i5 4690K Sistem Oyunda Reset Atıyor

Sıcaklıklar gayet normal. Aynı işlemci, Hyper 212X ile yazın tam yükte 72 derece alıyorum. Psu'da sıkıntı olabilir.

Aynı işlemciden bendede var. Stok fan kullanıyorum sıcaklık değerleri şöyle sendeki banada fazla geldi.
Stok fanla boşta 21, yükte 50?

@Barış_Çetin, @Silinen üye, @Silinen üye, @dmxerkan @Silinen üye, @Novisnage,@Erkut Tekoğlu, @Mehmet_M

Arkadaşlar bugün yapabileceğim herşeyi yaptım.

- İşlemci macununu yeniledim. Cooler Master E1 kullandım.
- Soğutucunun oturup oturmadığını iyice kontrol ettim. Hiçbir sorun yok.
- Macunu temizlerken işlemciyi çıkarıp taktım ayrıca.
- Bios yazılımını tekrardan güncelledim.
- Bios pilini çıkarıp taktım.
- Format attım. En güncel şekilde 8.1 yükledim.

Sonuç aynı arkadaşlar. Aşağıda gördüğünüz gibi herhangi bir oc işlemi olmamasına rağmen cpu sürekli 3.7-3.9 ghz arasında gidip geliyor. Sıcaklıklar rezalet.

Boşta:
bosta.jpg

Yükte:
yukte.jpg

SSD'den şüphelenmeye başladım arkadaşlar. SSD'deki optimizasyon penceresindeki ayarlar şöyle. Değiştirmem, yapmam gereken bir ayar var mı?
ssd.jpg

Son olarak Oc genie kurup ne var ne yok bir bakayım dedim. Şu saçmalığa bir bakar mısınız arkadaşlar?
oc genie.jpg

Son düzenleme:
Valla ilginç, yalnız benim aklım psu'da kaldı. Başka forumlarda da araştırdım senin için. Aynı psu'yu kullananlara özellikle baktım ve bazılarının seninkiyle aynı şikayetleri olduğunu gördüm. Söyleyebileceğim bunlar.

Ekran kartını söküp on board ekran kartıyla test edebilir misiniz? Aynı şekilde en düşük ayarlarda bile olsa oyun oynayarak deneme yapalım. En azından sorun ekran kartından kaynaklanmıyorsa ona emin olmuş olursunuz. Evet cpu sıcaklıkları fazla ama o yüzden atıp atmadığına emin değiliz.

Ekran kartını söküp on board ekran kartıyla test edebilir misiniz? Aynı şekilde en düşük ayarlarda bile olsa oyun oynayarak deneme yapalım. En azından sorun ekran kartından kaynaklanmıyorsa ona emin olmuş olursunuz. Evet cpu sıcaklıkları fazla ama o yüzden atıp atmadığına emin değiliz.

İki üç gün içinde bunu da deneyeceğim.

İşlemci soğutucusunu değiştirin.

Sonuçta elektronik devre içeren bir cihaz değil, nesi bozulmuş olabilir ki?

Benim Sistemim de Reset atiyo. Sistemim Bu
İntel Celeron G1610
H-Cupertino2-H61
Ram DDR3 4Gb
Gigabyte GTX 750ti black edition
PSU 400w
Ne yapmalıyım

Benim Sistemim de Reset atiyo. Sistemim Bu
İntel Celeron G1610
H-Cupertino2-H61
Ram DDR3 4Gb
Gigabyte GTX 750ti black edition
PSU 400w
Ne yapmalıyım

Ayrı bir başlık açın.

Arkadaşlar rica etsem Msi z97 Gaming 5 ve 4690K kullanan birisi bios fotoğraflarını paylaşabilir mi? Oc menüsü ve oc menüsünün altındaki cpu features kısmının fotoğrafları olsa yeterli.

Son bios ayarları bunlar. Hala sorun devam ediyor. Oyun oynayamıyorum.

Oc yapmamama rağmen frekans sürekli 3.7-3.9 ghz arasında gidip geliyor. Düşüremiyorum. Sıcaklıklar çok yüksek. Tek şüphelendiğim şey bios ayarları.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı