Çözüldü i5 4460 + EVGA GTX 960 SSC 4GB tabanlı sistem GTA 5 darboğaz sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xLs

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce sistemi topladım. GTA 5'i very high ayarlarda bir gram donma olmadan 60-80 FPS'de oynuyorum. Yalnız işlemcinin kullanımı %60, şehirdeyken %90'a kadar çıkıyor. Acaba bu normal mi ? Ekran kartınında %65'ini kullanabiliyor sadece.

Çözüm
Sorunu çözdüm sonunda. Meğerki sorun radyodaymış. Ayarlarla oynarken oyunun radyo seçeneklerindeki auto-scan'ı kapadım ve CPU kullanımı direkt yüzde 60-70'lerde oturuyor her zaman. Konu kilitlenebilir.
Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce sistemi topladım. GTA 5'i very high ayarlarda bir gram donma olmadan 60-80 FPS'de oynuyorum. Yalnız işlemcinin kullanımı %60, şehirdeyken %90'a kadar çıkıyor. Acaba bu normal mi ? Ekran kartınında %65'ini kullanabiliyor sadece.

Bu normal değil, ekran kartı işlemci arasında bir darboğaz değil, başka bir sorun gibi gözüküyor.

Oyunun ayarlar kısmında Population Density ve Population Variety gibi iki tane ayar var şehire geldiğinde cpu kullanımının artmasının sebebi %80 bundan dolayı çünkü bu ayarları açtığında işlemcinin kurgulaması gereken canlı nesneler artıyor

Kardeşim darboğaz değilde başka bir sorun olabilir bence birde sisteminin tam özelliklerini atarmısın banada o kadar fps alan bir sistem lazım

Darboğaz olacağını sanmıyorum. Kullandığınız işlemci düşük işlemci değil. Başka bir sorun olmalı. Oyunun kendi ayarlarını kurcala bir bakalım.

GTA V işlemci sömüren bir oyun olduğundan dolayı aslında gayet normal. Benim sistemimde de aynı şeyle karşılaştım ve ekran kartının sahneden sahneye %' sinin değiştiğini fark ettim. Ha ama sürekli %60 seviyesinde sabit denecek şekilde hiç %90 ları dahi göremiyorsa sıkıntı vardır. Ve tabi oyun orjinal değilse o yönden yana da sıkıntı olabilir.

Kardeşim darboğaz değilde başka bir sorun olabilir bence birde sisteminin tam özelliklerini atarmısın banada o kadar fps alan bir sistem
lazım
upload_2016-8-2_14-13-29.png

Darboğaz olacağını sanmıyorum. Kullandığınız işlemci düşük işlemci değil. Başka bir sorun olmalı. Oyunun kendi ayarlarını kurcala bir bakalım.
Oyunun kendi ayarlarını kurcaladım hala düzelmedi hocam , population density variety falan kurcaladım gene düzelmedi. İşlemci sıcaklığı da 55-58 derece ortalama , ekran kartı sıcaklığı 68 derece. Çözümü yok mudur bunun ?
GTA V işlemci sömüren bir oyun olduğundan dolayı aslında gayet normal. Benim sistemimde de aynı şeyle karşılaştım ve ekran kartının sahneden sahneye %' sinin değiştiğini fark ettim. Ha ama sürekli %60 seviyesinde sabit denecek şekilde hiç %90 ları dahi göremiyorsa sıkıntı vardır. Ve tabi oyun orjinal değilse o yönden yana da sıkıntı olabilir.
Ekran kartı kullanımı %65 te sabit. Bilgisayarı daha yeni aldığım için oyunu korsan yükledim fakat 2 gün sonra orjinal alacağım. Sadece performans testi için yükledim fakat bana garip geldi. Arkadaşım da korsan kullanıyor fakat GTX 760 , i5 3570k tabanlı sisteminde böyle bir şey olmuyor.

Eki Görüntüle 177405

Oyunun kendi ayarlarını kurcaladım hala düzelmedi hocam , population density variety falan kurcaladım gene düzelmedi. İşlemci sıcaklığı da 55-58 derece ortalama , ekran kartı sıcaklığı 68 derece. Çözümü yok mudur bunun ?

Ekran kartı kullanımı %65 te sabit. Bilgisayarı daha yeni aldığım için oyunu korsan yükledim fakat 2 gün sonra orjinal alacağım. Sadece performans testi için yükledim fakat bana garip geldi. Arkadaşım da korsan kullanıyor fakat GTX 760 , i5 3570k tabanlı sisteminde böyle bir şey olmuyor.

Öyle bir sistemde Windows 7 kullanmamalısın. Temiz UEFİ Windows 10 kur. Windows 7 mi kaldı?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı