i5 4500 - GTX 960 sistem masaüstünde bile kasıyor

sercan_73673

Femtopat
Daha fazla  
Windows 10
GTX 960
i5 4500
Casper LGA1150
DDR 3 8 GB RAM
HDD 160GB
Monitör 60Hz

Sistemim bu, arkadaşlarım iyi diyor ama ana ekranda bile kasıyor. Monitör 60 Hz olduğu için olduğunu söylüyorlar ben HDD'den düşünüyorum ama HDD de boş sayılır, kasma sebebi nedir acaba, yardımcı olur musunuz?

1. si HDD kulanıyosun SSD daha mantıklı 2. si ekran kartını performans odaklı değil görüntü odaklı kullanıyosun BIOS güncelleme tarzı yapman lazım ve ekran kartı driverının güncel olması lazım. Temp dosyasını sil.

Maalesef sistemiz çok eskimiş. işlemcisi, ekran kartı, hdd olması her şeyiyle eskimiş. 20-30bin TL arası güzel 4060 ekran kartlı bir sistem toplarsanız size en az 5 yıl yeter.

Windows 10.
GTX 960.
i5 4500.
Casper LGA1150.
DDR 3 8 GB RAM.
HDD 160GB.
Monitör 60Hz.

Sistemim bu, arkadaşlarım iyi diyor ama ana ekranda bile kasıyor. Monitör 60 Hz olduğu için olduğunu söylüyorlar ben HDD'den düşünüyorum ama HDD de boş sayılır, kasma sebebi nedir acaba, yardımcı olur musunuz?

Windows 10 LTSB 2016 LTSC 2019 gibi sürümlere geçip dene, HDD kullaniyorsun muhtemelen ondan kaynaklı. Bu sürümler HDD üzerinde gayet hızlı çalışıyor.

Burada bahsettiğiniz kasma tamamen HDD ile kaynaklı. HDD'lerin okuma hızları artık Windows 10 için yetersiz. Düşük bir sürüm kurarsanız belki kurtarırsınız. Yani, HDD boş olunca hızlı çalışacağı anlamına gelmiyor.

Depolama önemli değilse senin için az depolama SSD'ler oluyor onlardan al marka olarak san disk öneririm ama piyasada replikası bayağı var dikkat ederek al. Alacaksan.

Maalesef sistemiz çok eskimiş. İşlemcisi, ekran kartı, HDD olması her şeyiyle eskimiş. 20-30bin TL arası güzel 4060 ekran kartlı bir sistem toplarsanız size en az 5 yıl yeter.

Oyun için kulanıcaksa haklısın ama internete takılmak amaçlı hafif sistem gerektiren oyunlar oynicaksa SSD değiştirse yeter.

Windows 10
GTX 960
i5 4500
Casper LGA1150
DDR 3 8 GB RAM
HDD 160GB
Monitör 60Hz

Windows 11 ve 10 gibi sürümler SSD baz alınarak yapıldı. Kısaca SSD lazım o sürümleri temiz kullanmak için, çünkü SSD teknolojisi üstüne kurulular.

Ama almak istemiyorsanız arkadaşların tavsiye ettiği, LTSC sürümlerini kullanabilirsiniz. Şahsen SSD tavsiye ederim. 250GB civarı çok yeterli olur, 120GB ise sadece Windows için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı