Çözüldü i5 4460 Sistem çok ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

326001

Kilopat
Katılım
25 Nisan 2020
Mesajlar
5.905
Makaleler
4
Çözümler
101
Herkese merhabalar,
Sistemim, i5 4460 R7 240 ekran kartı 8 GB RAM.
PC ETS 2 gibi basit bir oyunda 110 dereceyi görüp kapanıyor. Kasanın kapağını açık bıraktım, gene çok ısınıyor. Soğutucu düzgün takılmış, tüm tozları aldım. Sadece termal macun eksikliği bu kadar sıcaklık yaratacağını düşünmüyorum. Kasa açık iken bir kokladım, saç kurutma makinesinin sıcak modu gibi daha doğrusu sıcak maşa gibi kokuyordu. BIOS ya da başka ayarlar ile işlemciye daha az yük bindirmek veya sıcaklığını arttırmak için yapılması gereken neler var? Yardımlarınızı bekliyorum.
PC boş da iken böyle ama, direkt ETS 2'ye girdiğim gibi hemen 70 üstü oluyor sonra zamanla 90 küsur oluyor en sonunda 110 olup kapanıyor.

Ekran Görüntüsü (29).png
 
Eğer 200 TL olanı alsam, diğerine göre çok fark eder mi? 110 dereceden 65-70 seviyesine indirirse hemen sipariş vereceğim.

PC ne durumda?
200 tl derken kastettiğim 2.attığım değildi. İşlemci soğutucusunu kastettim. Yanına işlemci soğutucusu gerektirecek kadar soğutmamazlık yapmaz o macun. Gözle görülür ciddi bir fark olacaktır. Hem FPS artışı yaşar hem de ısınma sorununu çözmüş olursunuz.
 
R2 olunca ne oluyor? Eğer bu baya düşürürse hemen vereyim siparişi.

Ne ile yayacağım?
Pürüzlü olmayan herhangi bir şey ile yapabilirsiniz. Makyaj pamuğu ile yapanı bile gördüm😁. CoolerMaster MasterGel Maker Nano Partiküllü Termal Macun R2 Fiyatı Aynı macun burada daha ucuz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı