i5 4590 - GTX 970 için O.C gerekli midir ?

nitG

Kilopat
Yer
İstanbul / Üsküdar
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Aralık ayının sonuna kadar yeni bir bilgisayar toplayacağım, bu toplayacağım bilgisayarın işlemci (i5 4590) ve ekran kartı (Asus GTX 970) bileşenleriyle test edilen videoları izledim ve gördüğüm kadarıyla test videoları yapan arkadaşların a'dan z'ye bütün oyunları ultra ayarlarda oynadıklarını gördüm. Bunu bilgisayarı toplamamda yardımcı olan uzman yakınıma; ''Bu videolardaki gibi ultra oynamak için OC yapıcak mıyız?'' diye sorduğumda; ''hayır, gerek yok.'' cevabı aldım. Bu konuda kafamda bazı soru işaretleri çıktı. Sizlere danışmak istediğim konu da bu.

sistem.png

Arkadaşlar kuracağım sistem bu. Sizce Witcher 3, Fallout 4, Rise of Tomb Raider, GTA V gibi oyunları ultra ayarlarda oynamak için OC yapmama gerek var mı, yapmazsam oynayamaz mıyım? Varsa OC yapmanın eksileri nedir? Bana nasıl bir kazanç veya zarar sağlar? Cevap verebilirseniz çok sevinirim. Bu konuda fazla fikrim olmadığı için sizlere danışıyorum, şu kardeşinize bir akıl verin, yardımcı olun. :)

Hiç GTA5 yahut Witcher3 denemedim ama oynarsın sanıyorum. Ancak ultra da oynarken her oyunda AA ayarlarını vs. gözden geçirip ayarlamak gerekebiliyor. Sanırım tüm kartlar için geçerli bu. Onun dışında sistem güzel gözüküyor sorularınız olursa aşağıdaki oyunlardan küçük sonuçlar alıp bu başlığa yazarım. Şimdiden hayırlı olsun...

Dosya Ekleri

• oyunlarından.PNG
    oyunlarından.PNG
    23,4 KB · Görüntüleme: 286
@Qwerty delisi Dostum ilk önce cevap verdiğin için teşekkür ederim. O oyunların arasından CS:GO, Shadow of Mordor ve Mortal Kombat X 'i (eğer yapabilme durumun varsa) O.C kapatarak ultra ayarlarda FPS değerlerini ve kişisel gözlemlerini yazabilirsen bana çok büyük yardımcı olmuş olursun. :)
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı