadan kısa devre yapıyor olabilir dedim ve uzay modunda çalıştırdım bi sorun olmadı, iki üç hafta kasanın kapağı açık kullandım ama en sonunda yine aldım hatayı. Bu sefer de ısınıyordur dedim fanların devrini arttırdım yine aynı iki-üç gün dayandı en fazla. En son işte bu gece sistem de hata ile beraber durduğunda bios'a girip tüm yaptıklarımı (overclock, ayarlar vs) sıfırladım. Anakartın üstündeki TPU'yu da (stok fan kullanıyorum kasanın fotoğrafı da aşağıda) bir derece düşürdüm. Şu anlık bir sorun yok ama tekrar etme olasılığı yüksek. Parçaların halen garantisi varken arızanın nerden olduğunu bulabilirsem benim için çok iyi olacak, yardım edebilir misiniz?

Sistem;
  • Intel i5 4440 İşlemci
  • Asus Z87-A Anakart
  • G.Skill RipjawsX 8GB - 1600MHz CL9 Ram
  • Samsung 300GB + Seagate 250GB HDD
  • Cooler Master GX 650W 80+ Power Supply
  • Thermaltake Armor+ MX Kasa
2014-10-26 22.jpg
2014-11-27 20.54.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin max 36 derece olması bana garip geldi. OCCT ve realtemp ile tekrar bakarsan belki iyi olabilir, sana kalmış.

Monitörün Hz ayarlarında oynama yapmış olabilir misin?
Sorun olunca, ekran çerçevesine nokta nokta biraz basınç uygulayınca sorunda değişiklik var mı diye de bakabilirsin.

Bir de yabancı ya da yerli forumlara: colorful lines on screen - Google'da Ara

OCCT sırasında 62 dereceye kadar çıktı işlemci, monitörün hiçbir ayarlarıyla oynamadım ve hata sırasında monitörden yaptığım hiçbir müdahale işe yaramadı. OCCT sonucu fotoğrafta.

CPU yada Anakart kaynaklı garantisi var servie ver.

Bugün vatan bilgisayara anlattım derdimi böyle böyle diye, onlar da anakartın onboard çıkışında sorun olacağını düşünüyorlar.

Uzay montajda sorun yaşamıyorsan toprak hattı olmamasından kaynaklanıyordur belki. Toprak hattı olmadığı için anakart kasayla temasında zaman zaman kısa devre yaratıyor olabilir.

Vatan bilgisayarda bana "Ya statik bir durum var ya da onboard çıkışında sorun var ister uzay modunda dene ister ekran kartı tak dene istersen de anakartı getir serviste biz deneyelim" dediler. Evet evde toprak hattı yok şu an pc'yi tekrar uzay moduna aldım ve daha fazla overclock yapıp occt ile bir saat teste tuttum, şu anlık bir sorun yok bir süre bilgisayarı böyle kullanacağım baktım ki sorun olmuyor o zaman kasadan kaynaklı bir problem olduğunu anlarım. Belki ısınma da olabilir ama pek sanmıyorum zaten kasayı ikinci el almıştım.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
54984.jpg
Sorun çözüldü; arızanın sebebi kasadan çıktı. Yeni olarak Zalman Z3 Plus White aldım ve sorun kalmadı. Cevaplayanlara ilgileri için teşekkür ederim! :mutlu:

Merak ettiğimden soruyorum çarpan kilidi kapalı bir işlemciyi O.C ettiğinizde nasıl bir performans artışı sağladınız? Sistemi şu haliyle ne kadardır kullanıyorsunuz? Belki sadece O.C yüzünden oluyor olabilirdi. O.C suz kullanırken sıkıntı yaşamışmıydınız? Yazmamışsınız bunu yada ben göremedim. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Yani O.C'tan kastım öyle pek de yüksek değerler olmadı tabi, performans artışı olarak pek fark da görmüyorum 0.2 GHz etkiliyor cpu'yu. Yaptığım manuel overclock değil, Asus'un kendi bios'undan veya ai suite'den yaptığım basit hız aşırtmalar. Evet bu ayarları kapattığımda da sorun yaşamıştım ama şimdi tekrar son ayarlarda kullanmaya devam ediyorum ^^

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00