Yarın birgün yeni bir teknoloji çıkar, o zaman bu donanımlar işe yaramaz olabilir. şöyle düşünün, normalde bir teknolojiyi iyi işleyebilen yeni nesil bir kart çıktı diyelim. Mesela doku kalitesini ekstra sıkıştırarak, boyut anlamında düşüş yaşatıyor ve hızlı yüklenmesini sağlıyor. Bu teknoloji yeni nesil kartlarda, donanımsal bir özellik olduğunu varsayalım.
Yeni nesil oyunlar çıkınca da bu yeni nesil kartlara göre oyunu optimize edecekler. Dolayısıyla yeni nesil giriş seviye kartlar bu yeni nesil oyunu yüksek kalitede açabilirken, zamanında daha pahalıya almış olduğunuz 970 bu oyunu orta ayarlarda ancak açabilir hale gelebilir. Çünkü yeni eklenen oyun içi özelliği kendini kullanması için, yeni nesil giriş seviye karttan daha fazla çaba harcaması gerekecektir.
Bu tip teknolojik gelişmelerin neler olacağını kimse bilemeyeceği için, kaç sene yeter sorusuna sadece temenni edilen süre verilebilir. Ayrıca kullanım süresi, beklentiye göre değişebilir. Yani ben bu pcyi düşük ayarlar olsa bile dibine kadar kullanırım dersen 8 sene götürebilir. Ben bu sistemle ultra ayarlarda oynamak istiyorum dersen 1 sene belki anca götürebilir.
Kullanım süresi hem kullanıcının kullanımdan beklediğine, hem de teknolojinin ne kadar geliştiğine bağlı bir durumdur. O yüzden kesin süreler vermek neredeyse imkansızdır.