i5 4690K Sistem Oyunda Reset Atıyor

Bu gayet normal. İşlemcinin tehlike sınırı 80 ve sonrası. 80 dereceden sonra 1500 rpm'ler görülüyor anca. 4.5 ghz oc halde bile kullanırken anca görebiliyordum 1500rpm değerlerini.

Bence sogutucunuzda bir problem var bilgisayarimda stok sogutucu takili ve seninle ayni degerleri aliyorum yaklasik. Ve Hyperx Evo 212 stok'dan cok cok cok daha iyi bir sogutucu o yüzden sogutucunuzu degistirin derim.

Ha bide Bosta 30 derece aliyorsunuz güzel bir deger ama neden mhz 3.8 GHZ'e dayanmis durumda? Eger SSD'niz varsa ve Samsung Magician'i indirdiyseniz os optimization'da Maximum Performance diye bir sey vardir ve orda onayladiysaniz otomatik GHZ'iniz cok fazla oluyor bendede böyle olmustu Battlefield 4'de 89 dereceyi görmüstüm sonra Güc seceneklerinden Balance yapip onayladim ve artik Battlefield 4'de 69 dereceyi görüyor Islemci. Kontroll etmenizi tavsiye ederim.

72 santigrat derece normal çalışmayla aşırı yüksek bir değer. Yüksek ihtimalle oyunlarda fazla ısınmasından kaynaklı reset atıyordur. Diğer bir seçenek ise psu yetmiyor olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
72 santigrad derece normal çalışmayla aşırı yüksek bir değer
yüksek ihitmalle oyunlarda fazla ısınmasından kaynaklı res atıyordur. diğer bir seçenek ise psu yetmiyor olabilir.

Yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. 12v kanalından 600w veren bir psu böyle bir sisteme fazla bile.

Yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. 12v kanalından 600w veren bir psu böyle bir sisteme fazla bile.
Bilgilendirme yapmıyorum sadece sorunun kaynaklanacağı ihtimalleri söyledim.
Ayrıca power supplynizin sağlam olduğuna eminseniz sizin açınızdan sorun yok demektir.
bende i5 4690 kullanıyorum bu sıcaklıkları oyun oynarken bile görmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık fazla gibi. İşlemci soğutucu tam oturmamış olabilir mi?
Sadece oyun oynarken yapıyorsa ekran kartınıda kontrol etmenizde fayda var. Ekran kartını tamamen sökün. On board ekran kartı ile birkaç gün düşük ayarlarda oyun oynayın. Atmaz ise daha sonra ramleri, psu yu test edersiniz.

İşlemci soğutucusunu çıkarın, tekrardan takın ya bi yuvası çıktı ya da başka birşey var. Kasayı açık gözlemleyin.

Aynı işlemciden bendede var. Stok fan kullanıyorum sıcaklık değerleri şöyle sendeki banada fazla geldi.

Dosya Ekleri

• boşta.jpg
    boşta.jpg
    209,4 KB · Görüntüleme: 596
  • Yükte.jpg
    Yükte.jpg
    299,6 KB · Görüntüleme: 601
Eğer Prime95'te reset atmayıp oyunlarda atıyorsa işlemcide veya soğutucuda sorun olduğunu sanmıyorum. Yükteki sıcaklıklarınız ilginç şekilde yüksek fakat bu işlemcinin reset atmasına sebep olacak bir sıcaklık değil. Bence oyunlarda bir sıkıntı var veya bilgisayarınızda virüs var.

Aynı işlemci, aynı Anakart - Bios tan kendi OC ve XMP modu açık işlemciyi zaten otomatik 4.0 Ghz e çıkartıyor. Ve kendi stok fanı ile aldığım değerler seninkiyle aynı neredeyse! Bilgisayara geçince ekran görüntüsü yükleyeceğim. Acilen soğutucunu kontrol etmelisin dostum...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı