i5 4460 GTX 970 sistem ne kadar eder?

Oğuz Yalçın

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba, son zamanlarda bilgisayarı yükseltmeyi düşünüyorum ama eski bir sistem olduğu için parça yükseltme vs ile uğraşmak istemedim, komple yenilemeyi düşündüm. Elimde ki bilgisayarı satıp üstüne 2bin TL koysam iyi bir ürün almama yeter mi?

Ayrıca sanırım HDD'de sorun var. HD Tune Pro ile test yapıyorum hasarlı bölümler görünüyor. Bir süredir bilgisayar açılırken aşırı yavaşlamıştı, en son dün anlık donmalar olmaya başladı, büyük ihtimalle sorun var. Yeni bir HDD almak yerine 250GB SSD alsam işimi görür mü emin olamıyorum, çünkü 1TB alan ancak yetiyor. Ne önerirsiniz?

Sistem bilgilerini txt olarak ekledim.

Dosya Ekleri

• DriverEasy-PCInfo.txt
    2,2 KB · Görüntüleme: 138
Son düzenleyen: Moderatör:
İhtimal dahilinde hard disksiz bu PC 2500-3000 arası eder gibi 2000-3000 arası da makul bir fiyat. 4000-4500 TL'ye güzel bilgisayar toplanabilir.

HDD dediğim gibi sorunlu gibi, eski bir bilgisayarım var. Onda ki HDD'yi buna takmayı düşünüyorum ama 4-5 bin TL'ye iyi bir bilgisayar toplanır mı ondan emin olamadım.

Sistemin normalde ederi 2400-2500 TL civarı. 4.7/4.8K'ya da şu an Ryzen 3 3100 + GTX 1660 Super'li sistem toplanabiliyor. Tabii kullanım amacınıza bağlı olarak CPU tarafında R5 1600 AF alternatifi de değerlendirilebilir.

Şuan bu sistemle maksimum 80FPS görecek şekilde Warzone oynayabiliyorum. Elimde 2 bin TL var, başka yok. Önemli olan şu, toplayacağım yeni pc mevcuttan iyi olacak mı? Yoksa bunca uğraş vermem gereksiz.

Şuan bu sistemle maksimum 80FPS görecek şekilde Warzone oynayabiliyorum. Elimde 2 bin TL var, başka yok. Önemli olan şu, toplayacağım yeni pc mevcuttan iyi olacak mı? Yoksa bunca uğraş vermem gereksiz.

Sistemi güncelleme amacınız tam olarak nedir? Sizi rahatsız eden nokta ne? Örneğin şu an 60 Hz bir monitör var elinizde ve 80 FPS'i rahatlıkla elde edebiliyorsunuz. Ve eminim ki çoğu oyundan elde ettiğiniz değerler, 60 FPS ve üzerindedir. Sistem yerine öncelikli olarak 144 Hz bir monitör düşünebilirsiniz, daha sonrasında i7 4790K + GTX 1660 Super vb gibi bir güncelleme yaparak sistemin performans ömrünü daha da uzatabilirsiniz. Ha yok ben almışken yeni bir sistem alayım diyorsanız da geliştirmeye açık bir sistem toplamanızda fayda var. Bu noktada dediğim gibi minimum R3 3100 + 1650/1660 Super tabanlı bir sistem; ilerleyen zamanlarda Ryzen 7 3700X + 2070 Super vb gibi sağlam ve güçlü bileşenleri bile takabilmenizin önünü açacağı gibi yeni ve güncel teknolojilerden de faydalanmanızı sağlamaya yardımcı olacaktır. Ayrıca, PC'yi 5 yıl veya 5 yıldan daha uzun bir süre oyun odaklı kullanmayı düşünmüyorsanız yeni sistem toplamanıza gerek yok bence.

Sistemi güncelleme amacınız tam olarak nedir? Sizi rahatsız eden nokta ne? Örneğin şu an 60 Hz bir monitör var elinizde ve 80 FPS'i rahatlıkla elde edebiliyorsunuz. Ve eminim ki çoğu oyundan elde ettiğiniz değerler, 60 FPS ve üzerindedir. Sistem yerine öncelikli olarak 144 Hz bir monitör düşünebilirsiniz, daha sonrasında i7 4790K + GTX 1660 Super vb gibi bir güncelleme yaparak sistemin performans ömrünü daha da uzatabilirsiniz. Ha yok ben almışken yeni bir sistem alayım diyorsanız da geliştirmeye açık bir sistem toplamanızda fayda var. Bu noktada dediğim gibi minimum R3 3100 + 1650/1660 Super tabanlı bir sistem; ilerleyen zamanlarda Ryzen 7 3700X + 2070 Super vb gibi sağlam ve güçlü bileşenleri bile takabilmenizin önünü açacağı gibi yeni ve güncel teknolojilerden de faydalanmanızı sağlamaya yardımcı olacaktır. Ayrıca, PC'yi 5 yıl veya 5 yıldan daha uzun bir süre oyun odaklı kullanmayı düşünmüyorsanız yeni sistem toplamanıza gerek yok bence.

Yani şöyle, şimdi bu bilgisayar 5-6 yıllık. Evet, Warzone dışında hemen hemen her oyunda kusursuz performans veriyor ama bir iki yıl sonra elimde patlayacak, yani satma ihtimalim yok. En azından şuan 2-3 bin ediyorken satıp üzerine 2 bin lira koyarak daha uzun ömürlü bir bilgisayara geçebilirim. (Seçenek sadece, bunu yapacağım demiyorum) Önerdiğiniz gibi İ7 + 1660'lı bir sisteme de geçebilirim ama şuan piyasada 4. nesil İ7 bulmam çok zor gibi.

Anlam veremediğim bir donma/takılma sorunu başladı iki gündür. Termal macun siparişi vermiştim. Macun elime geçince komple söküp temizlik yaptıktan sonra format atıp tekrar bakıcam. Herhangi bir sorun olmazsa devam edebilirim ama en nihayetinde yine de günün birinde yeni sistem toplama ihtiyacım doğacak. Şimdi olursa 2-3 bin liraya satma şansım olacak. Tek fark bu. İmkanım olsa 7-8 bin verir RTX'li sistem toplarım ama o kadar çıkma durumum yok.

Konuyu güncellemek için öne çıkardım. Mevcut sistemi hala kullanıyorum. Tek fark içine bu kez Asus VP247 Monitörü de dahil ediyorum. Zalman Z3 Plus kasa var ama kasanın kusurları var. Büyük ihtimalle ya uygun fiyata veririm ya da çöpe atar geçerim. Şuan sistem ne kadar eder? Satabilir miyim? Satarsam nerede satarım? Üstüne ne kadar koymalıyım ki bu sistemi yenilediğime değmeli. Detaylı olarak fikir belirtirseniz çok sevinirim.

İntel ve Nvidia temelinde bir sistem olmasını istiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı