i5 6200U laptop çok yavaş çalışıyor

Swindlex

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım çok yavaş ne Minecraft oynayabiliyorum ne Valorant ne CS:GO Google'da bile kasıyor (bu yazıyı yazarken de) hiçbir şey açık olmasa bile bellek ve disk %90ları %100leri görebiliyor. Başlata bastığımda, fotoğraf açtığımda açılması çok uzun sürüyor ara sıra oyun oynarken veya video izlerken bilgisayar donuyor bip bip bip diye sesler çıkıyor ya da sesler bozuluyor bildiğiniz işe yarar bir performans ayarı var mı? Ya da daha doğrusu bu PC ile normal mi?
çöppc.png

Son düzenleme:
Merhaba hocam u nesil işlemciler iş amaçlı genelde oyun için h serileri kullanılıyor.

Bilgisayarım çok yavaş ne Minecraft oynayabiliyorum ne Valorant ne CS:GO Google'da bile kasıyor (bu yazıyı yazarken de) hiçbir şey açık olmasa bile bellek ve disk %90ları %100leri görebiliyor. Başlata bastığımda, fotoğraf açtığımda açılması çok uzun sürüyor ara sıra oyun oynarken veya video izlerken bilgisayar donuyor bip bip bip diye sesler çıkıyor ya da sesler bozuluyor bildiğiniz işe yarar bir performans ayarı var mı? Ya da daha doğrusu bu PC ile normal mi?
Eki Görüntüle 1449099
SSD ,RAM ve Macun yenilemesi lazım. Performans modunda kullanırsanız daha yüksek fpsler alabilrisiniz.

U serisi işlemciler maalesef oyun için yeterli olmuyor. Bende i7-6500u ve GTX 950M olan bir cihaz kullanmıştım. CS:GO tarzı oyunlarda bile yüksek FPS alamıyordum. Genelde ekran kartı tabanlı oyunlar iyi performans veriyordu. 2 çekirdekli bir işlemci sonuçta. Normal kullanımızı rahat ettirmek için ise SSD ya da bir adet 4 GB bellek daha eklemek bilgisayarı biraz rahatlatacaktır.

HDD veya RAM yüzünden bu sorunu yaşıyorsunuz muhtemelen. Bip bip bip sesleri genel olarak sistemde donanımsal arıza olduğunda size gönderilen bir mesajdır. Mavi ekran falan yediniz mi hiç?
Evet hemde birçok defa birkaç ay önce bilgisayarımı her açtığımda mavi ekran veriyordu ve her seferinde farklı bir hata kodu veriyordu zor bela bios ayarlarında oynayarak sorunu çözmüştüm

Size takoz olan HDD. Mutlaka SSD harddisk takın rahata erin.
Anladım teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı