I5 6400 ve GTX 1060 yüksek CPU kullanımı ve takılma sorunu

Okan Coşkun

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sevgili arkadaşlar,

Başlıktan da anlayacağınız üzere kendime bir Asus Dual GTX 1060 6G aldım.
Bu alışverişi yaptıktan sonra sistemim şöyle oldu :

Anakart: Gigabyte H110M DS2 DDR3
İşlemci: I5 6400 2.7
Ekran Kartı: GTX 1060 6 GB
RAM: 8GB(4gbx2) Kingston 1333 MHz DDR3
PSU: Xigmatek Calibre 500W

Herşey güzel görünüyor değil mi? Sanırım değil sevgili arkadaşlar :( BF1, NFS Payback, R6 Siege, Mirrors Edge Catalyst gibi oyunlarda CPU kullanımı sürekli %100 ve bu takılmalara yol açıyor doğal olarak. Bu işlemci ve ekran kartının darboğaz yapmayacağını söyledi kime sorduysam almadan önce. Fakat durum böyle gözükmüyor maalesef. Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi ve önerilerinizi duymak istiyorum. Tabii bir de sorum olacak. 8 GB'lık bir RAM ekleyerek 12 GB RAM'e sahip olursam (sadece 2 RAM slotum var ) CPU'nun yükü azalır mı? Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum. İyi günler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle verdiğiniz bilgilerde bir yanlışlık var. Bu sistem DDR3 değil. RAM DDR3 olamaz. Sistem bilgilerinizi bir program vasıtası ile ekran görüntüsü olarak yüklerseniz ya da tam emin olarak bir daha yazarsanız iyi olur. İkinci olarak MSI Afterburner kullanarak oyun içi ekran görüntülerini yüklerseniz sorunla ilgili daha iyi çıkarımlarda bulunabiliriz.

Tamam anladım. Siz akşam ekran görüntülerini atın ona göre soruna bakarız.

Selamlar. Oyun içi görüntüleri bu şekilde.
Battlefield™ 1 1.jpg
Battlefield™ 1 2.jpg

Yazdığınıza göre RAM 1333 Mhz. BF1 için bu şartlar altında normal değerler bunlar. BF1 işlemciye çok yüklendiği için işlemci yükün altından kalkmakta zorlanıyor. Bunun üzerine bir de düşük frekans RAM'ler eklenince darboğaz ve FPS düşüşleri kaçınılmaz oluyor maalesef.

Yazdığınıza göre RAM 1333 Mhz. BF1 için bu şartlar altında normal değerler bunlar. BF1 işlemciye çok yüklendiği için işlemci yükün altından kalkmakta zorlanıyor. Bunun üzerine bir de düşük frekans RAM'ler eklenince darboğaz ve FPS düşüşleri kaçınılmaz oluyor maalesef.
Anakartım 1600 mhz ram destekliyor fakat dediğim gibi sadece 2 slotum var. 4gb 1333 olan ramin yanına 8 gb 1600 mhz ram eklersem sanırım ikisi de 1333 çalışıyor değil mi ? Denemeye değer bir seçenek mi bu sizce ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı