i5 4690 ve GTX 970 Sistem Kaç Yıl Götürür?

Yenileme taraftarıysanız öncelikle bir SSD tavsiye ederim. Daha ileri zamanlarda da işlemci yenilersiniz. İşlemciniz eski kalmış ve i7 4. nesil eski bir işlemci almaktansa bence anakartla işlemciyi beraber yükseltseniz daha güncel ve geleceğe dönük olur. Ama şöyle bir sorun var ki güncel alacağınız bir anakart DDR3 RAM desteklemeyecektir (istisnai anakartlar varsa bilmiyorum). Bu durumda böyle kökten bir değişiklik yapmaya kalkarsanız RAM'leri de güncellemeniz gerekir ki neredeyse yeni bir bilgisayar almış kadar oldunuz. Yani seçim sizin bu bilgisayarı ileri bir tarihte anakart, işlemci ve RAM üçlüsüyle çok güzel güncelleyebilirsiniz ama masraflı olur. Ben o kadar masraf düşünmüyorum derseniz @aybrktrhn 'ın tavsiyesi ile sistemin ömrünü bir kaç yıl daha uzatabilirsiniz.

Şu anda sadece SSD düşünüyorum. Eğer sistemi yenilersem komple sistem alırım mesela Asus GD30Cı adlı sistemi düşünebilirim.

Ölmeden mezara koydular beni. -İ5 4690

İ7'ye geçmeye gerek yok çünkü kart ve işlemci birbirini tamamlıyor. Kaldı ki işlemci oyun için gayet yeterli. İşlemcinin kaldıramayacağı oyun şu an yok.

Nitekim ekran kartı da öyle. Sizi 4 sene çok rahat götürür. Birkaç yıl sonra da küçük yükseltmelerle bu süre artabilir. Şu an İ5 4590 gayet yeterli.

Yarın birgün yeni bir teknoloji çıkar, o zaman bu donanımlar işe yaramaz olabilir. şöyle düşünün, normalde bir teknolojiyi iyi işleyebilen yeni nesil bir kart çıktı diyelim. Mesela doku kalitesini ekstra sıkıştırarak, boyut anlamında düşüş yaşatıyor ve hızlı yüklenmesini sağlıyor. Bu teknoloji yeni nesil kartlarda, donanımsal bir özellik olduğunu varsayalım.
Yeni nesil oyunlar çıkınca da bu yeni nesil kartlara göre oyunu optimize edecekler. Dolayısıyla yeni nesil giriş seviye kartlar bu yeni nesil oyunu yüksek kalitede açabilirken, zamanında daha pahalıya almış olduğunuz 970 bu oyunu orta ayarlarda ancak açabilir hale gelebilir. Çünkü yeni eklenen oyun içi özelliği kendini kullanması için, yeni nesil giriş seviye karttan daha fazla çaba harcaması gerekecektir.

Bu tip teknolojik gelişmelerin neler olacağını kimse bilemeyeceği için, kaç sene yeter sorusuna sadece temenni edilen süre verilebilir. Ayrıca kullanım süresi, beklentiye göre değişebilir. Yani ben bu pcyi düşük ayarlar olsa bile dibine kadar kullanırım dersen 8 sene götürebilir. Ben bu sistemle ultra ayarlarda oynamak istiyorum dersen 1 sene belki anca götürebilir.

Kullanım süresi hem kullanıcının kullanımdan beklediğine, hem de teknolojinin ne kadar geliştiğine bağlı bir durumdur. O yüzden kesin süreler vermek neredeyse imkansızdır.

Ben sistemleri yazim link yerine
A) GTX 1070 (Asus GD30 ) B)GTX 1070
İ7 7700 i7 8700
16 GB Ram Asus Prime Z370 (Anakart)
512 GB SSD 250 GB 960 Evo Samsung
1TB HD 1Tb 7200 HD
Fiyat : 8900 TL Thermaltake view 28 RGB kasa
G Skill 16 GB Trident Z 3000 Mhz

Mesajı yazarken hata oldu normalde yan yana yazım listelemiştim özellikleri yan yana ama tek sıra olduve hepsi çıkmadı nedense o yüzden yeniden yazıyorum ;
A)Asus GD 11 Assusun oyuncu sistemi
GTX 1070
i7 7700
16 GB ram
512 SSD
8100 TL
B) GTX 1070
i7 8700
16 GB Trident Z 3000 Mhz
250 GB 960 Evo M.2 SSD
Seagate 3.5" 1TB Barracuda 7200 Rpm
Asus Prime Z370
Thermaltake View 27 Camlı kasa
Thermaltake Smart 600 W 80 plus

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı