i5 6402P yüksek işlemci kullanımı ve FPS düşmesi

RankQX

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
3D Environment Artist
İ5 6402P işlemcimi MSI RX 470 4G ile 900p bir monitörde kullanıyorum. GTA5'i sistemi aldıktan sonra ilk defa indirdim ve daha 10 dk önce MSI Afterburner ile değerlere baktım. GPU' ya HDMI-VGA kablosu taktığım için dalgalanma olmaması adına her oyunda VSYNC açarım ve bunda da açtım. İşlemci kullanımı yer yer %30'lar da yer yer ise %95-99'lara çıkıyor. İşlemci kullanımı 92-94+ olduğu zamanlarda FPS 60' dan 40' lara düşüyor. Ultra' da da denedim low'da da denedim aynı şey oluyor.

Ben bunun sebebinin monitörümün 900p olmasına dayandırıyorum ama yine de sormak istedim. Sizce ne olabilir?

Gerçi aynı olay AC Syndicate' de de oluyor. Ayarlar very high-high arası, işlemci kullanımı %90+ olunca FPS düşüyor yine. Eğer isterseniz ekran görüntüleri paylaşabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç haftaya monitör alacağım zaten çözünürlük artınca bu FPS düşmelerinin çözüleceğini düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı