i5 6400 OC yapılır mı?

Burada benim takıldığım nokta 580 - 590 kart kullanacağını söylemen oldu. Öncelikle sıfır alıcaksan o kartları almanı önermem çünkü oldukça pahalıya satılıyorlar. İkinci el piyasası çok uygun, 480'leri 700liraya alabiliyorsun, onlara yönelmeni öneririm.

Ayrıca i5 6400 için anakart yatırımı oldukça ölü bir yatırımdır, güncelde bakman gereken işlemci Ryzen3600 olduğundan dolayı, 2600 ile kıyaslamalara bakmana gerek olduğunu düşünmüyorum, 6400 şuan ki hali ile 480'i 580'i besleyebilecek bir işlemci. Paranı biriktirip 3600 ve B450 anakartlara geçiş yap bence.
Videolarda oc yapınca perfonmanslı olunca ben mantıklı diye düşünüyorum.
B450 anakartında her hangi bir özellik var mı?
Ve 3600 dediğiniz işlemci 1400-1500tl fiyatlarında satılıyor. 2600 ile 3600 arasında yaklaşık 2kat fiyat farkı var.
Özet geçtim yani tam okuyamadım haklısınız.
Sorun yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İngilizce varsa bakabilirsiniz i7 6700 yanlız bu. Oyun testinide görmüştüm 4.5 Ghz O.C yapılmıştı Z170 anakartla eski bir bios versiyonu ile yapılabildiğini söylüyordu benim anladığım kadarı ile ama detaylı izlemedim bilmiyorum bir ara izlicem.

İzliceğim. Teşekkürler.

Benim dediğimi yapın siz B2 revizyonlu 1600+B450+RAM alın pişman etmez sizi.

Ben geçen hafta 1200 lira civarlarında bulabiliyordum ve 1250liraya falan da satın aldım yani son fiyatlarına bakmadım.

B450 anakartının özelliği ucuza bulunabiliyor olması, her AMD işlemcisini her AMD anakartı ile OC'layabiliyorsunuz, ne kadar verimli olduğu tabii değişiyor modelden modele. Aynı zamanda ölü bir yatırım olmuyor çünkü AMD, 2020'ye kadar işlemcilerin AM4 platformunda çıkacağının ve anakartlar ile uyumlu olacağının garantisini verdi. 2600 ile 3600 arasında %20-30'luk bir fark var bu arada.

Ben geçen hafta 1200 lira civarlarında bulabiliyordum ve 1250liraya falan da satın aldım yani son fiyatlarına bakmadım.

B450 anakartının özelliği ucuza bulunabiliyor olması, her AMD işlemcisini her AMD anakartı ile OC'layabiliyorsunuz, ne kadar verimli olduğu tabii değişiyor modelden modele. Aynı zamanda ölü bir yatırım olmuyor çünkü AMD, 2020'ye kadar işlemcilerin AM4 platformunda çıkacağının ve anakartlar ile uyumlu olacağının garantisini verdi. 2600 ile 3600 arasında %20-30'luk bir fark var bu arada.
2300x alıp hız aşırtsam nasıl olur sizce?

Z170 serisinde modlu BIOS ile yapılıyor.
Kendim Asus Maximus VII Gene ile i5 6500 e overclock yaptım.
Buyurun rehber.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı