İ5 4460 Isınma Sorunu

Ama normalde ısınmayan bir işlemci değilmi ?

Arkadaşında da aynı soğutucu mu var? 80 derece performansı çok etkileyecek bir değer değil. Servislik bir sorun da değil. Muhtemelen stok soğutucu kullanıyorsun ve kabloların hepsi ortada.
Kablo yönetimini iyi yap ve iyi bir soğutucu al.

Bilgisyar yeni arkadaşımında sistem aynı ek fanı yok kablolarım düzenli ortalıkta değil ve parçalar tertemiz termal macunda cooler masterin 38tllik bişidi ondan
ana kart - ekran kartı - işlemci serviste eğer gelirseler ve hala ısınıyorlarsa ne yapmalıyım ?

Bu tarz sıcaklık değerlerini ölçen sensörler bozulmaya çok müsaittir,daha profesyonel şekilde sıcaklığı kontrol etmelisiniz.

Böyle bir işlemciye sıvı soğutma almak günümüz için aşırı gereksiz bir masraftır.

Soğutucu gram oturmasa bile böyle bir sorun oluşabilir aynı derdi bende bizzat yaşadım, işlemci Mafia 2 gibi çok yeni olmayan oyunda bile aşırı kasma ve aşırı ısınma yapıyordu. Yazılımsal olmadığını anlayınca kasayı açtım, sonra İşlemci fanının tam oturmadığını ve bir tane yuvanın tam oturmadığını tespit ettim. Soğutucuyu çıkarıp tekrar sağlam bir şekilde monte ettim ve yeni termal macun ile açtım hiç bir sıkıntı yaşamadım önceki hali ile low 25 fps alırken şimdi ultra 65 fps alıyorum.

Bizi yetersizmi buluyorsunuz ?
Yok hocam estağfurullah bide o kardeşimiz göz gezdirsin istedim sadece ne kadar fazla kişi o kadar bilgi paylaşımı olur :)

Soğutucu gram oturmasa bile böyle bir sorun oluşabilir aynı derdi bende bizzat yaşadım, işlemci Mafia 2 gibi çok yeni olmayan oyunda bile aşırı kasma ve aşırı ısınma yapıyordu. Yazılımsal olmadığını anlayınca kasayı açtım, sonra İşlemci fanının tam oturmadığını ve bir tane yuvanın tam oturmadığını tespit ettim. Soğutucuyu çıkarıp tekrar sağlam bir şekilde monte ettim ve yeni termal macun ile açtım hiç bir sıkıntı yaşamadım önceki hali ile low 25 fps alırken şimdi ultra 65 fps alıyorum.
Kaç kere kontrol ettim 2 fan 2 termal macun yeniledim ama sorunum devam ediyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı