i5 4690K ve GTX960 tabanlı sistem toplama

Performans olarak hemen hemen aynılar. Benchmarklara ve oyun testlerine bakarak görebilirsiniz bunu. Fakat 900 serisiyle birlikte gelen bir takım yeni teknolojiler var. Bunlardan mahrum kalabilirsiniz. Ama yine de 780 o.c. güçlü bir kart içiniz rahat olsun.

Demeyi unuttum. Zotac almanızı tavsiye etmem, vatanda çalışan bir eleman en çok ses çıkaran kart markası olarak nitelendirmişti. Msi, evga veya gigabyte alabilirsiniz fikrimce. (Niye asus değil demeyin, sunduğu performans eyvallah ama fiyatları da çok tuzlu be kardeşim)

O vatan bilgisayarda çalışan arkadaş halt etmiş ama daha vahimi sizin buna inanmış olmanız.

Eğer referans tasarım ekran kartı ise zaten ses kaçınılmazdır ancak araştırırsanız sizde göreceksinizki Zotac firmasının ekran kartlarındaki soğutma fan tasarımı zaten iyidir ki çoğunlukla ekran kartı soğutma fan sistemlerini yine bir soğutma konusunda uzman olan Zalman firmasına yaptırır.

Ayrıca dünya genelinde benim bildiğim ki büyük ihtimal ile yanılmıyorum,Ekran kartı garanti konusunda

1-EVGA 10 Yıl Garanti
2-ZOTAC 5 Yıl Garanti
3-ASUS 3 Yıl Garanti
4-MSI 2 Yıl Garanti
Hizmeti sunuyorlar,şimdi bunca artı,ya rağmen Zotac alma denilebilirmi ?

EVGA 3 yil global destek veriyor ekran kartlarinda.

Ayrica bu saatten, bu kadar seriden sonra Zotac'i savunmak veya sikayet etmek pek akillica bir is degil. Zotac hicbir zaman kendini gosteremedi, hep bir adim geride kaldi. Bu seride de bu aynen devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu adamın elinden her gün 15-20 tane kart geçiyor. Montajlarını yapıp çalışmalarını gözlemliyor. Bir şey bilmediği halde sallayan tiplerden de değildi. Sözünü dikkate aldım ben. Bu doğrultuda arkadaşa böyle tavsiye ettim. Bir ekran kartını sesli çalışmasından bahsediyoruz, garanti sürelerinin bunla ilgisi yok arkadaşım.

Yorumlar ve yönlendirmeler için hepinize teşekkürler. Kafam biraz karıştı ve bütçeyi de artırmak için sanırım yaz sonlarını bekliyeceğim. Hem windows 10 hem de broadwell'lerin çıkmasını bekleyip daha iyi bir sistem kurmayı düşünmeye başladım.

Bu adamın elinden her gün 15-20 tane kart geçiyor. Montajlarını yapıp çalışmalarını gözlemliyor. Bir şey bilmediği halde sallayan tiplerden de değildi. Sözünü dikkate aldım ben. Bu doğrultuda arkadaşa böyle tavsiye ettim. Bir ekran kartını sesli çalışmasından bahsediyoruz, garanti sürelerinin bunla ilgisi yok arkadaşım.

ARKADAŞIM ya anlamak istemiyorsun yada anlamak istediğin gibi anlıyorsun ?

Sen ne demişsin kendi yazında ?
-Zotac almanızı tavsiye etmem, vatanda çalışan bir eleman en çok ses çıkaran kart markası olarak nitelendirmişti.-
Demişsin.

Peki ben ne demişim cevap olarak ?
-Eğer referans tasarım ekran kartı ise zaten ses kaçınılmazdır ancak araştırırsanız sizde göreceksinizki Zotac firmasının ekran kartlarındaki soğutma fan tasarımı zaten iyidir ki çoğunlukla ekran kartı soğutma fan sistemlerini yine bir soğutma konusunda uzman olan Zalman firmasına yaptırır.-
Demişim.

Ayrıca hemen altta ayrı bir bilgi olarak ne demişim ?
-Ayrıca dünya genelinde benim bildiğim ki büyük ihtimal ile yanılmıyorum,Ekran kartı garanti konusunda

1-EVGA 10 Yıl Garanti
2-ZOTAC 5 Yıl Garanti
3-ASUS 3 Yıl Garanti
4-MSI 2 Yıl Garanti
Hizmeti sunuyorlar,şimdi bunca artı,ya rağmen Zotac alma denilebilirmi ?-
Demişim.

ARKADAŞIM şimdi ben ekran kartının sesli çalışması ile garanti sürelerinin alakası varmı demişim veya var gibimi anlatmışım sevgili ARKADAŞIM,bunun neresini anlamadın ?

EVGA 3 yil global destek veriyor ekran kartlarinda.

Ayrica bu saatten, bu kadar seriden sonra Zotac'i savunmak veya sikayet etmek pek akillica bir is degil. Zotac hicbir zaman kendini gosteremedi, hep bir adim geride kaldi. Bu seride de bu aynen devam ediyor.

EVGA 3 yıl global destek veriyor derken sanki 10 yıl garanti vermiyor der gibi olmuş :)

31MARM.jpg

Yurtdisindan TR'ye getirdigimiz urunlerin 3 yil global destege tabii tutuldugunu soylemislerdi yazismalarimda. Boyle ise guzeldir.
Zotac konusunda ise gereksiz tartisma cikmis, firmanin kalitesizligi zaten ortada :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı