i5-540M nasıl overclock yapılır?

Tolga Gaming

Kilopat
Yer
Malatya, Battalgazi
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, islemcime overclock yapmak istiyorum. Dün BIOS'ta gezerken OC ayarları gördüm. 133 MHz gibi bir seyler yazıyordu. Sistemim aşağıda.
  • 8 GB RAM.
  • Intel H55 anakart.
  • Intel i5 540M.
  • Intel HD Graphics (Model yok.).
Overclock işlemini nasıl yapabilirim?
LoL de 30 FPS alıyorum FPS 45 civarı olur mu?

Hocam BIOS'ta OC bölümü vardı diyorum.
MHz ayarları değiştirme vardı bende size sorayım dedim

Elinizdeki sistemin modeli tam olarak nedir? Belki BIOS ayarlarda olmasına rağmen anakart H serisi olduğundan O.C. yapamayabilirsiniz; kaldı ki o markanın kullandığı işlemci soğutucu ile O.C. yapamazsınız.

İşlemci mobil işlemci. Yapamazsınız.

Hocam neden anlamıyorsunuz BIOS'ta OC kisminda MHz değiştirme bölümü varsa OC yapiliyordur yani.
Model derken ?
Elinizdeki sistemin modeli tam olarak nedir? Belki BIOS ayarlarda olmasına rağmen anakart H serisi olduğundan O.C. yapamayabilirsiniz; kaldı ki o markanın kullandığı işlemci soğutucu ile O.C. Yapamazsınız.

Yani elinizde bilgisayarı aldığınız sitenin linki vb. var mı? Belki o sistemi yükseltmeniz için ucuz donanım önerilerinde bulunabiliriz. Ayrıca o bilgisayarın içinde tonla sorunlu parça vardır diye tahmin ediyorum.

Yani elinizde bilgisayarı aldığınız sitenin linki vb. var mı? Belki o sistemi yükseltmeniz için ucuz donanım önerilerinde bulunabiliriz. Ayrıca o bilgisayarın içinde tonla sorunlu parça vardır diye tahmin ediyorum.

Maalesef hocam 2 sene önce 900TL'ye almıştım ki bugüne kadar her ay içini temizliyorum ve hiç sorunlu parça yok.

Hocam neden anlamıyorsunuz BIOS'ta OC kisminda MHz değiştirme bölümü varsa OC yapiliyordur yani.
Model derken ?
Yapıldığına inanıyorsanız frekans arttıracaksınız, ama orantılı olarak voltaj da arttırmanız gerekecektir. Bildiğim kadarıyla 540m overclock yapılamayan bir işlemci. Yapsanız bile 1fps zar zor oynar, riske atmayın derim. İllaki lolde fps arttırmak istiyorsanız ucuza bir ekran kartı alın.

Yapıldığına inanıyorsanız frekans arttıracaksınız, ama orantılı olarak voltaj da arttırmanız gerekecektir. Bildiğim kadarıyla 540M overclock yapılamayan bir işlemci. Yapsanız bile 1FPS zar zor oynar, riske atmayın derim.

Frekansi kaca alacagim onu soruyorum.

Mobil işlemcin var yani az güçle en çok performansı vermeye çalışıyor ve az güç ile çalışıyor o yüzden OC yapsan çok az artar. İşlemcini yakabilirsin. Neden Turbox aldın?

Maalesef hocam 2 sene önce 900TL'ye almıştım ki bugüne kadar her ay içini temizliyorum ve hiç sorunlu parça yok.
Turbox denen markadan bahsediyoruz, en azından PSU, kasa (ve varsa içindeki Turbox marka SSD) yüksek ihtimalle sorunlu parçalardır diye tahmin ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı