i5 4690K sistem upgrade

Yer
Kocaeli/Gebze
Herkese merhabalar;
  • İ5 4690K
  • MSI GTX 970 100 ME
  • MSI z97 Gaming 5 Anakart
  • Corsair 16 GB 1600 MHz RAM
  • CM 650 W +80 Bronze PSU
Sistemimi yükseltmek istiyorum lakin aklımda;
  • MSI Z170A Gaming M7
  • Intel İ7 6700K işlemci
bu iki parça var arkadaşlar. Bir zaman sonra ya GTX 1080 ya da 1070 almak var. Hali hazırda 23" 1080p Full HD monitörüm var ama 1080 alırsam iyi bir monitör almam da gerekir kartın hakkını vermek için. Açıkcası monitöre 1000 TL ve üzeri para vermek istemiyorum. Yine elimde bulunan monitöre göre ya 970 yola devam etmek istiyorum ya da maksimumu 1070 mi almalıyım? Kafam karışık. Şu an sadece 970 ekran kartımla yola devam etmek istiyorum ama dediğim gibi sonrasında ekran kartımı da değiştireceğim. Limit olarak 6000 Türk Lirası diyebiliriz. Sıvı soğutma alsam mı yoksa elimde olan "Cooler Master Hyper Evo 212" soğutucu ile mi devam etsem bilemedim. Bana fikirlerinizi söyleyebilir misiniz ? Neler yapmamı önerirsiniz? Şu an alamayacağım para biriktireceğim çalışıyorum. Evet diyeceksiniz yeni seri işlemciler falan gelecek Intel yönünden ama pahalı olabilir. O yüzden bu iki ana parçaya göre konuşalım isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısacası şöyle bir durum var şu an ki sistemi mi ekran kartı hariç kardeşime devir edeceğim. O yüzden kendime i7 6700k'lı bir sistem dizmek istiyorum. Daha para biriktireceğim umarım o zamana kadar dolar düşer... Ya da ileri ki zamanlarda yine foruma göz atıp bir sistem dizer yeniden bir konu açar fikirlerinizi tekrar alırım.

@KralGS hocam hyper treading i5 4690k da yok ama i7 4790k da var sanırsam. Bu özellik tam olarak nedir ? Şimdi ben çift monitör kullanıyorum discord ve chrome opera gibi tarayıcılarım açık oluyor oyun oynarken. Yeri geliyor diğer ekran da yayın izliyorum. i5 4690k yerine direk 4790k ya mı yükseltsem çoklu görevlerde baya etkisi olur mu ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı